Turan Çolakkadı: Mahkeme Kadıya Mülk Değil - Son Dakika
Güncel

Turan Çolakkadı: Mahkeme Kadıya Mülk Değil

Turan Çolakkadı: Mahkeme Kadıya Mülk Değil

İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı'na atanan Çolakkadı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Mahkeme kadıya mülk değil.” dedi.

21.01.2014 14:25  Güncelleme: 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı'na atanan Turan Çolakkadı, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Mahkeme kadıya mülk değil" dedi. Çolakkadı, "Görev olarak ne verildiyse itirazsız onu yaptık. Devlet adamlığı bunu gerektiriyor" diye konuştu.

"NE GÖREV VERİLDİYSE İTİRAZSIZ YAPTIK"

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcılığı'na atanan Turan Çolakkadı görevini Başsavcı Hadi Salihoğlu'na devretti. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Çolakkadı, "Bildiğiniz gibi birkaç gün önce HSYK kararı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcılığı'na atandım. Orada da görevime başladım. Bugün sizlere veda etmek için buradayım. Devletimiz bizlere muhtelif zamanlarda görevler verdi. Görev olarak ne verildiyse itirazsız onu yaptık. Devlet adamlığı bunu gerektiriyor. Bugün böyle takdir ettiler bölge adliye mahkemeleri cumhuriyet başsavcılığına atandım. Henüz Bölge Adliyeleri kurulmadı. Artık kurmak bize nasip olur mu, yoksa biz emekli oluruz başkası mı kurar bilemiyorum. Üç yıla yakın İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptım. Bütün meslektaşlarımdan, savcı arkadaşlarımdan hakimlerle bir gayret içinde bu güzel binamızda görev yapmaya çalıştık. Çok sayıda adliye personelimiz var Belki bir kısmı ile hiç tanışamadık ama can hırca görev yaptılar çalıştılar. Biz de görevimizi onların sayesinde yürütebiliyoruz. Huzurunuzda hepsine savcılara hakimlere ve adliye personeline teşekkür ediyorum" dedi.

BASIN MENSUPLARINA TEŞEKKÜR

Yargı mensuplarının, basının karşısına çok fazla çıkmadıklarını ifade eden Çolakkadı, "Basın mensuplarımız var. Onlarla çok karşılaşmadık ama yargının yapısı böyle. Yargı basının karşısına çok fazla çıkmaz. Basın mensubu arkadaşlarımız da kendi görevlerini burada yaptılar. Onlara da teşekkür ediyorum. Kurallara gerçekten uyarak çalıştılar" diye konuştu.

"SALİHOĞLU GÖREVİ HAKKIYLA YAPACAK"

"Mahkeme kadıya mülk değil" diyen Çolakkadı, "Görevleri yapacağız, başka yere gideceğiz ve bir gün de bırakacağız. Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Benim yerime gelen Bakırköy Başsavcısı Sayın Hadi Salihoğlu ile uzun yıllar tanışıyoruz. DGM'de uzun süre birlikte çalıştık. Benden sonra İstanbul Başsavcılığı'nı mükemmel bir şekilde yürüteceğini, bunu başaracağını, emanetin ehli olduğunu vurgulamak istiyorum. Görev rahatlığı ile görevimi devrediyorum. Bana meslektaşlarım nasıl yardımcı olduysa benim yerime o geçmiştir ona da aynı şekilde yardımcı olacaklardır" dedi.

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • MURAT 54: HELAL SANA TAM BİR DEVLET ADAMI. 0 1 Yanıtla
  • Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi
    20:02 Malatya'da 18 kilo kubar esrar ele geçirildi

    Malatya'da yolcu treninde yapılan operasyonda, üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar bulundu. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

  • Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu
    20:00 Sıfır atıktan kedi evi yaptı, Isparta birincisi oldu

    Isparta'nın Eğirdir ilçesindeki 7. sınıf öğrencisi Harun Aydemir, sıfır atıktan yaptığı kedi evi ile Atıktan Sanata İleri Dönüşüm yarışmasında Isparta birincisi oldu. Aydemir, projenin amacının atık üretimini azaltmak, geri dönüşümü teşvik etmek ve çevreye duyarlılık konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

  • Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın
    19:58 Geri dönüşüm tesisinde korkutan yangın

    Tekirdağ Çorlu'da bulunan bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de görüldü. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek kontrol altına almaya çalışıyor.

  • Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı
    19:57 Aydın'da Uyuşturucu Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

    Aydın'ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 mahallede düzenlediği operasyonda uyuşturucu madde ve para ele geçirdi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve 3 kişi tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı
    19:55 Akkuyu NGS'de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı

    Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaatında çalışan işçiler, taşeron firmanın maaş ödemediğini ileri sürerek eyleme başladı. İşçiler bugün de iş bırakma eylemlerine devam etti ve firma yetkililerinin de olduğu bazı araçları taşladı.

  • VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi
    19:54 VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yendi

    Voleybolda Vodafone Sultanlar Ligi 18. hafta erteleme maçında VakıfBank, deplasmanda Nilüfer Belediyespor'u 3-2 yenerek galibiyet elde etti. Maçın setleri 17-25, 25-21, 31-29, 14-25 ve 5-15 şeklinde sonuçlandı.

  • TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak
    19:51 TEİS Genel Başkanı: Mide ilaçlarına ilişkin karar eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak

    Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun mide ilaçlarına ilişkin kararıyla ilgili, 'Tasarruf amacı ile yapıldığı iddia edilen bu uygulamalar, eşdeğer ilaç uygulamasını, dolayısıyla da eşdeğer ilaç kavramını ve yerli ilaç üretimine olan güveni sarsacak yanlış uygulamalardır' dedi.


Advertisement