Türel'den Vefa Örneği - Son Dakika
Güncel

Türel'den Vefa Örneği

Türel\'den Vefa Örneği

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir dönem genel koordinatörlüğünü yaptığı E-Medya çalışanlarının bir araya geldiği ‘Nostalji Gecesi’ne katıldı.

14.09.2018 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir dönem genel koordinatörlüğünü yaptığı E-Medya çalışanlarının bir araya geldiği 'Nostalji Gecesi'ne katıldı. Gecede çalışma arkadaşlarıyla yaşadığı anıları paylaşan Başkan Türel, "Bugün şöyle dönüp arkaya baktığımda iyi ki sizlerle birlikte olmuşum. Çünkü o günkü tecrübelerle bugün Antalya'da çok önemli bir görevde sizlerin arasından çıkmış bir kardeşiniz olarak başarılı olabiliyorsak, sizlerle paylaştığımız günlerin çok büyük etkisi olduğunu görüyorum" dedi.

E-Medya çalışanları Murat Çiçek'in organize ettiği E-Medya Nostalji gecesinde buluştu. O dönem E Medya Genel Koordinatörü olarak görev yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, diğer yönetici ve çalışanlarının katıldığı gece My Meating restoranda düzenlendi. Geceye katılan herkes 25-30 yıla dayanan dostluklarını pekiştirdi. Keyifli sohbetlerin yaşandığı, geçmişten hatıraların paylaşıldığı gecede kimi zaman kahkahalar yankılandı, kimi zaman da duygusal anlar yaşandı.

"Vefa İstanbul'da semt değil"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir dönem birlikte mesai yaptığı personeliyle tek tek tokalaşıp hal hatır sordu. Başkan Türel, gecede yaptığı konuşmada, "Bu gece bizim için bir nostalji gecesi. Geçmişte birlikte çalıştığımız birçok dostumuz, mesai arkadaşımızı neredeyse burada eksiksiz görmenin mutluluğu içerisindeyim. Bu gece 'Vefa'nın İstanbul'da bir semt adı olmadığının en güzel teyidi" dedi.

"İyi ki birlikteydik"

Geçmiş yılları hatırladığında çalışma arkadaşlarıyla mesai yapmış olmaktan büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Başkan Türel, şöyle konuştu; "Bugün şöyle dönüp arkaya baktığımda iyi ki sizlerle birlikte olmuşum. İyi ki bu kader yolculuğumuzda yaşamımızın en önemli gençlik yıllarımızı birlikte paylaşmışız. Çünkü o günkü tecrübeler belki bugün Antalya'da çok önemli bir görevde sizlerin arasından çıkmış bir kardeşiniz olarak bir şeyler yapmamız mümkün oluyorsa, birazcık başarılı olabiliyorsak sizlerle paylaştığımız günlerin çok büyük etkisi olduğunu görüyorum. O günün şartlarında o zorlukları göğüs göğse omuz omuza karşılamasaydık belki bugün birçok sorunu aşmakta zorlanabilirdik. Onun için hepinize teşekkür ediyorum. Çok sağ olun."

"Geçmişimiz bizi buralara taşıdı"

Hayatının her noktasında vefaya çok önem verdiğini belirten Türel, "Özellikle sizlerle geçmişte acı tatlı birçok hatırayı paylaşmış arkadaşlarım olarak, beni yakından tanıyan insanlar olarak, hayatınızda pek çok şey değişebilir. Hayatınızda birçok şey değişiyorken, siz kendiniz değişirseniz işte problem orada. Ben belediye başkanlığını açık söyleyeyim yarın bitecekmiş gibi yapıyorum ama hiç bitmeyecek gibi bir hizmet anlayışıyla çalışıyorum. Biz damdan düştük. Seçim kaybettik, seçim kazandık. Benim eskiden hiçbir farkım yok. Bulunduğumuz görevler, omuzumuzdaki sorumluluklar yükü arttırmış bulunuyor. Biz bunların hakkını vermeye çalışıyorken geçmişimizi hiçbir şekilde unutamayız. Allah'a şükrediyorum, çünkü çok genç yaşlarda birçok görev nasip oldu. Ama en önemli şükrüm, çok genç yaşlarda çok önemli görevler olmasına rağmen kendimi hiç değiştirmeden, değişmeden hep yoluma devam ettim. En büyük şükrüm şunun içindir, geçmişimde zerre kadar gizleyeceğim, utanacağım en ufak bir gölgenin olmamasıdır. Belki de o geçmiş bizi buralara taşıdı" ifadelerini kullandı.

"Ben hala o eski Menderes'im"

Türel, "Bizler hesaba çekilmeden hesap veren bir anlayışla yaşamayı bir hayat biçimi haline getirirsek işimiz o zaman kolay oluyor. Bunun benim en büyük sermayem, en büyük güvencim olduğunu görüyor olmak sizler adına bir gurur meselesi olması lazım. Ben hala o eski Menderes'im. Başkanlık bugün makamdır ama onun zırhına bürünmek bizim için söz konusu olmamalıdır. Allah'a şükürler olsun alnımızın akıyla bugünlere geldik, bundan sonra da aynı inanç ve arzu ile yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Tongülüs çifti nikah tazeledi

Gecede bir de sürpriz yaşandı. İleri Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali Tongülüs ve eşi Birsen Tongülüs'ün 28'nci evlilik yıldönümü kutlandı. Ali Tongülüs 28 yıldır evlenme teklifi etmediği hayat arkadaşı Birsen Tongülüs'e E Medya Nostalji gecesinde evlenme teklifinde bulundu. Evet yanıtıyla Ali-Birsen Tongülüs çifti pasta keserek özel günlerini kutlarken Başkan Türel'de ayrı bir sürpriz yaparak çiftin nikahını tazeledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ali-Birsen çiftine yeniden nikah merasimi düzenleyerek, evlenmeyi isteyip istemediklerini sordu. Evet yanıtı ile yeniden çifti karı koca ilan eden Başkan Türel, birbirinizin ayağına basabilirsiniz ama damarına basmayın nasihatinde bulundu.

"Birbirinizin damarına basmayın"

İlk kez bir çifte nikah tazelediğini belirten Başkan Türel, "28 yıldır aynı yastığa baş koyan Ali-Birsen Tongülüs çiftine nice mutlu yıllar diliyorum. Ben normalde bütün nikahlarda çiftlerden üç çocuk talebinde bulunuyorum. Bu durum da nasıl olacak bilmiyorum. Artık üç çocuğu esirgeme kurumundan mı alırsınız orası sizin bileceğiniz bir durum" şeklinde konuşarak esprileriyle nikah tazeleme merasimine ayrı bir renk kattı. E TV Genel Müdürü Mehmet Yönden de 'Menderes Türel, o dönemde nasılsa şimdi de aynı. Hiç değişmemiş. Yine esprili, hoşgörülü. Her zaman böyleydi. Değişmemesi bizim için büyük bir şans" şeklinde yorum yaptı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türel'den Vefa Örneği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır
    18:43 AYM Başkanı Zühtü Arslan: Hak eksenli yaklaşım Anayasa Mahkemesi'nde hakim paradigmadır

    Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, anayasa mahkemelerinin temel görevinin hak ve özgürlükleri korumak olduğunu belirterek, "Hak eksenli yorum ve yaklaşım bugün Anayasa Mahkemesinde hakim paradigmadır. Bu değişimi, dönüşümü biz hep birlikte gerçekleştirdik." dedi. AYM Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen veda törenine Arslan'ın yanı sıra Yüksek Mahkemenin yeni Başkanı Kadir Özkaya, AYM üyeleri ve personeli katıldı.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu
    18:38 İBB Başkanı İmamoğlu, 2023 Faaliyet Raporunu Meclise Sundu

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 yılı faaliyet raporunu İBB Meclisine sundu. İmamoğlu, raporda yapılan yatırımları ve hizmetleri detaylı bir şekilde açıkladı. Ayrıca, İBB'nin iştirak şirketlerinin 2023 yılını karla kapattığını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti
    18:33 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TAİK ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Üyelerini Kabul Etti

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ve Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti. Yılmaz, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması hedefine yönelik istişarelerde bulunduklarını ve kamu-özel sektör işbirliğini güçlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

  • Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı
    18:33 Niğde'de 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, 1 şüpheli tutuklandı

    Niğde'de yapılan bir operasyonda, bir kamyonda yapılan aramada 99 ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve 1 şüpheli tutuklandı. Niğde Valisi Cahit Çelik, operasyonu gerçekleştiren polislere teşekkür ederek, il genelinde kaçakçılık suçlarına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı
    18:29 Shenzhen'in dış ticareti 1 trilyon yuanı aştı

    Çin'in güneyindeki Shenzhen metropolünden yerel yetkililer, şehrin dış ticaretinin bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8 artışla 1,02 trilyon yuana (yaklaşık 140,8 milyar ABD doları) ulaştığını açıkladı. Shenzhen'in özel işletmelerinin dış ticareti ise geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 45,2 artışla 720,96 milyar yuana ulaştı ve şehrin toplam ticaret hacminin yüzde 70,7'sini oluşturdu.

  • Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı
    18:28 Çin, Shanghai limanlarından araç ihracatını artırdı

    Çin'in Shanghai limanları üzerinden 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yıla göre yüzde 30,7 artışla 529.000 araç ihraç edildi. Waigaoqiao liman bölgesindeki gümrüklerde ise bir önceki yıla göre yüzde 20'nin üzerinde bir artışla 280.000'den fazla araç ihraç edildi. Yangshan gümrüğü ise yeni enerjili araçların yüzde 70'inden fazlasını işlemden geçirdi.

  • Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı
    18:28 Mersin Çamlıyayla'da kaçak kazı yapan 2 kişi gözaltına alındı

    Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde, izinsiz kazı yapıldığı tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye yönlendirilerek 2 kişiyi suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler jandarmaya teslim edildi.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu
    18:24 Myanmar'da Darbe Karşıtı İsyancılar Ordu Birliklerine Pusu Kurdu

    Myanmar'da askeri darbe karşıtı silahlı isyancılar, ordu birliklerine pusu kurdu. Sosyal medyada servis edilen görüntülerde Myanmar ordusuna ait çok sayıda kamyonun yaylım ateşi arasında kaldığı görüldü. Pusu anları saniye saniye kameraya yansıdı.


Advertisement