Tuncelili gençlerin sokak hayvanları için 'iyilik' mesaisi - Son Dakika
Güncel

Tuncelili gençlerin sokak hayvanları için 'iyilik' mesaisi

Tuncelili gençlerin sokak hayvanları için \'iyilik\' mesaisi

TUNCELİ'de, sosyal medyadan iletişime geçerek, bir araya gelen hayvansever gençler, yiyecek bulma sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarını her gün onlarca kilometre yol katederek besliyor.

14.11.2020 10:09  Güncelleme: 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUNCELİ'de, sosyal medyadan iletişime geçerek, bir araya gelen hayvansever gençler, yiyecek bulma sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarını her gün onlarca kilometre yol katederek besliyor. Hayvanseverler, Pülümür ve Munzur Vadisi'nde de hayvanların beslenmesi için mama noktaları oluşturdu.

Koronavirüs salgını nedeniyle halkın zorunlu haller dışında evlerinde kalması, restoran gibi işletmelerin erken saatlerde kapanması nedeniyle sokak hayvanlarının yiyecek bulmasında zorluk başladı. Tunceli'de bu durumu fark eden bir grup genç, gerek kendilerinin satın aldığı gerekse hayvanseverler tarafından gönderilen mamalar ile sokak hayvanlarını beslemeye başladı. Hayvanseverler, her gün düzenli olarak kent merkezinden başlayarak, Pülümür ve Munzur Vadisi boyunca sokak hayvanlarını besliyor. Grup, sokak hayvanlarının daha rahat beslenmesi amacıyla belirledikleri alanlara mamalık monte ediyor.

'KAPINIZIN ÖNÜNE BİR KAP SU KOYSANIZ YETER'Daha çok can dostuna ulaşmayı hedeflediklerini anlatan Ege Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü öğrencisi Rojda Yıldız, "Sokak hayvanları için yardımseverlerden topladığımız bağışlarla mamalık yaptırdık. Bu mamalıkların 20 kilogram mama hazneleri var. Buradaki amacımız sokak hayvanları için yaptığımız beslemeleri daha kolay hale getirmek. Çünkü gönüllüler olarak yaptığımız çalışmada çok zorlanıyorduk. Topladığımız bağışlar sayesinde 4 tane mamalık yaptırdık. Kış boyu kırsal alandaki lokantalar kapalı olduğu için bu mamalıkların bölgeye konulması lazımdı. Zamanla mamalıkların sayısı artacak. Şu an bütçemiz sadece buna yetti. İnsanlardan bağış bekliyoruz. Yaz aylarında hayvanlar sorun yaşamıyor çünkü piknik yapan insanlar bölgeye geliyor ve onlardan besleniyorlar. Bu çalışmaları gönüllülük esasına göre yapıyoruz. Bizim elimizden sadece hayvanları bir nebzede olsun doyurmak geliyor ve tedavilerini yapıyoruz. Elinizden geldiğince evdeki artık yemekleri, bir kap su bile olsa kapınızın önüne koymasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tuncelili gençlerin sokak hayvanları için 'iyilik' mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement