Tunceli Pertek'te Dağ Bisikleti Festivali Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Tunceli Pertek'te Dağ Bisikleti Festivali Düzenlenecek

Tunceli Pertek\'te Dağ Bisikleti Festivali Düzenlenecek

Pertek Kaymakamı Memiş İnan, 27-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 1'inci Dağ Bisikleti Festivali'ne Türkiye'nin birçok bölgesindeki bisikletçilerin katılacağını ve yarışmada dereceye girenlere 15 bin lira para ile derecelere göre altın ile ödüllendireceklerini söyledi.

18.09.2014 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pertek Kaymakamı Memiş İnan, 27-28 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan 1'inci Dağ Bisikleti Festivali'ne Türkiye'nin birçok bölgesindeki bisikletçilerin katılacağını ve yarışmada dereceye girenlere 15 bin lira para ile derecelere göre altın ile ödüllendireceklerini söyledi. nan, bölgede yıllarca kötü olaylar yaşandığını, ancak yakalanan huzur ortamının daha iyi değerlendirilmesi için bir çok proje ürettiklerini ve Dağ Bisikleti Festivali ile bölgede bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek şöyle konuştu

Bisiklet, artık günümüzde akaryakıt ile çalışan araçlara bir altarnatif olarak kullanılıyor, ayrıca insan sağlığı ve spor anlamında da sıkça kullanılıyor. Gelişmiş ülkelerde ve nüfus yoğunluğu olan ülkelerde çok fazla kullanılmasına rağmen ülkemizde bisiklet kullanımı dünya standartlarının çok altına kalmış durumda. Hem daha sağlıklı bir toplum hemde sportif bir çalışma olması için bizde ilçemizde Dağ Bisikleti Festivali düzenleme kararı aldı. Pertek ilçesi, doğal ve tarihi güzellikleri ile bölgede çok önemli bir turizm merkezi. Yine ilçemizdeki termal tesisler de sağlık alanında önemli şifa kaynağı oluşturuyor. Bu yıl Belediyemiz ve Fırat Kalkınma Ajansı ile birlikte Pertek Dağ Bisikleti festivali kapsamında yarışmalar düzenleyeceğiz.

Kaymakam Memiş İnan, düzenleyecekleri festival ile aynı tarihlere denk gelen bir etkinlik nedeniyle Bisiklet Federasyonuna sitemlerini iletirken, Bisiklet Federasyonu, Karabük Yenice'de de uluslararası dağ bisikleti yarışması düzenlenmiş. Bizim etkinliğimize gelecek bir çok sporcu oraya gidebilir ve tarihi değiştirmelerini istedik, değiştirmediler. Bazı sporcular orayı tercih edecek, bu durum bizi üzdüdedi. P

Pertek Belediye Başkanı Recai Vural ise, Pertek'in bölgenin turizm merkezi olacağını belirterek, düzenleyecekleri festivalin Türkiye'de önemli bir ses getireceğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Pertek'te Dağ Bisikleti Festivali Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement