Turhan Selçuk Eskişehir'de - Son Dakika
Güncel

Turhan Selçuk Eskişehir'de

Turhan Selçuk Eskişehir\'de

Büyükşehir Belediyesi, Hasan Fehmi Hızal'ın hazırladığı "3. Boyutta Turhan Selçuk Çizgi Kahramanları Heykel Sergisi" Eskişehirli sanatseverlerle buluştu.

23.10.2012 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ressam-Heykeltıraş Hasan Fehmi Hızal'ın, Turhan Selçuk'un çizgi karakterlerinden oluşturduğu heykellerin yer aldığı sergi Espark Alışveriş Merkezi'nde Eskişehirli sanatseverlerle buluştu. Sergide, heykeltıraş Hasan Fehmi Hızal'ın 11 heykelinden oluşan eserlerle birlikte, yine Hasan Fehmi Hızal ve Bülent Sümer'in birlikte hazırladıkları Turhan Selçuk'un Abdülcanbaz adlı çizgi romanından derlenen panaromik kolaj çalışmaları da yer alıyor.

Serginin açılışını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak çok önemli bir sergiyi daha Eskişehirlilerin beğenisine sunduklarını söyleyerek, "Hasan Fehmi Bey'in çok önemli bir sanat çizgisi var. Büyük karikatür ustası Turhan Selçuk'un karakterleri 3 boyutlu olarak ustalıkla tasvir ediyor. Turhan Selçuk, Türkiye'nin en karanlık zamanlarında hem düşündüren hem de güldüren bir usta idi. Hasan Fehmi Bey'i başarılı çalışmasından dolayı kutluyorum" dedi.

Sergi açılışında konuşan sanatçı Hasan Fehmi Hızal, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nden hocası olan Prof. Neşet Günal'ın ölümünün 10. yıl dönümünün serginin açılışına denk geldiğini belirterek, Eskişehir'de açtığı bu sergiyi Sayın Prof Neşet Günal'a ithaf ettiğini söyledi. Hızal konuşmasında, yakın zamanda yazılı basında Eskişehir'e yönelik olan çirkin suçlamaları kınadığını da sözlerine ekledi.

Turhan Selçuk'un çizgi karakterlerinden oluşan "3. Boyutta Turhan Selçuk Çizgi Kahramanları Heykel Sergisi" 1 Kasım tarihine kadar gezilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Turhan Selçuk Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement