'Pir Sultan Abdal' İsimine Yeşil Işık - Son Dakika
Güncel

'Pir Sultan Abdal' İsimine Yeşil Işık

\'Pir Sultan Abdal\' İsimine Yeşil Işık

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Durmuş Boztuğ, üniversitelerinin adının 'Pir Sultan Abdal' olmasına sıcak baktığını belirti.

10.07.2013 16:38  Güncelleme: 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, üniversitelerinin adının 'Pir Sultan Abdal' olmasına sıcak baktığını belirterek, Alevi kanaat ve inanç önderlerinin isimlerinin devletin önemli kurumlarına verilmek istenmesinin son derece olumlu bir gelişme olduğunu söyledi.

Rektör Prof. Dr. Boztuğ, kendisinin de bir Alevi olduğunu ve Tunceli halkının Pir Sultan Abdal adına çok olumlu baktığını belirterek, Tunceli Üniversitesi'nin isminin değiştirilmesi ve Pir Sultan Abdal olması konusuna son derece olumlu bakıyorum. Sayın Başbakanımız'ın bunu açıklaması, ülkemizde insanları anadil, etnik köken, mezhep farklılığı gözetmeksizin, herkesi bağrına basmasının göstergesi olarak değerlendiriyorum. Sayın Başbakanımız'ın böylece insanlarımızın değerleri ve sembolleriyle daha bir barışık yaşama arzusunu dile getirdiği şeklinde yorumluyorum dedi.

Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, üniveristenin isminin değiştirilmesi yönünde şu ana kadar YÖK ve başka bir kurumdan kendilerine bir talimat gelmediğini, kendilerinin de çalışması olmadığını söyledi. Rektör Boztuğ, şöyle dedi Doğrusunu söylemek gerekirse sayın Başbakanımızın bu yönlü demecini ben basında birinci ağızdan izleyemedim. Sadece bir televizyon kanalında, bir gazeteciyle yaptığı röportajda altyazıyla geçiyordu, onu okudum. Olayın basında yer almasından sonra Tunceli merkezi ve dışarıda yaşayan birçok sivil toplum örgütü temsilci ve vatandaşlar ile yaptığımız günlük sohbetlerde, herkes böyle bir durumun son derece sevindirici olduğunu, bizzat bana söylediler. Biz tarihi kişiliği olan Alevi kanat ve inanç önderinin isminin üniversitemize verilmek istemesini, halkımıza sorduğumuzda genel anlamda olumlu tepki verildi. Ancak yöre halkı farklı öneriler de getirdi. Örnek olarak bir çok kişi Munzur ya da Dersim Üniversitesi olmasını da istiyor. Ama dediğim gibi Pir Sultan Abdal ismi çok benimsenen ve halkın çok sıcak baktığı bir isim. YÖK'ten ya da başka bir kurumumuzdan henüz bir talimat gelmedi. Böyle bir talimat geldiğinde Tunceli Üniversitesi olarak ne gerekiyorsa kesinlikle yapacağız.

ÇÖZÜM SÜRECİ VE ALEVİ AÇILIMINA DESTEK

Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, çözüm süreci ve Alevi açılımını desteklediklerini dile getirerek, Tunceli Üniversitesi olarak Türkiye'nin şu an konuştuğu, tartıştığı ve kamuoyunca İmralı çözüm süreci olarak tanımladığı süreci destekliyoruz ve önemsiyoruz. Türkiye'nin barışı için doğru olan yöntemin şu an izlenen yöntem olduğuna inanıyoruz. Yine Başbakan Yardımcımız sayın Bekir Bozdağ'ın kamuoyuna açıkladığı Alevi açılımı ile ilgili çalışmaları da çok önemsiyor ve destekliyoruz. Şu aşamada ülkemizde Alevi kardeşlerimizin sorunlarıyla ilgili böyle bir açılımın yapılması için çalışmaların başlatılması, ülkemiz açısından son derece iyi olacağını ve iyi bir enerji ortaya çıkaracağını rahatlıkla söyleyebilirim dedi.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, 2002 yılından sonra kurulan hükümetlerin Türkiye için önemli hizmetler yaptığını dile getirerek, 2008 Mayıs ayında kurulan Tunceli Üniversitesi, umuyorum ve istiyorum ki 2013 yılının sonlarına doğru ismini, Pir Sultan Abdal olarak değiştirir, bu da Tuncelimiz için önemli bir değişim olur diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Pir Sultan Abdal' İsimine Yeşil Işık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement