Turhal'da 6 Ülkeden 50 Sporcu Uzun Mesafe Uçmak İçin Yarışacak - Son Dakika
Yerel

Turhal'da 6 Ülkeden 50 Sporcu Uzun Mesafe Uçmak İçin Yarışacak

Turhal\'da 6 Ülkeden 50 Sporcu Uzun Mesafe Uçmak İçin Yarışacak

Tokat’ın Turhal ilçesinde Şenyurt Mercimek Tepesi’nde 6 ülkeden 50 sporcunun katılımı ile Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması yapılacak.

18.05.2016 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ın Turhal ilçesinde Şenyurt Mercimek Tepesi'nde 6 ülkeden 50 sporcunun katılımı ile Cross Country Uluslararası Yamaç Paraşütü Mesafe Yarışması yapılacak.

Tokat'ta 19-22 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan yarışmada yamaç paraşütü pilotları 600 metre yükseklikteki Şenyurt Mercimek Tepe'den kalkarak rüzgar yönüne göre bu yüksekliğin daha da üzerine çıkmaya çalışacak. Mercimek tepe 3 bin 800 metre olan yüksekli rekoru ile bölgede 90 kilometre olan uzun mesafe rekoru kırılmaya çalışılacak. Yarışmaya Rusya, Fransa, Tacikistan, İran Ukrayna ve Kazakistan'dan sporcular katılacak.

Yarışma ile ilgili düzenlenen bilgilendirme toplantısına Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, Organizatör Oğuzkan Sadeer katıldı. Kaymakam Yıldız, yamaç paraşütünde Turhal'ın tecrübe sahip olduğunu bu anlamda dünya şampiyonasının bir ayağının burada gerçekleştirilmesini arzu ettiklerini söyledi. Asıl amaçlarının bu organizasyonu başarı ile tamamlayıp önümüzdeki yıllarda dünya şampiyonasının bir ayağının Turhalımızda yapılmasını sağlamak olduğunu ifade eden Kaymakam Yıldırım, "Yamaç paraşütü yarışması için 172 tane müracaat var. Bunlardan 50 civarında pilotun katılmasını bekliyoruz. Uluslararası namı olan pilotları da buraya getirmeye çalışıyoruz. Diğer müsabakalardan ayıran tarafı mesafe yarışı olması. Yarışmacılar mesafe yaparken termiklerin yani ısınan havanın yükselmesini yakalayarak bu ısınan hava etrafında dönerek yükselecekler.ne kadar yükselirlerse o kadar çok mesafe yapacaklardır. Bölgemizin mesafe rekoru 90 km'dir. Biz bu sene bunun da üzerinde bir rekor kırılacağını ümit ediyoruz" dedi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ise sporun geniş kitlelere ulaşması anlamında tanıtıma sağlamış olduğu faydaların tartışılamaz olduğunu kaydetti. Bu anlamda Turhal'da hedeflenen Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası hedefinin gerçeklemesini arzu ettiklerini ifade eden Başkan Eroğlu, "Topçam Yaylası'nda bu yılda enduro yarışmaları yapılacak. Bu tür yarışmalar şehirlere büyük katkılar sağlıyorlar. Bu organizasyonların sayısını ne kadar çoğaltabilirsek o kadar tanıtım için mesafe kaydetmiş oluruz" diye konuştu.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, yarışmanın tanıtım açısından önemine değindi. Yamaç paraşütünü Dünya çapında yapacak potansiyele sahip olduklarını ifade eden Başkan Bekler, "Dünya Şampiyonasını burada yaptığımız zaman sporcuları ağırlayacak otel alt yapısına sahibiz. Tokat'ta güzel oteller var Turhal'da iki yeni otel açıldı" ifadelerini kullandı.

Şenyurt Belediye Başkanı Cafer Ünal Arslan, Mercimek Tepe'nin yamaç paraşütü açısından dünyanın sayılı tepelerinden birisi olduğuna dikkat çekti. 6 yıldır Şenyurt Belediyesi tarafından yapılan yamaç paraşütü yarışması organizasyonun büyütülerek uluslararası seviye geldiğine işaret eden Arslan, yarışmanın amacına ulaşacağına inandığını söyledi.

Organizatör Oğuzkan Sadeer ise yamaç paraşütü mesafe yarışmalarında Dünya rekorunun 517 km Türkiye rekoru ise 336 km olduğunu kaydetti. 6 ülkeden üst düzey sporcuların katılımı ile rekor kırmayı umut ettiklerini ifade eden Sadeer, 170 kişinin gelmek istediği yarışmada kaza olmaması için 50 kişi ile sınırlandırdıklarını sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turhal'da 6 Ülkeden 50 Sporcu Uzun Mesafe Uçmak İçin Yarışacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement