Tunceli'deki Sarıbalta Ortaokulu Teog'da Köy Okulları Birincisi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'deki Sarıbalta Ortaokulu Teog'da Köy Okulları Birincisi

Tunceli\'deki Sarıbalta Ortaokulu Teog\'da Köy Okulları Birincisi

TUNCELİ'nin Çemişgezek İlçesi'ne bağlı Sarıbalta Köyü Ortaokulu Müdürü Nuray Alkan, öğrencilerinin TEOG sınavında 112 doğru cevap ortalamasıyla, Türkiye'deki köy okulları arasında en yüksek ortalamayı elde ettiğini söyledi.

06.06.2017 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCELİ'nin Çemişgezek İlçesi'ne bağlı Sarıbalta Köyü Ortaokulu Müdürü Nuray Alkan, öğrencilerinin TEOG sınavında 112 doğru cevap ortalamasıyla, Türkiye'deki köy okulları arasında en yüksek ortalamayı elde ettiğini söyledi. Tunceli genelinde açık olan 5 köy okulundan biri olan ve 86 öğrencinin eğitim gördüğü, 12 öğretmenin görev yaptığı köy ortaokulunda elde edilen bu başarı, Tunceli'de sevinçle karşılandı.

İl genelinde Çemişgezek'te 2, Pertek'te 1, Mazgirt'te 1 ve Ovacık'ta 1 olmak üzere toplam eğitimin aktif olduğu 5 köy okulundan biri olan Sarıbalta Köyü Ortaokulu'nda eğitim gören ve TEOG sınavına giren 6 öğrencinin ortalama 112 soruyu doğru yanıtlamasıyla Türkiye'deki devlet okulları arasında en yüksek ortalamayı elde etmesi, öğrencilerin aileleri, Sarıbalta Köyü'nde, Çemişgezek'te ve il genelinde taktirle karşılandı. Sarıbalta Köyü Ortaokulu Müdürü Nuray Alkan, öğrencilerin başarılı olması için öğretmenlerin çok fazla emek sarf ettiğini belirterek, şöyle dedi:

"Öğrencilerimiz azimle çalıştı. Branş öğretmeni arkadaşlarımız öğrencileri evlerine götürüp, birlikte ders çalıştılar. Ailemizden çok öğrencilerimizle zaman geçirdik. Başarımızın en büyük sırrının emek, özveri,vicdan olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de en zor şartlarda eğitim veren bir koy okulu bile isteyince başarabiliyor. Biz ve öğrencilerimiz hem Tunceli hem Türkiye'nin gururu olduk. Türkiye'de bir koy okulunun 112.5 gibi bir yüksek derece alması bizleri gururlandırdı. Türkiye'de en iyi ortalamayı almamız bizler için en büyük ödüldür. Hem öğrenciler hem öğretmenlerimiz azimle çalıştı. Bir erkek öğrencimiz hiç okula gelmek istemiyordu. Kum ocağında ve bir petrol istasyonunda çalışıyordu. Öğretmenlerimiz bu öğrencimizi defalarca gidip çalıştığı yerden sınıfa getirdi. Okumak istemeyen bu öğrencimiz ısrarımızı gördü ve kendini son aylarda derslere vererek 105 doğru yaptı."

Sarıbalta Köyü Ortaokulu ücretli İngilizce Öğretmeni Songül Coşkun da, anne şevketiyle öğrencilerin başarılı olması için gönülden çaba harçadığını belirterek, şöyle konuştu:

"2 yıldır burada gönüllü olarak İngilizce derslerine giriyorum. Ben öğrencilerime ve okuluma gönül verdim. Öğrencilerime anne şefkatiyle yaklaştım. Çocukların hepsine kendi çocuğum gibi baktım.Çünkü bu çocuklar hepimizin değeri. Bu değerlerin hayatlarını kurtarması için biz öğretmenler elimizden gelen her şeyi son zerresine kadar yaptık. Pırlanta gibi öğrencilerimiz var. Öğrencilerimizi  pırlanta gibi işledik ve birlikte bu başarıyı elde ettik. Burada elde edilen başarı asla tesadüf değil. Tamamen öğretmen ve öğrencilerin işbirliği yaparak, sistemli bir çalışma içine girerek, azimle çalışmasıdır. Birçok kez öğrencilerimi evime götürerek ders çalıştırdım. İleride daha büyük başarılara imza atacaklardır. Azim ve emeğimizin karşılığını almanın gururunu yaşıyoruz."

TEOG'da yüksek puan alan 6 öğrenciden biri olan Sarıbalta Köyü Ortaokulu son sınıf öğrencilerinden Rabia Karayıldırım, başarıya inandıklarını anlatarak, "Belki önce daha fazla çalışsaydık daha yüksek bir başarı elde ederdik. Öğretmenlerimiz kendimize güvenmemizi sağladı ve öz güven aşıladılar. Biz de inandık, kendimize güvendik ve bu başarıyı birlikte elde ettik. İnandıktan ve güvendikten sonra hocalarımızın her dediğini yaparak, düzenli çalıştık ve bu sonuçları elde ettik. Öğretmenlerimiz her sorunumuzla ilgilendiler. Bize öğretmenden çok anne, abla, ağabey gibi davrandılar" diye konuştu.

TEOG sınavlarında en çok soruyu doğru cevaplayan öğrencilerden İrem Nur Polat ise, başarıda özgüvenin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Öğretmenlerimiz ilk olarak bize özgüven aşıladılar ve başarı sonra gelmeye başladı. Öğretmenlerimiz bizi evlerine kadar götürüp ders çalıştırdılar. Bizler için bir anne ve babadan daha fazlasını yaptılar. öğretmenlerimizin azmi ve bize olan inancı bu sonucu elde etmemizi sağladı" ifadelerini kullandı.

Sık sık okuldan kaçarak çeşitli işlerde çalıştığını anlatan başarılı öğrencilerden Ömer Akkavak ise, okula yeniden kazandırılması konusunda öğretmenlerin büyük çaba harcadığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Öğretmenlerim olmasa belki okula gelmezdim. Hep okuldan kaçıyordum. Bazen kum ocağına, bazen petrol istasyonuna giderek çalışıyordum. Ama her seferinde öğretmenlerim gelip beni alıp okula getiriyorlardı. Öğretmenlerimiz benimle çok ilgilendi. Haklarını ödeyemem. Belki ilk başlarda sistemli çalışsam daha yüksek derece alırdım. Bu şartlara rağmen 105 net yaptım. Ama ileride daha iyi başarılara imza atacağım."

- Tunceli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli'deki Sarıbalta Ortaokulu Teog'da Köy Okulları Birincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement