Turizm Haftası - Son Dakika
Güncel

Turizm Haftası

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Kayseri turizmde hak ettiği yerde değil. Kayseriyle özdeşleşmiş bir Erciyes var burayı çok iyi kullanmamız lazım." dedi.

16.04.2018 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, "Kayseri turizmde hak ettiği yerde değil. Kayseriyle özdeşleşmiş bir Erciyes var burayı çok iyi kullanmamız lazım." dedi.

Kamçı, 42. Turizm Haftası dolayısıyla turizmden sorumlu Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve kentteki turizm yöneticileri ve firmaların temsilcilerini makamında kabul etti.

Heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, Kayseri'nin tarihi ve doğal zenginlikleriyle önemli kültürel mirasa sahip olduğunu belirten Kamçı, bu değerlerin daha da ön plana çıkarılarak bölge turizmine katkı sağlanabileceğini söyledi.

Kamçı, Kayseri'nin önemli bir sanayi kenti olduğunu ve bu yönüyle öne çıktığını ama tarım, turizm gibi önemli değerlerinin de var olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kayseri'nin sanayi kenti olması ön plana çıkınca tarım, hayvancılık, turizme çok da gerek yok gibi görülmüş olabilir ama biz diyoruz ki, Kayseri turizmde hak ettiği yerde değil. Kayseriyle özdeşleşmiş bir Erciyes var burayı çok iyi kullanmamız lazım. Yapılan hizmetler çok iyi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Erciyes'e yapılmış önemli bir yatırım var. Erciyes dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birisi. Üç aylık dönem yetmiyor tabi ki oradaki otellerin üç ay gibi bir sürede kar etmesi mümkün değil. Bizler yaz aylarında da orada ne yapılabilir, orası nasıl değerlendirilir diye çalışma yapmalıyız. Büyükşehir Belediyemiz sıcak su bulmak için maliyeti beş milyonu bulan bir kuyu vurdurdu. Şimdi ise ikincisini düşünüyoruz. Orada sıcak suyu bulmamız lazım. Bakıyorsunuz bizden çok küçük yerlerde turizm belgeli yatak sayısı Kayseri'den fazla. Dolayısıyla Erciyes'te alternatif bulabilirsek çok daha farklı olacak diye düşünüyoruz."

"Turizmden gerekli katkıyı alamıyoruz"

Erciyes'in dışında Kayseri'nin tarihi ve birçok doğal güzelliğe sahip bir kent olduğunu ifade eden Kamçı, şöyle devam etti:

"Kapuzbaşı Şelaleleri var, tur içerisine aldırıp oralardan da yararlanmak lazım. Yanımızda Kapadokya bölgesi var. Biz de Kapadokya bölgesinin içindeyiz aslında. Oradan da yeteri kadar yararlandığımız söylenemez. Bu anlamda daha iyi duruma gelmek için Turizm Haftası'nda bunların değerlendirilmesi lazım diye düşünüyorum. Kayseri olarak turizmden hak ettiğimiz yeri almamız gerekir. Selçuklunun hüküm sürdüğü, Selçuklu devletinin eserlerinin olduğu bir yer burası. Bizler de Selçuklu eserlerinin incelenmesini istiyoruz. Ağırnas'ta Mimar Sinan'ın doğduğu mahalle başlı başına mimarların, mühendislerin gezmesi ve görmesi gereken yerler. Velhasıl Kayseri olarak biz turizmden gerekli katkıyı alamıyoruz. Bu anlamda elinden geleni herkes yapmak zorunda. Turizmcisi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, belediyelerimiz, yerel yönetimlerimizle herkes bunun üzerinde durmalı diye düşünüyorum."

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş da turizmin 40 sektörle doğrudan, 100 sektörle dolaylı bağlantısı olan birçok önemli sektör olduğunu belirterek "Turizmin kalkınması, turistik varlıkların tanıtılması için mutlaka kurum ve kuruluşların ve sektörün bir çaba içerisinde olması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement