Türel Balbey'de İmkansızlıklar Dışında Kamulaştırma Yapılmayacak - Son Dakika
Politika

Türel Balbey'de İmkansızlıklar Dışında Kamulaştırma Yapılmayacak

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tarihi Balbey Mahallesi'ne yönelik acele kamulaştırma kararının bazı çevrelerce çarpıtılmaya çalışıldığını belirterek, 'Hızlı şekilde bir çözüme gitmek için aldığımız karar, sanki Balbey'in tamamında kamulaştırma yapılacakmış gibi ifade ediliyor.

14.02.2019 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, tarihi Balbey Mahallesi'ne yönelik acele kamulaştırma kararının bazı çevrelerce çarpıtılmaya çalışıldığını belirterek, 'Hızlı şekilde bir çözüme gitmek için aldığımız karar, sanki Balbey'in tamamında kamulaştırma yapılacakmış gibi ifade ediliyor. Biz orada bir kentsel yenileme yapıyoruz ve tarihi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Önceliğimiz Balbey'de imkansızlıklar dışında kamulaştırma yapmamak dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın tarihi en eski mahallelerinden Balbey'e yönelik acele kamulaştırma kararına yönelik açıklama yaptı. Kararın bazı kişilerce yanlış değerlendirildiğini dile getiren Türel, Antalya'nın birçok noktasında kentsel dönüşüm projelerini yürüttüklerini söyledi. Bu projeleri yürütürken bazı küçük çevrelerin önlerine engeller çıkartmaya çalıştığını belirten Türel, Biz buna alıştık, geçmişte de Kepezaltı-Santral projesinde bazı vatandaşlarımız oraya gittiğimizde bizi protesto etmişlerdi. Ancak daha sonra protesto eden vatandaşlar ilk önce müracaatlarını yaparak ev sahibi oldu dedi. KAMULAŞTIRMA ULAŞILAMAYAN 16 VATANDAŞIN ALANINA YÖNELİK

Balbey'de kentsel yenileme projesiyle Antalya'nın ikinci Kaleiçi'ni oluşturmak istediklerini vurgulayan Türel, süreci şeffaf bir şekilde, vatandaşlarla yürüttüklerini aktardı. Çalışmalar kapsamında 6636 ve 6722 parsellerde birinci etabını tamamlamaya yönelik çalışmaların sonuna geldiklerini açıklayan Türel, 'Burada vatandaşlarımızın yüzde 85'inin sözleşmeleri imzalamak suretiyle imzasını aldık. Bu mahallemiz Antalya'nın eski mahalleleri arasında yer alıyor. Eski mahallelerde verasete dayalı çok ortaklılık söz konusu veya bazı hak sahiplerine (mülk sahiplerine) hiç ulaşamadığımız da oluyor. Örneğin şu an Balbey Mahallesi'nde 16 vatandaşımızın hala bilgilerine ulaşamadık ve onlarla ilgili iletişim kurmamız mümkün olmuyor. Bu gibi kentsel yenilemelerde tek kişiyi bile bulamazsanız orada proje uygulanması mümkün olamaz. Dolayısıyla bize bu konuda rıza gösteren ve projenin bir an önce tamamlanmasını isteyen vatandaşların sorumluluğu bizim üzerimizde. Projemizi çok hızlı bir şekilde tamamlamaya çalışıyoruz diye konuştu.

ŞU ANA KADAR HİÇBİR KAMULAŞTIRMA İŞLEMİ YAPILMADI

Büyükşehir Belediyesi olarak kentsel yenileme projesi kapsamında kamulaştırma yetkileri olduğunu dile getiren Menderes Türel, çok daha hızlı bir şekilde projenin neticesini sağlamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kamulaştırma kararı aldıklarına dikkati çekti. Menderes Türel, 'Aslında olmayan bir yetkimizi almış değiliz, zaten var olan bir yetkimizi daha hızlı sonuçlandırma için bu karar alındı. Bu kararı da sadece ifade ettiğim 2 adada, 6636 ve 6722 adalarda kullanacağız. Ancak şu ana kadar hiçbir kamulaştırma işlemi yapılmadı. Önceliğimiz her zaman vatandaşlarımızın rızasını almaya yönelik gayreti ortaya koyarak onlarla bu projeleri gerçekleştirmek. Bulunamayan vatandaşlarla ilgili yapacak bir şey yok, kamulaştırmadan başka çaremiz yok. Dolayısıyla burada olmayan bir yetkimizin kullanılması mümkün değil. Ancak Balbey sınırları ile ilgili kentsel yenileme kararımız yaklaşık 2 sene önce Bakanlar Kurulu kararıyla belirlendiği için alınan kamulaştırma kararının kentsel yenileme alanının tamamını kapsayacağı aşikar diye konuştu.

'TARİHİ AYAĞA KALDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Balbey'in tamamında kamulaştırma yapılacakmış gibi bir hava yaratılmaya çalışıldığını, ancak bunun doğru olmadığına dikkati çeken Türel, konuşmasını şöyle tamamladı

'Birinci etaptaki bulunamayan vatandaşlarımızla veya 10 metrekarenin altında çok varisli, çok ortaklı yerlerde mecburen kamulaştırma yapmak durumundayız. Hızlı şekilde bir çözüme gitmek için aldığımız karar, sanki Balbey'in tamamında kamulaştırma yapılacakmış gibi ifade ediliyor. Biz orada bir kentsel yenileme yapıyoruz ve tarihi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Ama bazı eleştirilerde bakıyorsunuz tarihi çeşmeyi bile kamulaştıracak diye gülünç iddialar söz konusu. Dolayısıyla biz orada tarihi korumak, tarihi ayağa kaldırmak için uğraşıyorken bu iddiaların gerçekten çok gülünç olduğunu da ifade etmek istiyorum. Bizim Balbey'e yönelik yaptıklarımızın hepsi vatandaşlarımızın bilgisi dahilindedir. Dün burada mahallelimizle bir araya gelerek, yaklaşık 2 saate yakın bütün gelişmeleri paylaştım. Bizim önceliğimiz Balbey'de imkansızlıklar dışında kamulaştırma yapmamak. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Türel Balbey'de İmkansızlıklar Dışında Kamulaştırma Yapılmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi
    21:00 Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi

    Fransa Başbakanı Gabriel Attal, başörtüsünü çıkarmadığı için okul müdürü tarafından darp edildiğini öne süren öğrenciye iftira davası açılacağını söyledi. Öğrenciden başörtüsünü çıkarmasını istediğini fakat darp etmediğini savunan müdür ise sosyal medyadaki ölüm tehditlerinin ardından istifa etti. Fransa’da İslamcıların okullara yönelik tehditleri, iki öğretmenin öldürülmesinin ardından ciddiye alınıyor.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arnavutköy'de Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada lokantanın önemini vurgulayarak, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açacaklarını belirtti. İmamoğlu ayrıca Çatalca'da düzenlenen halk buluşmasında çiftçilere destek sözü verdi ve seçimlerde destek istedi.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'
    20:57 İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'

    İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, partisinin düzenlediği sokak iftarında yaptığı konuşmada, ittifak sürecini ve diğer partilerin listelerine müsaade etmediklerini belirtti. Kavuncu, ayrıca kentsel dönüşüm, ulaşım sorunları ve düzensiz göç konularına da değindi.

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement