Turhan Özyazanlar'ın Ani Kaybı Diyarbakır'ı Derinden Üzdü - Son Dakika
Güncel

Turhan Özyazanlar'ın Ani Kaybı Diyarbakır'ı Derinden Üzdü

Turhan Özyazanlar\'ın Ani Kaybı Diyarbakır\'ı Derinden Üzdü

Bandırmaspor'un Teknik Direktörü Turhan Özyazanlar'ın ani ölümü Diyarbakır'da spor camiası tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı.

26.10.2015 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bandırma spor'un Teknik Direktörü Turhan Özyazanlar'ın ani ölümü Diyarbakır'da spor camiası tarafından büyük bir üzüntüyle karşılandı. Amedspor'a iki kere Plaf Off finali, bir kez de şampiyonluk sevincini yaşatan, Bandırmaspor'un Teknik Direktörü Turhan Özyazanlar, geçen Pazar günkü Bandırmaspor- Kahramanmaraşspor maçında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Diyarbakır kadim bir dostunu yitirdi

İki sezon Play Off yarı finali ve final oynadıktan sonra 2011- 12 sezonunda Amedspor'un başında ilk 13 maçını kazanıp bitime de 7 hafta kala, Türkiye ve Avrupa'da şampiyonluğunu en erken elde eden takım unvanını kazanan yeşil kırmızılı camiada büyük bir sevgi ve sempati kazanan Teknik Direktör Turhan Özyazanlar'ın ani kaybı, kentte derin bir üzüntü yarattı. Diyarbakır'da yaşadığı büyük başarılarının ardından gittiği her takıma yardımcıları Ramazan Erin ile Kaleci Antrenörü Erdal Elgörmüş'ü de götüren Özyazanlar, 2 hafta önce Diyarbakırlı yardımcılarıyla beraber Bandırmaspor'un başına geçmişti.

Diyarbakırlılara 5 yılda 2 Play Off finali, bir şampiyonluk yaşattı

Özyazanlar'ı eski iş arkadaşları ve kentin önde gelen spor insanlarına sorduk:

Özyazanlar kaybının acısını, "sanki ağabeyimi veya kardeşimi kaybettim" olarak tanımlayan Amedspor eski kulüp başkanı Av. Metin Kılavuz, "Turhan hoca ile 2010- 11, 2011- 12, 2012- 13 ve 2013- 14 yıllarında çalıştım. Amedspor'a beraber 4 yıl emek verdik. Ancak o benden bir sezon önce de emek vermişti. Hocamız Amedspor'a 5 yıl emek verdi. Maalesef Turhan hocamız da her ölüm gibi erken ve habersiz gitti. Futbol A takımımızda teknik adam görevi ile kendisiyle çalışma onur ve şerefine nail oldum. Tıpkı yakın dostunuz Metin Kurt gibi erken oldu ayrılışları. İkisi de ülkemiz de futbol nasıl olmalı sorusuna hem yaşam duruşlarıyla hem de pratikleriyle örnek sahibi oldular. Milliyetçilik tohumlarının atıldığı ve yeşertildiği statlarda barışı ve halklarının kardeşliğini savunan beyaz güvercinlerin kanat çırpıydılar. Futbolcular onların yanında metalaşmış kişiliklerinden arınmış, futbol emekçileriydiler. Futbol borsada değil arsada güzeldir sözünün sahibiydiler. Statları arena sporcuları gladyatör gören Kapitalist modernite değirmenine karşı Don Kişot'tular" dedi.

"Sizinle çalışma şerefine nail oldum"

Kılavuz, "Değerli insan, kadim şehir Diyarbakır alt ligleri hak etmiyor diye alın terinizi bu kadim şehrin şampiyonluk ve play off sürecine katık ettiniz. Değerli hocam sizinle çalışma şerefine ve onuruna layık oldum. Size kendi ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımın, şampiyonluk hediye ettiğiniz şehrimin hakkı binlerce kez helal olsun. Ayrılığı yüreğimde derin iz bırakan ve hayatımda hep güzel anısı taze kalacak. Turhan hoca sende hakkını bizlere helal et. Değerli eşiniz ve kızınıza sabırlar diliyorum. Acılarını yüreğimle paylaşıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Yolunuz aydınlık ve açık olsun. Rahmetler içinde uyuyunuz" dedi.

"Okyanus gibi bilgi sahibi insandı"

Uzun yıllardır Turhan Özyazanlar'ın yardımcı antrenörlüğünü yapan ve 2 hafta önce beraber Bandırmaspor'un başına geçen Antrenör Ramazan Erin, düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Yaşamım boyunca tanıdığım, her yönüyle örnek aldığım, dürüstlük abidesi, ilkeli, duyarlı, iyi bir eş, mükemmel bir baba, gerçek bir dost, ağabey lider, eşi benzeri olmayan bir insandı. Antrenörlük bilgisi, kariyer ve tecrübesi ile Türk futbolu içerisinde hakkettiği yere ulaşamayan, okyanus gibi engin bilgiye sahip bir insani kaybettik… Acımız çok büyüktür, hepimizin başı sağ olsun."

"Seni asla unutmayacağız gülen adam"

Turhan Özyazanlar ile beraber Amedspor'da şampiyonluk sevinci yaşayan Yusuf yağmur ise sosyal paylaşım hesabından Özyazanlar için düşüncelerini şöyle ifade etti:

"Daha önce çalışmış olduğum, beraber şampiyonluk yaşadığım Turhan Özyazanlar kişiliğiyle karakteriyle duruşuyla her zaman örnek aldığım bir insandı. Turhan Hocamız dün maç esnasında kalp krizi geçirerek hakkın rahmetine kavuştu. Allahtan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyorum. Seni asla unutmayacağız gülen adam."

"Büyük hizmetler bekliyorduk"

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Diyarbakır Şube Başkanı Remzi Dayan, "Spor camiası olarak Turhan hocanın ani kaybı bizi de derinden sarstı. Diyarbakır'a sportif alanda büyük hizmetler etmiş ve daha büyük hizmetler beklerken ani kaybı bizi çok üzdü. Tüm spor camiasının başı sağ olsun. Ailesine sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

"Bu kentin gönlünde taht kuran adam"

TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, "Turhan hoca Diyarbakır'da yaşadığı başarılar ile bu kentin gönlünde taht kurmuş bir insandı. Ayrıca dik duruşu kişiliği ve burada kurduğu ikili ilişkileriyle de sevilen ve sayılan bir insandı. Ani vefatı bizi derinden özdü. Mekanı cennet olsun, kederli ailesine ve iş arkadaşlarına baş sağlığı ve sabırlar diliyorum" dedi.

"Kendisini özleyeceğiz"

Türkiye Faal Futbol Antrenörleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Abdulsamet Karakaş, "Turhan hocamız sevilen ve de sayılan karakterli ve de her yönüyle örnek bir insandı. Kendisini çok özleyeceğiz. Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diliyorum" dedi.

KAYNAK: ÖZGÜR HABER GAZETESİ

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Turhan Özyazanlar'ın Ani Kaybı Diyarbakır'ı Derinden Üzdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement