Tunus'un devrik lideri hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya

Tunus'un devrik lideri hayatını kaybetti

Tunus\'un devrik lideri hayatını kaybetti

Arap Baharı'nın başladığı Tunus'taki ayaklanmada koltuğunu kaybeden Zeynel Abidin bin Ali yaşamını yitirdi.

20.09.2019 01:13  Güncelleme: 01:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap Baharı'nın başladığı Tunus'taki ayaklanmada koltuğunu kaybeden Zeynel Abidin bin Ali yaşamını yitirdi. Suudi Arabistan'da yaşayan bin Ali 83 yaşındaydı.Tunus'un devrik lideri Zeynel Abidin bin Ali, 83 yaşında Suudi Arabistan'da hayatını kaybetti. Arap Baharı sırasında koltuğunu kaybeden Bin Ali, 2011'de Tunus'tan kaçarak Suudi Arabistan'a sığınmıştı.

Tunus Dışişleri Bakanlığı ve Bin Ali ailesinin avulatı Münir Bin Salha da Zeynel Abidin bin Ali'nin ölüm haberini doğruladı.

1987'den 2011'e kadar Kuzey Afrika ülkesi Tunus'u yöneten Bin Ali'nin iktidarı, 2010 yılında bir seyyar satıcının kendini yakması ile patlak veren ayaklanmanın ardından sona ermişti. Tunus'taki ayaklanma daha sonra Mısır, Libya, Yemen gibi ülkelere de sıçramış ve kısa zaman içerisinde "Arap Baharı" adı ile anılmaya başlanmıştı. Bu süreç Mısır'da Hüsnü Mübarek, Libya'da da Muammer Kaddafi iktidarlarının sonunu getirmişti.

Suudi Arabistan'a kaçmasının ardından gıyabında yargılan Bin Ali, göstericilere yönelik sert müdahale nedeniyle ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Asker kökenli Bin Ali, eski devlet başkanı Habib Burgiba'yı devirerek iktidara gelmişti.

AFP/ ÖA,ET

(c)

Kaynak: Deutsche Welle

Son Dakika Dünya Tunus'un devrik lideri hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.


Advertisement