Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Törenle Açıldı

Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Törenle Açıldı

Kaş ilçesi Kalkan Mahallesi'nde hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz tarafından yaptırılan 16 derslikli Fen Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu törenle açıldı.

25.10.2016 19:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaş ilçesi Kalkan Mahallesi'nde hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz tarafından yaptırılan 16 derslikli Fen Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu törenle açıldı.

Okul bahçesindeki törene, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Garnizon Komutan Vekili Yüzbaşı Kürşat Şenol, Belediye Başkanı Halil Kocaer, CHP Antalya Eski Milletvekili Tuncay Ercenk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tevfik Kahveci, hayırsever Turan Erdoğan Yılmaz ve eşi Özen Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan ile diğer kurum amirleri ve müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Tevfik Kahveci, "Okulumuzun ve öğrenci yurdumuzun açılışını gerçekleştirmekten gururluyuz. Hayırseverlerimizin eğitime katkısı büyüktür. İl genelinde hayırseverlerimizle protokol yapmaya devam ediyoruz. İlimizde 21 okulumuzda, 308 dersliğimizin hayırseverlerimiz tarafından yapımı devam etmektedir." dedi.

Hayırsever Yılmaz da 2011'da okul yaptırmaya karar verdiğin ifade ederek, "Okul ve yurdun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sevgili öğrenciler, okulun çok amaçlı spor salonu kullanın. Sanat yönünüzü de geliştirin ve çok kitap okuyun. Özgür düşünen insanlar olun. Ülkemize hizmet edin. Okulumuz ve yurdumuzun ülkemize, ilçemize hayır olmasını dilerim." şeklinde konuştu.

Yılmaz'ın kızı Hatice Kabalak da babasına ve kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer ise öğrencilerin yetişmesinde, eğitime kazandırılmasında okulun öneminin büyük olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız ilmi yönden, fenni yönden her alanda yetişeceklerdir. Hayırseverimiz ve oğlu Süleyman Yılmaz, 16 derslikli okulun aynı zamanda öğrenci yurdunun yapılmasında büyük emek sarf ettiler. Bu fen lisesi Kalkan, Kaş, Antalya ve Türkiye'ye eğitim yönünden katkı sağlayacaktır. Bu gibi hizmetler herkese nasip olmaz. Aile geleneğinden gelen bu hayırseverlik devam etmektedir."

Kaymakam Bilgihan Bayar da eğitime ve bilime yapılan yatırımların, her şeyden önce insana yapılan yatırımlar olduğunu vurguladı.

Bu yatırımın uzun vadeli, zor ve zahmetli bir süreç olduğunu kaydeden Bayar, "Fakat meyveleri bize zahmetli ve zor süreçleri unutturacak kadar değerlidir. Devletimizin son yıllarda eğitime gösterdiği önemin ve yaptığı yatırımların toplum olarak farkındayız. Ülkemizde eğitimde farkındalık oluşmuş, donanımlı, birikimli, dünyayı takip eden eğitim teknolojilerinden en iyi yararlanan, ülkesini ve dünyayı iyi tanıyan aydınlık bir nesil yetişmektedir. Okul açmanın, eğitime yatırım yapmanın refah ve huzurlu bir Türkiye için hayati önem arz ettiği unutulmamalıdır." dedi.

AK Parti Milletvekili Atay Uslu da "Okul yaptırarak çocukların gönlünde taht kurarız. Çocukların gönlü en güzel yerdir. Sizler de çocukların gönlünü tercih ettiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Eğitim, önemli dinamik bir alandır. Önceliğimiz devlet olarak eğitimdir. İnşallah Kaş'ı bir yüksekokulla taçlandırmak istiyoruz. Kaş'a yüksekokulu getireceğiz. Çocuklarımızın yeteneklerine göre eğitim sistemimizi geliştirdik." diyerek hayırseverlere sevgi ve şükranlarını sundu.

Konuşmaların ardından Uslu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun gönderdiği Onur Belgesi ve plaketi, hayırsever Yılmaz'a, Kaymakam Bayar da hayırseverin eşi Özen Yılmaz'a plaket takdiminde bulundu.

Törende daha sonra kurdele kesilerek okulun açılışı gerçekleştirildi.

Bu arada, günün anısına okul bahçesine Uslu, Bayar, Kocaer ve hayırsever Yılmaz tarafından fidan dikildi.

Programda, Kaş Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibi de gösteri sundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turan Erdoğan Yılmaz Fen Lisesi Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement