Tunceli Üniversitesi Rektörü: Eğitim 40 Gün Gecikecek - Son Dakika
Güncel

Tunceli Üniversitesi Rektörü: Eğitim 40 Gün Gecikecek

Tunceli Üniversitesi Rektörü: Eğitim 40 Gün Gecikecek

Tunceli Üniversitesi Rektörü Boztuğ, yeni kampüsün alt yapı sorunlarının henüz bitmediğini belirterek, eğitime 11 Kasım'da başlanacağını söyledi.

06.11.2013 18:08  Güncelleme: 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, üniversitenin yeni kampüsünün alt yapı sorunlarının henüz bitmediğini belirterek, eğitime 40 gün gecikmeli olarak 11 Kasım'da başlanacağını söyledi.

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Durmuş Boztuğ, üniversitenin Artuklu Mahallesi'nde yeni yapılan kampüsünde gazetecilere açıklama yaptı. Yeni akademik yılın 11 Kasım günü başlayacağını belirten Boztuğ, sorunsuz bir eğitim için böyle bir karar aldıklarını kaydetti. Boztuğ, şöyle devam etti:

"Pazartesiye kadar 4-5 gün var, bu sürede son sürat hazırlıklarımız devam ediyor. Üniversitemizin bu birinci etap inşaat çalışmalarımızda 65 bin metrekare kapalı alanımıza var. Atatürk Mahallesi'ndeki tesislerimiz yeterli değildi maalesef. Binalarımız betonarme, çelik konstrüksiyon olarak yapılmıştı. Bu yeni binalarımızı Eylül ayında teslim alınca üstyapı ve alt yapı müteahhitlerini biraz sıkıştırdık, biraz hızlı çalışması konusunda ve 40 gün akademik takvimi erteledik. Yasaların bize, senatomuza verdiği yetkiye dayanarak. 40 günlük bir eteleme oldu ama burayı da biz faaliyete geçirmeseydik, bu boş binaların üzerinde bir 6-7 ay geçmesi durumunda bu binalarda çok büyük maddi hasarlar meydana geleceğini düşünerek böyle bir erteleme ile kampüsümüzü 11 Kasım Pazartesi günü açacağız. Bizim amacımız tamamen sorunsuz bir eğitim ve öğrencilerimizin rahat bir ortamda eğitim almasıdır."

AMACINI AŞAN ELEŞTİRİLER YAPILIYOR

Rektör Boztuğ, 6 bin öğrencinin dışarıda kalmasının söz konusu olmadığını, her üç öğrenciden bir öğrencinin yurtlara yerleştiğini ve yurt sorununu hızla giderildiğini söyledi. Boztuğ, öğrencilerin dışarıda kaldığı yönündeki iddiaların gerçek olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu tür eleştirilere biz alıştık artık. Tabi ülkemiz, insan hakları hukuk, demokrasi bakımından, evrensel hukuk normlarına ulaşmıştır. Herkes düşüncesini ifade etmekte özgürdür. Yalnız ben Tunceli'deki sevgili Dersimli halkımıza şunu önermek istiyorum. Devletimizin, hükümetimizin şu barış sürecinde, çözüm sürecinde herkesin elini vicdanına koyup yaraları kanatmadan, yaraları kaşımadan olduğunca yapıcı tenkitlerle katkıda bulunmaları gerekiyor. Ama sırf böyle siyasi, politik, parti mensubiyeti, parti aidiyeti, hükümeti zora düşürmek, üniversiteyi zora düşürmek gibi saiklerle; 'öğrenci dışarıda kaldı, öğrenci sömestir kaybetti, efendim bu Dersim'e yapılan zulümdür. Dersim'e yapılan zulüm, Cumhuriyet tarihinde 1923-2013, 90'ıncı yılını kutluyoruz'. İlk defa bu hükümetimiz zamanında defaten 70 milyon liralık yatırım getirildi. Basın mensupları arkadaşlarımdan rica ediyorum bu binaların fotoğrafını çekin. Bu mu dur Dersim'e yapılan zulüm? Bence bu tür eleştiriler kastını, amacını aşan amaçları farklı olan eleştiriler olarak değerlendiriyorum. Şu anda üniversitemizin tam öğrenci sayısı 6 bin 650. Bunun bin 500'ü ilçelerde, 5 bin 150'si merkezde. Bu 5 bin 150 öğrencimiz, mühendislik, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksek Meslek Okulu, Tunceli Meslek Yüksek Okulu ve İngilizce hazırlık sınıflarından oluşmaktadır. Bu 5 bin 150 öğrencimizi ve yaklaşık 350 akademik, 200 idari personel 200 hizmet alımı personelimiz, 30 kişide toplum yararına çalışma projesinden bize tahsis edilen personelin tamamı bu kampusümüzde hizmet görecekler."

YUNT KONUSUNDA SIKINTI YOK

Rektör Boztuğ, akademik yılın geç olması nedeniyle öğrencinin mağdur olmayacağını belirterek, "Öğrencilerin kaybı şöyle, akademik takvim 40 gün ertelenmiş oldu. Hiçbir kaybı olmayacak. Normalde 10 Haziran'da bitecek olan sömestrimiz Ağustos başında bitecek. Öğrencilerimiz yine Ağustos ve Eylül aylarında iki ay tatillerini yapacaklar. Yurt konusunda bu yıl bir sıkıntımız yok. Kredi Yurtlar Kurumu Tunceli Müdürlüğü, 300 kişilik iki tane bina kiraladı ve 10 Aralık tarihinde hizmete girecek. İl genelinde bin 500 adet daire yapıldı. İki tane özel sektör yurdu açıldı. Bu nedenle öğrencilerimiz yurt konusunda bir sıkıntı çekeceklerini düşünmüyorum. Kredi yurtlar kurumunda bin 500, 300 de özel sektör yurtlarının kapasitesi var ve toplam kapasite bin 800 kişi. Tunceli'deki öğrenci sayısı 5 bin 150 olduğuna göre her üç öğrenciden biri yurtlarda kalacak" dedi.

Boztuğ, üniversite sınıflarının ve koridorlarının temizliğinin üniversite hocaları ve personeli tarafından yapıldığını bunun nedeninin ise öğrencilerin daha rahat ortamda eğitim alması gayreti olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Üniversitesi Rektörü: Eğitim 40 Gün Gecikecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında bir sivil yaralandı
    15:48 İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında bir sivil yaralandı

    Lübnan'ın doğusuna ve güneyine düzenlenen İsrail hava saldırılarında bir sivil yaralanırken, çok sayıda ev yıkıldı.

  • Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi
    15:46 Adıyaman Belediye Başkanı 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, kadınların tekstil sektöründe istihdam edilmesini sağlayacak olan 'Altın İğne' projesinin açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı olarak ilk açılışını gerçekleştiren Tutdere, 'Adıyaman Belediyesi olarak projelerimizle kadınlarımızın yanında olacağız' dedi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    15:45 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Pınarbaşı ilçesinde 122 muhtarla bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi. Büyükkılıç, muhtarları kırsal bölgelere hizmet ulaştırmada en büyük destekçileri olarak nitelendirdi ve halkın mutluluğu ve huzuru için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

  • Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı
    15:45 Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı

    Adıyaman'da Yeni Mahalle 3.Çevre Yolu Demokrasi Okulu yakınlarında meydana gelen kazada, Berkay B. idaresindeki motosiklet ile Gülsüm D. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
    15:45 Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

    Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Keşan istikametinde seyreden bir hafif ticari araç, arkadan gelen bir otomobilin çarpması sonucu şarampole uçarak takla attı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

  • Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi
    15:44 Eceabat'ta tarımın geliştirilmesi için toplantı düzenlendi

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde tarımın geliştirilmesi amacıyla yapılan toplantıda, tarımsal üretimin arttırılması ve modernizasyonu, üretici refahının yükseltilmesi ve bölgenin tarımsal potansiyelinin iyileştirilmesi konuları ele alındı. Toplantıya, alanında uzman kamu ve özel sektör temsilcileri, yetkililer ve üreticiler katıldı.

  • CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'ndaki İddiaları TBMM'ye Taşıdı
    15:44 CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'ndaki İddiaları TBMM'ye Taşıdı

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı’nda yapılan mülakatlar ve sınav sonuçlarıyla ilgili iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Uzun, “Gerek torpil iddiaları, gerek sorulan sorulara dair şaibeler, gerekse seçimin hemen ertesi günü açıklanan sınav sonuçlarına dair iddialar maalesef başta bu sınava giren Adalet Bakanlığı personelleri olmak üzere toplumun tümünün içine sinmemiştir. Bakanlık yapılan mülakatı iptal etmeli ve yazılı sınav sonuçlarına göre liyakati önceleyerek görevde yükselmeye hak kazananların hakkını teslim etmelidir” dedi.

  • Ordu'da Turizm Çalıştayı düzenlendi
    15:44 Ordu'da Turizm Çalıştayı düzenlendi

    Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) öncülüğünde düzenlenen Turizm Çalıştayı'na sektör temsilcileri katıldı. Çalıştayda, Ordu'nun turizm potansiyeli, sorunlar ve çözüm önerileri, turizm lokasyonları, mekansal planlama ve pazarlama konuları ele alındı. OTSO Başkanı Karlıbel, çalıştayın amacının Ordu'nun turizm pastasından pay almasını sağlamak olduğunu belirtti.

  • Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Orhangazi Mahallesindeki Ev Yangınına Müdahale Etti
    15:44 Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Orhangazi Mahallesindeki Ev Yangınına Müdahale Etti

    Düzce Belediyesi İtfaiyesi, Konuralp bölgesi Orhangazi Mahallesinde meydana gelen ev yangınına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına alınmasını sağladı. Yangında evde maddi hasar meydana geldi.


Advertisement