Tuncelili Arıcılara Fidan Desteği - Son Dakika
Güncel

Tuncelili Arıcılara Fidan Desteği

Bursa'da bir araya gelen Tuncelililerin kurduğu "Dersim'de Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Grubu", Tunceli'deki arıcılara fidan desteğinde bulundu.

04.04.2016 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da bir araya gelen Tuncelililerin kurduğu " Dersim'de Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Grubu", Tunceli'deki arıcılara fidan desteğinde bulundu.

Fidan dağıtımı hakkında gazetecilere açıklamada bulunan grup üyesi Metin Kahraman, Dersim'de Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Grubu'nun 2 yıldır Bursa ve Tunceli arasında fidan köprüsü kurduğunu söyledi.

Grubun, geçen yıl Tunceli'ye 2 bin fidan gönderdiğini ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:

"Her yıl Tunceli'den 25-30 civarında kişi Bursa'ya davet edilerek, aşı ve budama konusunda uygulamalı ve teorik eğitim almaları sağlanıyor. Fidan desteğinin her yıl biraz daha profesyonel olarak dağıtmak için koşullar yaratmaya çalışıyoruz. Bu yıl ildeki arıcıların ve Ovacık Belediyesi'nin talebi üzerine 3 bin 600 adet akasya, meyve ve süs bitkilerinden oluşan fidanlar Dersim'e gönderildi. Bin 600 adet akasya fidanını merkez ve ilçelerdeki arıcılara dağıtılmaya başlandı. Ovacık Belediyesi için gönderilen 2 bin adet fidanda ilçeye teslim edildi. Akasya arıcılar için önemli bir ağaç. Çünkü çiçekleri bal üretimi için son derece verimli."

Tunceli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Erdal Duman da fidan dağıtımını Dersim'de Tarımsal Kalkınmanın Ön Çalışma Grubu ile beraber yaptıklarını belirtti.

Projede emeği geçen herkese arıcılar adına teşekkür eden Duman, "Arıcılar için akasya ağacının ayrı bir önemi var. Çünkü bal veren bir ağaç ve çok güzel balı olur. Bu anlamda arıcıya akasya ağacını ulaştırmayı önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tuncelili Arıcılara Fidan Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement