Tunus Devriminin 7. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Tunus Devriminin 7. Yıl Dönümü

Tunus'ta 17 Aralık 2010'da başlayan ve "Arap Baharı" adıyla bilinen süreci tetikleyen halk devriminin 7'nci yıl dönümü, Sidi Buzeyd kentinde kutlandı.

17.12.2017 22:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus'ta 17 Aralık 2010'da başlayan ve "Arap Baharı" adıyla bilinen süreci tetikleyen halk devriminin 7'nci yıl dönümü, Sidi Buzeyd kentinde kutlandı.

Tunus'ta Zeynel Abidin bin Ali yönetiminin sonunu getiren 17 Aralık Devriminin 7'nci yıl dönümü, Sidi Buzeyd vilayetinde yüzlerce kişi ve sivil toplum temsilcilerinin katılımıyla ve güvenlik güçlerinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında kutlandı.

Devrim Kutlamaları Başkanı Muhammed Necib Kuka, programda yaptığı konuşmada, davet edilmelerine rağmen kutlamalara katılmayan Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi, Başbakan Yusuf Şahid ve Meclis Başkanı Muhammed Nasır'a tepki gösterdi.

Kutlamaların yapıldığı meydan yakınlarında istihdam ve kalkınma talebiyle düzenlenen protesto gösterisinde, "İstihdam hakkımız ey hırsızlar çetesi", "Korku yok, iktidar halktadır" yazılı pankartlar açılarak sloganlar atıldı.

Gösterileri izlemeye gelen Turizm Bakanı Selma er-Rekik el-Lumi, protestolar nedeniyle gösterileri beraberindeki heyetle konuşma yapmadan meydanı terk etti.

- Tunus'ta 17 Aralık devrimi

Tunus'un Sidi Buzid vilayetinde Muhammed Buazizi isimli bir seyyar satıcı, yerel polisin tezgahını dağıtmasından dolayı belediye binası önünde 17 Aralık 2010 tarihinde kendisini ateşe vermişti.

Buazizi'nin eylemi ülke çapında gösterilere yol açmış ve Tunus'ta 20 yıldan fazla iktidarı elinde tutan Bin Ali'nin ailesiyle yurt dışına kaçmasıyla sonuçlanmıştı.

Tunus'taki devrim, daha fazla özgürlük, ekonomik kalkınma ve yolsuzluk karşıtı taleplerle Libya, Mısır, Suriye, Yemen ve birçok Arap ülkesinde gösterilere yol açmıştı. Söz konusu süreç, Arap Baharı olarak tanımlanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus Devriminin 7. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı
    20:01 Tokat Merkezde Deprem Sonrası Herhangi Bir Olumsuzluk Yaşanmadı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tokat merkezde herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını açıkladı. AFAD'ın Afet Koordinasyon Merkezi'nde tüm birimlerle teyakkuz halinde olduklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı
    20:00 Tokat'ta meydana gelen deprem Yozgat'ta hasara yol açtı

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Yozgat'ta da hissedildi. Kadışehri ilçesinde ve köylerinde bazı yapılar zarar gördü, ancak can kaybı ve yaralı olmadığı belirtildi. Yelten köyünde ise 2 katlı atıl bir ev yıkıldı.

  • Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı
    19:59 Uşak'ta traktör devrildi: Sürücü hayatını kaybetti, eşi ağır yaralandı

    Uşak'ın Sivaslı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Vural idaresindeki traktör şarampole devrildi. Kazada sürücü hayatını kaybederken, eşi Fatma Vural ağır yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

  • Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı
    19:59 Hakkari Çukurca'da Temizlik Çalışması Başlatıldı

    Hakkari'nin Çukurca ilçesinde havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Nazmi Demir, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Çınar Çiftçi, belediye çalışanları, vatandaşlar ve gönüllü gençler, cadde ve sokaklarda çöp topladı. Çalışmaların devam edeceğini belirten Demir, destek verenlere teşekkür ederek, amacın Çukurca'yı daha temiz ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu söyledi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Tatvan'da Vefa Projesi ile vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor
    19:55 Tatvan'da Vefa Projesi ile vatandaşların ihtiyaçları gideriliyor

    Tatvan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen 'Vefa Projesi' kapsamında, yaşlı ve engelli vatandaşların evleri temizleniyor ve kişisel bakımları yapılıyor. Proje kapsamında tespit edilen 100 hane düzenli olarak ziyaret edilerek ihtiyaçlar ve talepler not alınıp ilgili kurumlara iletiliyor. Bu hizmetten ilçedeki yaşlı, hasta, engelli ve ihtiyaç sahibi aileler faydalanıyor.


Advertisement