Tunceli Valisi Güner Dersim Valisiyim - Son Dakika
Güncel

Tunceli Valisi Güner Dersim Valisiyim

Tunceli Valisi Yusuf Hakan Güner, İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni 5 ambulansı hizmete soktuğu törende Tunceli'de yapılan çalışmalar ve hizmetleri anlattı.

11.02.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli Valisi Yusuf Hakan Güner, İl Sağlık Müdürlüğü'nün yeni 5 ambulansı hizmete soktuğu törende Tunceli'de yapılan çalışmalar ve hizmetleri anlattı. Tunceli'nin üzerinde her gün helikopter uçmasının halkı rahatsız ettiğini belirten Güner, Bu konuyla ilgili Jandarma Genel Komutanı ile görüştüm. En kısa sürede bu helikopterlerin şehrin üzerinde dolaşmadan, askeri tesislere inmesi için çalışmalar başlatıldı. Helikopterlerin şehrin üzerinde bir daha uçmadığını göreceksiniz, bu sorunu da çözeceğiz. Bunlar benim laf olsun diye söylediğim şeyler değil. Ben arkasını önünü doldurmadığım şeyi halkımla paylaşmam, bu huyumu da biliyorsunuz zaten. Bunlar halkın talepleri, halkın beklentileri. Biz de halkın valisiyiz, Dersim'in valisiyiz. Bu nedenle halkın talep ve beklentilerini hep takip ediyoruz. Amacımız, gayemiz, politika yapmak değil, siyaset yapmak değil, halkı manüpile etmek değil. Siz sadece halkın yanındayız Dersimlilerin yanındayız bunun için varız dedi.

MAZGİRT CEMEVİNİ HALKIN VALİSİ YAPTI

Vali Güner, gençlerin inançlarına, halkın yapılan hizmetlere sahip çıkmasını isteyerek, kendisinin her türlü projeyi destekleyeceğini anlattı. İnanç konusunda büyük hassasiyetleri olduğunu söyleyen Güner, Bazı boşta gezen ve çarşı merkezinde sürekli dolaşan gençlere bir çağrım var. Eğer yol paraları yoksa ben karşılayacağım. Gelsinler Mazgirt ilçemize göndereyim Mazgirt Cemevi'ni gezsinler, görsünler. Mazgirt Cemevi'nin yanındaki türbeyi gezsinler ve sorsunlar bu cemevini kim yaptı. Halkın valisi mi yaptırdı Halkın valisi mi destek oldu Yoksa kendi kendine mi yapıldı Tabi ki halkın valisi yaptı. Biz bu halkın değerlerine önem veriyoruz. Bu değerleri de önemsiyoruz bunu da herhangi bir arka planımız olduğu için yapmıyoruz. Biz halkımıza karşı samimiyiz. Halkımızda kendisine samimi olanlar ile olmayanları lütfen ayırsın. Bizim halkımızın hizmete ihtiyacı var. Bizim halkımızın söylemlere değil hizmete ihtiyacı var. Bunun için gelin yapılan hizmetlere sahip çıkın ve koruyun dedi.

500 KİŞİ İŞE ALACAĞIZ TORPİL OLMAYACAK

Tunceli Valisi Yusuf Hakan Güner, yakın zamanda Tunceli'de 500 kişiyi işe yerleştireceklerini belirterek, Hiç bir torpil ya da adam kayırma olmayacak, her şey şeffaf olacak. Yakın zamanda 500 insanımız iş sahibi olacak, bunu nasıl yapacağız herkes görecek. Bir kere zengin aileler işe yerleştirilmeyecek. Öncelikle yoksul ve ihtiyaç sahibi insanlarımız olacak. Her şey kamera ve noter huzurunda olacak. Kura ile olacak. adam kayırma asla olmayacak. İşe alınacak kişiler kesinlikle fakirlik belgesi olan vatandaşlar olacak. Hiç kimseyi ayrıcalık yapılmayacak ve hiçbir torpil olmayacak. Kim olursa olsun, kim ararsa arasın asla adam kayırma olmayacak. Noter huzurunda kameraların huzurunda kura çekilerek ismi çıkan 500 vatandaşımız işe yerleştirilecek dedi.

HERKES AKLINI BAŞINA ALSINLAR SABRIMI TAŞIRMASINLAR

Tunceli'de zaman zaman olaylara neden olan kadın garson çalıştıran birahaneler konusuna da değinen Vali Güner, şunları söyledi

Ben burada birahane sahiplerine, meyhane sahiplerine ve kamu kurumlarına sesleniyorum. Herkes aklını başına alsın, herkes görevini adam gibi yapsın. Bu sözüm Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere bütün kurum kuruluşlar için Halk Sağlığı Müdürlüğü dahil herkes için geçerlidir. Bu işyerleri birahane, meyhane buralar ciddi bir şekilde denetlenecek. Ahlaksız bir takım faaliyetlere asla müsaade edilmeyecek. Aynı zamanda o iş yerlerinin tahrip edilmesine de müsaade etmeyeceğiz. Çok ciddi bir şekilde denetleyeceğiz ve ruhsatında ne yazıyorsa o şekilde faaliyet gösterecek. İşletme sahiplerini de bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Akıllarını başlarına alsınlar benim sabrımı kimse taşırmasın. Meyhane ise meyhane işi yapsınlar, meyhane değilse ruhsatta ne yazıyorsa o işi yapsınlar. Ruhsata aykırı işleme izin vermeyeceğiz. Halkımızda bu konuda sabırlı olsun. Buraları ciddi bir şekilde denetim altına alacağız. İşyerinin ruhsatında ne yazıyorsa o faaliyeti yapacak. Birahane ise birahane gibi çalışacak. Kumarhane ise kumarhane gibi ki. kumarhane çalıştırmak yasak buna izin vermeyiz zaten. Ruhsatına uygun çalışmayan işyerlerini belediyeye bildireceğiz ve belediye bunu kapatacak. Çünkü ruhsatı veren merci belediyedir. Bu ruhsatlar bugün yada yakın zamanda yada çok eskiden verilmiş olabilir. Bizim meselemiz bu değil, ruhsatı kiminde verdiği değil bizim için önemli olan o iş yerlerinin kuralla uygun adam gibi işletilmesidir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Valisi Güner Dersim Valisiyim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement