Türel: Bir Şehre Ruhunu Sanatçılar Verir - Son Dakika
Güncel

Türel: Bir Şehre Ruhunu Sanatçılar Verir

Türel: Bir Şehre Ruhunu Sanatçılar Verir

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Uluslararası Antalya Film Festivali bünyesinde film ve belgesel çalışmalarına destek olmak amacıyla bu yıl 2'ncisi yapılan Antalya Film Formu'nun açılışında "Biz şehrin altyapısını, binalarını, yollarını yapıyoruz ama bir şehrin ruhunu ve estetiğini sanat ve sanatçılar verir" dedi.

02.12.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Uluslararası Antalya Film Festivali bünyesinde film ve belgesel çalışmalarına destek olmak amacıyla bu yıl 2'ncisi yapılan Antalya Film Formu'nun açılışında "Biz şehrin altyapısını, binalarını, yollarını yapıyoruz ama bir şehrin ruhunu ve estetiğini sanat ve sanatçılar verir" dedi.

Bu yıl 52'ncisi düzenlenen Antalya Film Festivali'nde proje ve yapım sonrası aşamadaki film ve belgesel çalışmalarını destekleme amacıyla bu yıl 2'ncisi düzenlenen Antalya Film Forum, HotelSu'da düzenlenen törenle açıldı. Festival Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla gerçekleşen açılışta, yönetmen Ezel Akay, oyuncu Yusuf Sezgin gibi beyazperdenin deneyimli isimleriyle genç kuşak yönetmen ve oyuncular yer aldı.

Antalya Film Forum Direktörü Zeynep Özbatur Atakan'ın sunumuyla başlayan açılışta Başkan Türel, küçük bir şakayla konuşmasına başladı. Antalya'da film platoları kurmak, sinema endüstrisini kente çekmek üzere geçen yıl dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'le Hollywood'da çeşitli temaslarda bulunduklarını aktaran Türel, bunun kendisini perdenin arkasına doğru çekmeye başladığını söyledi.

Antalya Film Festivali'nin açılışını yaparken 16'ncı Uluslararası Piyano Festivali'nin kapanışını gerçekleştirdiklerini kaydeden Türel, "Bir tarihte piyano festivalinde sahneye çıkıp bir konçerto çalmaya çalışmıştım, amatör bir piyanist olarak. Böyle giderse belki de film festivalinde, Film Formu'nda neler yapabilirim bilmiyorum. Perde arkasına geçme niyetiyle. Artık oyunculuk mu, set görevliliğimi, senaryo yazarlığı mı bilemiyorum" diye konuştu.

Bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen Film Formu'nun ilk yılında 10 uzun metrajlı film sunumu, 600 kişinin katıldığı söyleşiler, 50'si yabancı 130 civarında yerli konuğuyla gerçekleştiğini aktaran Türel, geçen yıl ödül kazanan yapımlardan 'Rüzgarın Hatıraları' ve 'Sarmaşık' filmlerinin birçok ödül aldığını söyledi.

Antalya'nın sinema alanında artık ulusal yarışmadan uluslararası yarışmaya, tüketici olmaktan üretici olmaya geçen bir dönemi yaşamaya başladığının altını çizen Türel, "Allah'ın Antalya'ya cömertçe verdiği güneş ışığı, inşallah, perde ve ekran ışığına dönüşecek. Bu yıl formdaki yenilik Antalya Destek Fonu ve Belgesel Pitching Platformu oldu. Antalya Destek Fonu'nda en az 3'te biri Antalya'da geçecek bir film projesini destekleyeceğiz. Böylece üreten bir şehir de olmak istiyoruz" diye konuştu. Türel, Antalya Film Forum'da farklı kategorilerde 6 ödülün verileceğini belirtti.

Bir şehirde, ülkede gelişimin sanat ve sanatçılarla çok daha güçlü bir şekilde olduğunu, olacağını belirterek konuşmasına devam eden Türel, şunları söyledi:

"Biz şehrin altyapısını, binalarını, yollarını yapıyoruz ama bir şehrin ruhunu ve estetiğini sanat ve sanatçılar verir. İşte kruvaziyer limanı gibi kalkınma hamleleri yapıyoruz, diğer taraftan kültür ve sanat, tarih ve arkeoloji alanlarında çok önemli aşamalar kaydediyoruz. Biz Antalya'da akıllı ve çevre dostu bir şehir olmak için gayret ediyoruz. İnşallah, birkaç sene içinde Antalya hızla ilerleyecek, sinema endüstrisinin merkezlerinden birisi yapacağız. Kendinizi misafir olarak görmeyin. Antalya'yı sahiplenin. Antalya'nın sinema merkezi olması için bizlere yardımcı olun. Sadece 1 hafta içinde Antalyalı değil sürekli Antalya'da neler yapabileceğiniz hususunda düşüncelerini zorlayın." - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türel: Bir Şehre Ruhunu Sanatçılar Verir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement