Turgutlu Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Turgutlu Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Turgutlu Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi

Turgutlu Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı eski belediye binasında gerçekleştirildi.

08.07.2020 12:21  Güncelleme: 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı eski belediye binasında gerçekleştirildi. Meclis toplantısı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Temmuz ayı meclis toplantısında açılış konuşması gerçekleştiren Başkan Çetin Akın, temmuz ayında bilim, kültür, sanat, spor, siyaset camiasında hayatını kaybeden önemli isimleri andı. Başkan Akın konuşmasında yakın ve uzak tarihte temmuz ayı içerisinde yaşanan olaylara yer verirken Lozan Barış Antlaşmasının 97'nci yıl dönümü, Hatay'ın ana vatana katılışının yıl dönümü, Kıbrıs Barış Harekatının yıl dönümü, Türk Dil Kurumunun 88. kuruluş yıl dönümü, 10 Temmuz Dünya Hukuk Günü ile 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı. Başkan Akın ayrıca Madımak, Başbağlar, Suruç Katliamı, Çorlu tren kazası, Srebrenitsa Katliamı ve 15 Temmuz darbe girişimi olaylarında hayatını kaybeden asker, emniyet güçleri ve sivil vatandaşlarla birlikte Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ı andı.

Konuşmasında tüm yurttaşların ve İslam Aleminin Kurban Bayramını kutlayan Başkan Akın, Kurban Bayramının herkese barış, huzur, bolluk ve bereket getirmesini diledi. Başkan Akın ayrıca bayram sevincinin üzüntüye dönüşmemesi için sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması gerekildiğini de bir kez daha hatırlattı.

Temmuz Ayı Meclis Toplantısında ilk gündem maddesi olarak Haziran Ayı Meclis Toplantısına ait toplantı tutanağı ve meclis kararları görüşüldü.

Gündemin ikinci maddesinde ise, Turgutlu İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün 16/06/2020 tarihli ve E.62 sayılı yazısı ile; Albayrak Mahallesi 2035 ada 1-12 parseller ile 192 ada 2 parsel arasındaki park alanı, 5. Mıntıka (Ergenekon Mahallesi) 2487 ada 1 parsel ile 2488 ada 1 parsel arasındaki park ve otopark alanı, 5. Mıntıka (Selvilitepe Mahallesi) 2084 ada 2 parsel, 1197 ada 8 parsel, 750 ada 1 parsel, 1198 ada 5 ve 9 parseller arasında kalan park alanına, Prefabrik 112 Acil sağlık Hizmetleri İstasyonu yapılması Sağlık Bakanlığınca uygun görülmüş olup, belirtilen 3 adet alanın 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak kullanılması ve yapılacak protokol için Başkan Çetin Akın'a oy birliği ile yetki verildi.

Gündemin üçüncü maddesinde Kurtuluş Mahallesi Karaağaç yolu- Yaka sokak kesişiminde bulunan belediyenin yapmış olduğu meydan projesine "Kır Mahalle Atatürk Meydanı" isminin verilmesi hususu görüşüldü. Karar, oy birliği ile kabul edildi.

TURBEM fiyatları onaylandı

Gündemin dördüncü maddesinde Turgutlu Belediye Meclisinin 02.07.2019 tarih ve 42 sayılı kararı gereğince kurulan ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesine bağlı TURBEM Dershanesinde, 2020-2021 Eğitim dönemi için 7.sınıf ve 8. sınıflar hazırlık kursları için 1.700,00 TL, 11.- 12. sınıflar ve lise mezunları için üniversite sınavlarına hazırlık kursları 1.900,00 TL olmak üzere 1. ve 2. dönem başında iki taksit olarak tahsil edilmesi belirlenmiş olup; 2020-2021 yılı eğitim dönemi için belirlenen kurs ücretlerinin karara bağlanması hususu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde ise Turgutlu Kaymakamlığı öncülüğünde kurulması planlanan, başta Celal Bayar Üniversitesi, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ve çeşitli özel sektörün de iştirak edeceği kısa adı TEKMER olan (Turgutlu Teknoloji Geliştirme Merkezi)'ne belediyenin de 100 bin TL sermaye ile ortak olması ve bu konuda yapılacak olan sözleşmeye imza atmak ve belediyemizi temsil etmek üzere Belediye Başkanı Çetin Akın'a yetki verilmesi hususu görüşülürken, meclis, oy birliği ile Başkan Akın'a yetki verdi.

Turgutlu Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı dilek ve temennilerin dile getirilmesinin ardından sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Turgutlu Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu
    14:59 Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz ceset bulundu

    Balıkesir'in Bandırma ilçesine bağlı Dutlimanı bölgesinde denizin üzerinde ceset gören bir vatandaşın haber vermesi üzerine, Marmara Denizi'nde kimliği belirsiz erkek cesedi bulundu. Cesedin önceki günlerde batan bir geminin mürettebatına ait olabileceği iddia ediliyor. Cenaze Bursa Adli Tıp Merkezi'ne kaldırılırken soruşturma devam ediyor.

  • Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı
    14:59 Çorum'da öğrenci servisi ile otomobilin çarpıştığı kazada 15'i öğrenci 16 kişi yaralandı

    Çorum'un Gülabibey Mahallesi'nde meydana gelen trafik kazasında, Şükriye Ç. idaresindeki otomobil ile öğrenci servis minibüsü çarpıştı. Kazada, 15'i öğrenci olmak üzere toplam 16 kişi yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu
    14:58 15 Temmuz Derneği, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e suç duyurusunda bulundu

    15 Temmuz Derneği üyeleri, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 15 Temmuz gazi ve şehitlerine yönelik hakaret içeren sözlerini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde, Özel'in şehitlerin hatırasına hakaret ettiği ve halkın değerlerini aşağıladığı belirtildi. Dernek, 15 Temmuz kahramanlarına dil uzatmanın kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şehit ailelerine ve gazilere yapılan hakaretleri reddettiğini kamuoyuna duyurdu.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu
    14:58 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, gençlerle buluştu

    Alper Gezeravcı, Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen 'Gençlik Buluşması'nda Türkiye Milli Uzay Programı ve insanlı ilk uzay misyonunu anlattı. Gezeravcı, gençlere başarıya giden yolda karşılaşacakları engellere karşı dirençli olmalarını ve hedeflerine odaklanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, uzayda gerçekleştirdikleri özgün deneylerle Türkiye'nin gurur duyulacak bir görevi tamamladığını belirtti.

  • Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı
    14:56 Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Kapsamında 104 Çiftçiye Tohum Dağıtıldı

    Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi kapsamında 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulyesi dağıtıldı. Proje, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi ve bakanlık, İl Özel İdare ve çiftçi katkısıyla desteklendi. Törende konuşan yetkililer, projenin önemini vurgulayarak çiftçilere teşekkür etti.

  • AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi
    14:56 AFAD ve Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğiyle Gazze'ye 2.960 ton insani yardım gemisi gönderildi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü işbirliğinde hazırlanan 2.960 tonluk insani yardım gemisi, Gazze'ye ulaştırılmak üzere Mersin Uluslararası Limanı'ndan yola çıktı. Yardımlar arasında 125 bin gıda kolisi bulunuyor. Uğurlama töreninde konuşan yetkililer, Türkiye'nin Filistin davasına verdiği destekten bahsetti ve uluslararası toplumu Gazze'deki dram karşısında harekete geçmeye çağırdı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu
    14:56 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde Vatandaşlarla Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnaflarla buluştu. Çerçioğlu, coşkulu kalabalık eşliğinde alanda yürüyüş gerçekleştirerek Çineliler ile selamlaştı, hayırlı Ramazanlar diledi.

  • Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.
    14:54 Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.

    Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi.


Advertisement