Tunceli Nesli Azalan Porsuk, Dikkatsiz Sürücü Kurbanı Oldu - Son Dakika
Güncel

Tunceli Nesli Azalan Porsuk, Dikkatsiz Sürücü Kurbanı Oldu

Nesli azalan Porsuk, dikkatsiz sürücü kurbanı olduTÜRKİYE'de, nesli giderek azalmakta olan yaban hayvanları arasında bulunan bir Porsuk, Tunceli-Erzincan karayolunda avlanmak isterken dikkatsiz bir sürücünün kurbanı olarak öldü.

17.11.2017 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nesli azalan Porsuk, dikkatsiz sürücü kurbanı oldu

TÜRKİYE'de, nesli giderek azalmakta olan yaban hayvanları arasında bulunan bir Porsuk, Tunceli- Erzincan karayolunda avlanmak isterken dikkatsiz bir sürücünün kurbanı olarak öldü.

Tunceli-Erzincan karayolunda seyehat eden vatandaşlar, dün gece avlanmak için yuvasından çıkan ancak dikkatsiz bir sürücünün çarpması sonucu yol kenarında hareketsiz olan bir Parsuk gördü. Porsuğun yaralı olduğunu düşünün vatandaxlar, kontrol ettiğinde Porsuğun öldüğünü fark ettiler. Gündüzleri yeraltındaki yuvasında dinlenen ve gece karanlığında dışarı çıkarak avlanan Porsuklar, bütün dünyada nesilleri tükenme tehlikesi altına olduğu için avlanmaları yasak ve koruma altında bulunuyor. Değerli kürk ve sert kılları nedeniyle kaçak avcıların yoğun avlanması sonucu Türkiy'de de sayıları hızla azalan Porsuklar doğada ender görülen hayanlar arasında yer alıyor.

Tunceli Nesli Azalan Porsuk, Dikkatsiz Sürücü Kurbanı Oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Nesli Azalan Porsuk, Dikkatsiz Sürücü Kurbanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement