Tunceli Vergi Tahsilatında Türkiye Birincisi Oldu - Son Dakika
Güncel

Tunceli Vergi Tahsilatında Türkiye Birincisi Oldu

Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre Tunceli, cari dönem vergi tahsilat oranında yüzde 97,5 oranla Türkiye birincisi oldu. Aynı verilere göre kent, genel bütçe vergi gelirleri sıralamasında ise, yüzde 91 tahsilat oranıyla Kocaeli'nin ardından Türkiye ikincisi oldu. Kent geçtiğimiz yıllarda bu konuda hep ilk 3'te yer almıştı.

20.03.2019 09:16  Güncelleme: 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelir İdaresi Başkanlığı, 2018 yılına ait genel bütçe vergi gelirleri sıralaması ile cari dönem vergi tahsilat oranlarını açıkladı.Buna göre 88 bin nüfuslu Tunceli cari dönem vergi tahsilat oranında yüzde 97,5 oranla Türkiye birincisi oldu.

Tunceli Defterdarı Tahir Bayındır'da açıklanan verilere ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 2018 yılı genel bütçe vergi gelirleri sıralamasında kentin yüzde 91 tahsilat oranıyla Türkiye ikincisi olduğunu belirten Bayındır, "İlimiz cari dönem vergi tahsilat oranında ise yüzde 97,5 tahsilat oranıyla Türkiye birincisi olarak yer almaktadır" dedi.

Kentin daha önce de tahsilat oranı bakımında ilk 3'te yer aldığına vurgu yapan Bayındır, "Bu yüksek tahsilat oranının sağlanmasında Hazine ve Maliye Bakanlığımız merkez teşkilatı, Gelir İdaresi merkez teşkilatı, ilimiz valisi Tuncay Sonel'in, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının birim amirlerinin ve fedakar vergi dairesi çalışanları ile defterdarlık çalışanlarımızın katkısı büyüktür" diye bilgi verdi.

"VATANDAŞLARDA VERGİ BİLİNCİ YÜKSEK"

Tunceli'nin küçük bir kent olmasına rağmen vatandaşlarda vergi bilincinin yüksek olduğuna değinen Bayındır, "Küçük bir il olmasına rağmen çok yoğun bir sanayinin olmamasına rağmen yüksek düzeyde bir vergi bilinci vatandaşlarımızda mevcuttur. Dolayısıyla uzun yıllardan beri yüksek tahsilat oranlarının sağlanmasında bizlere katkılarını esirgemeyen, vergi ödeme bilincinin en yüksek olduğu illerden biri olan kadirşinas Tunceli halkına teşekkürlerimi bir borç bilirim" ifadelerine yer verdi.

2017 yılına göre 2018 yılı vergi tahakkuk ve tahsilat oranlarının yüzde 27-28 oranında arttığını bunun da ilin ekonomisinin önceki yıllara göre ortalama ne düzeyde ilerlediğinin göstergesi olduğunu dile getiren Bayındır, İlerleyen yıllarda da kentin özellikle doğa turizminin gelişmesi sayesinde vergi gelirlerinin daha da artacağını düşündüklerini kaydetti.

Tunceli Vergi Tahsilatında Türkiye Birincisi Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli Vergi Tahsilatında Türkiye Birincisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor
    11:55 Çanakkale'de Batan Botun Kaybolan Göçmenleri Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında, bulundukları lastik botun batması sonucu denizde kaybolan düzensiz göçmenleri arama çalışması 5. gününde devam ediyor. Arama kurtarma çalışmaları, jandarma, polis, sağlık, AFAD, Liman Başkanlığı ekiplerinin işbirliğinde sürdürülüyor. Bugüne kadar 2 kişi kurtarılırken, 22 kişinin cesedine ulaşıldı ve 1 kişi göçmen kaçakçılığı şüphesiyle tutuklandı.

  • Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü
    11:55 Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti mitinge dönüştü

    Dikili Belediye Başkanı ve CHP Adayı Adil Kırgöz'ün ev ziyareti, yoğun ilgi nedeniyle mitinge dönüştü. Kırgöz, 'Az laf, çok iş üreterek Dikili'mize hizmet ettik, yeni dönemde de hizmetlerimiz devam edecek' dedi.

  • Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    11:54 Kastamonu'da Durdurulan Araçta 555 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan bir araçta yapılan aramada, torpido bölümüne zulalanmış halde 555 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

  • Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor
    11:54 Çanakkale'de alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 5'inci günde de devam ediyor. Olay sonucunda 4 göçmen sağ kurtarılırken, 22 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı koordinesinde devam ettiği belirtildi.

  • Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı
    11:53 Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü Tarafından Aranan 92 Kişi Yakalandı

    Eskişehir'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 92 kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar arasında uyuşturucu madde suçundan 4, dolandırıcılık suçundan 9, hırsızlık suçundan 18, yağma suçundan 2 ve çeşitli suçlardan 59 kişi bulunmaktadır. Yakalananların 36'sı hükümlü, 56'sı ise ifadeye yönelik aranmaktadır.

  • Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı
    11:51 Zeytinburnu'ndaki İş Merkezinde Yangın Çıktı

    İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan 12 katlı bir iş merkezinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor. Maltepe Mahallesi'ndeki bir iş merkezinin 5'inci katında çıkan yangın nedeniyle olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.

  • Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu
    11:50 Sivas'ta Yem Karma Makinesine Saçlarını Kaptıran Genç Kız, Başarılı Operasyonla Saçlarına Kavuştu

    Sivas'ta yaşayan 15 yaşındaki Dilara Durmuş, hayvancılıkla uğraşırken yem karma makinesine saçlarını kaptırması sonucu derisi kopmuştu. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen 8 saatlik başarılı operasyonla Dilara, saçlarına kavuştu. Prof. Dr. Mehmet Dadacı ve ekibi, mikrocerrahi yöntemlerle kopan saçlı deriyi dikti. Durmuş, 1 aylık tedavisinin ardından taburcu edildi. Operasyon olmasaydı, hayatı boyunca peruk takmak zorunda kalacaktı.

  • Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti
    11:49 Yalova'da Tersane Kazası: Operatör Hayatını Kaybetti

    Yalova'nın Altınova ilçesinde bir tersanede kule vincinin devrilmesi sonucu kabinde sıkışan operatör hayatını kaybetti. Şiddetli rüzgar nedeniyle meydana gelen kaza sonucunda operatörün cansız bedenine ulaşıldı.


Advertisement