Tunceli Üniversitesi Mezunlarına İş İmkanı Protokolü - Son Dakika
Güncel

Tunceli Üniversitesi Mezunlarına İş İmkanı Protokolü

Tunceli Üniversitesi Mezunlarına İş İmkanı Protokolü

Tunceli Üniversitesi ile merkezi Ankara'da bulunan Anadolu Faal İşadamları Derneği arasında imzalanan protokol için basın toplantısı düzenlendi.

29.11.2013 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Üniversitesi ile merkezi Ankara'da bulunan Anadolu Faal İşadamları Derneği arasında imzalanan protokol için basın toplantısı düzenlendi. Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, amaçları ve görevlerinin sadece öğrencileri mezun etmek olmadığını, onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak için çabaladıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Bunun için birçok proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Biz aynı zamanda kentin ekonomik gelişimi ve dışarıdan yeni yatırımların gelmesi içinde büyük bir çaba içindeyiz. İlimizin turizme açılması için bir çok görüşmemiz oluyor. Anadolu Faal İşadamları Derneği ile protokol imzaladık ve bu dernek bünyesinde yer alan firma ve işadamlarını ilimize çekmek ve buralarda yatırımların önünü açmak için üzerimize düşen her türlü görevi yerine getiriyoruz. İmzaladığımız protokol ile, bir çok alanda işbirliği yapacağız. Özellikle ulusal ve uluslararası deney yeteneği kazandırma, alt yapı çalışmaları, bilimsel ve teknolojik araştırma için proje çalışmaları, danışmanlık hizmetleri, lisansüstü tezlerinin hazırlanmasında dernek üyelerinin öğrencilere gerekli desteği vermesi, lisans öğrencilerinin stajlarını bitirmesi için gerekli olanağın sağlanması karşılıklı seminer konferans ve tanıtım programlarının düzenlenmesi, Üniversitemizde mezun olan ve olacak öğrencilere iş imkanı sağlanması ve iş bulmaları ve yeni iş alanları yaratılması için gerekli desteğin verilmesi için protokol imzaladık. Barış süreci ile birlikte Tunceli yeni iş alanları konusunda cazip yerlerden biri oluyor gerek turizm gerekse farklı yatırımlar için buraya işadamlarını çekeceğimizden eminiz."

Anadolu Faal İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Avcı ise, dernekleri bünyesinde yaklaşık 8 bin üyelerinin bulunduğunu ifade ederek, "Özelikle Tunceli'ye hizmet etmek için özel bir çaba içine girdik. Bizler genelde dış ticaret ve ihracat yapıyoruz, Ortadoğu'da büyük yatırımlarımız var. Amacımız, bölgeye katkı sağlamak ve Tunceli'ye yeni yatırımcıları getirerek normalleşen Türkiye'de Tunceli'ye faydalı olmak ve gençleri iş sahibi yapmaktır. İnanıyorum ki yakın zamanda hem farklı alanlarda hem de turizm alanlarında birçok işadamımız buraya gelecek ve üniversitemizle işbirliği yaparak gerekli yatırmaları yaparak gençlere iş imkanı kazandırırlar. Bizim asıl amacımız Tunceli üniversitesinde okuyan ve mezun olacak gençleri iş sahibi yapmak bunun için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Ayrıca Tunceli üniversitesinde okuyan öğrencilere burs verilmesi içinde hazırladığımız projeyi yakın zamanda hayata geçireceğiz"diye konuştu.

Tunceli Üniversitesi ve Anadolu Faal İşadamları Derneği arasında anlaşmaya varılan protokol metni Rektör Prof.Dr.Durmuş Boztuğ ve dernek başkanı Mahmut Avcı tarafından imzalandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Üniversitesi Mezunlarına İş İmkanı Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement