Tüpraş İzmir Rafinerisindeki Patlamaya İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Tüpraş İzmir Rafinerisindeki Patlamaya İlişkin Dava

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisinde 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" iddiasıyla haklarında dava açılan tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

09.05.2018 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜPRAŞ İzmir Rafinerisinde 4 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" iddiasıyla haklarında dava açılan tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya patlama sonrasında yaralanan işçi Halil İbrahim Kavlak, tutuksuz sanıklar ile tarafların avukatları katıldı.

Davaya katılma talebinde bulunan işçi Kavlak, patlamadan sonra yaklaşık 10 dakika içinde arkadaşlarına yardım için patlamanın meydana geldiği tanka gittiğini, merdivenlerden çıktığı sırada zehirlenerek ölenlerin olduğu bölüme düştüğünü söyledi.

Sanıklarla husumetinin olmadığını, şirkette 17 ay çalıştığını anlatan Kavlak, "Ölen bir arkadaşım dahil birkaç kişiyi işe ben aldırdım. Ben patlamanın yaşandığı tanka görevlendirme ile gitmedim. Orada ölen arkadaşlarım vardı. Kendi isteğimle yardım amaçlı gittim." diye konuştu.

Bazı sanık avukatları ise Kavlak'ın patlama sırasında yaralanmadığını, olay yerine kendi isteğiyle gittiğini, bu nedenle katılma talebinin reddedilmesi gerektiğini savundu.

Patlamadan sonra hazırlanan bilirkişi raporunun yeniden düzenlenmesini isteyen sanık avukatları, raporun İzmir dışındaki bir üniversitede öğretim görevlilerince oluşturulacak bir heyet tarafından hazırlanmasını talep etti.

Duruşmada bazı sanıklar, mahkeme heyetine yazılı savunmaları ve delillerini sundu.

İddia makamı, ara karar için verdiği mütalaasında Kavlak'ın patlama sırasında yaralanmadığı için davaya katılma talebinin reddedilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti dinlenmeyen tanıkların hazır olması durumunda dinlenmesi, Kavlak'ın katılma talebinin değerlendirilmesi ve eksiklerin tamamlanması için taraflara ek süre verilmesine karar vererek davayı erteledi.

Olay

Aliağa ilçesindeki TÜPRAŞ'a ait rafineride 11 Ekim'de bakım yapılan tankta meydana gelen patlamada 4 işçi yaşamını yitirmiş, 2 işçi yaralanmıştı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan taşeron firma Beka Proje sahibi Bedrettin Karataş, işletme emniyet uzmanı Esfet Bilici, montaj ustabaşı Ali Battal, şantiye müdürü Muhammed Hulusi Gözüak ve başmühendis Mehmet Emin Tuna, 12 Şubat'taki duruşmada tahliye edilmişti.

Hayatını kaybeden işçilerin yakınları, önceki duruşmada "zararlarının karşılandığı ve şikayetçi olmadıklarını" beyan etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tüpraş İzmir Rafinerisindeki Patlamaya İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.


Advertisement