Tuncelili dağcılar, Ağrı Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi - Son Dakika
Güncel

Tuncelili dağcılar, Ağrı Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi

Tuncelili dağcılar, Ağrı Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi 5 kişilik dağcı grubu, yaz günü kışın yaşandığı hava sıcaklığının -22'yi gördüğü karlı ve tipinin zaman zaman etkili olduğu Ağrı dağına tırmanış gerçekleştirdi Tuncelili bir grup dağcı, Türkiye'nin en yüksek zirvesi olan ve-22 derece...

17.09.2020 11:48  Güncelleme: 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuncelili dağcılar, Ağrı Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi

5 kişilik dağcı grubu, yaz günü kışın yaşandığı hava sıcaklığının -22'yi gördüğü karlı ve tipinin zaman zaman etkili olduğu Ağrı dağına tırmanış gerçekleştirdi

TUNCELİ - Tuncelili bir grup dağcı, Türkiye'nin en yüksek zirvesi olan ve-22 derece ile birlikte kar ve tipinin olduğu Ağrı Dağı'na 4 gün süren tırmanış gerçekleştirdi.

Tuncelili 5 kişilik dağcı grubu, Türkiye'nin en yüksek zirvesi olan 5 bin 165 rakımlı Ağrı Dağı'na 4 gün süren tırmanış gerçekleştirdi.İlk gün 2 bin 200 rakımda yiyecek, tırmanış ve konaklama malzemelerini atlara yükleyen dağcılar, 3 bin 200 rakımda kamp yaptı.Daha sonra yabancı dağcıların da eşlik ettiği dağcı grubu, 4 günde zirveye ulaşmayı başardı.

Gruba öncülük eden İsmail Ateş, tırmanış boyunca zaman zaman kar yağışı ve tipiyle karşılaştıklarını belirterek, "Ancak tüm arkadaşlarımız güzel bir dayanışma ve kardeşlik örneği sergileyerek zirve yapmayı başardı. Benim Ağrı Dağı'na ikinci tırmanışım oldu. Zirvede sıcaklık eksi 22 derecelerdeydi. Zirveden Nahcivan, İran ve Ermenistan'ı görmek mümkün oldu. Çok güzel ve bizi mutlu eden bir tırmanış oldu" dedi.

Tuncelili dağcılar, Ağrı Dağı\'na tırmanış gerçekleştirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tuncelili dağcılar, Ağrı Dağı'na tırmanış gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement