Turizm Haftası - Son Dakika
Güncel

Turizm Haftası

Turizm Haftası

Edirne'de Turizm Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

18.04.2017 15:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de Turizm Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Atatürk Anıtı'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, anıta çelenk sundu.

Hacıoğlu, burada yaptığı konuşmada, Turizm Haftasını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek tüm vatandaşları Edirne'yi keşfetmeye davet etti.

Tüm dünyada barış sektörü olarak adlandırılan turizmin, Türk ekonomisinin olduğu kadar Edirne ekonomisinin de en önemli sektörlerinden biri olduğunu ifade eden Hacıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"UNESCO Miras Listesi'ne dönük 2011 yılında Selimiye Cami Külliyesi ile başladığımız çalışmalara, 2015 yılında Uzunköprü, 2016 yılında II. Bayezıt Külliyesi Darüşşifahanesi ile pekiştirerek devam ediyoruz. İlimizdeki mevcut 6 müze sayısını, yeni müze ve ören yeri düzenlemeleri yaparak artırıyoruz. Bir dönem büyük bir coğrafyayı yöneten kararların alındığı Edirne Sarayı'na ait mimari yapıların ihyasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sınır kapılarımızdan ülkemize giriş yapanların gidecekleri yere, şehrimize görerek gitmelerini sağlayacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Saroz Körfezi'ne yönelik planlamalarda, körfez ve kıyılarına, sahip olduğu zenginlikleriyle verilebilecek en uygun fonksiyonların verilmesi, en doğru yatırımların yapılması için çalışıyoruz."

Hacıoğlu, Edirne'nin, Balkanlar'ın "sağlık turizm merkezi" olması için yapılan çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Etkinliklerde Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) üyelerinin eserlerinin yeraldığı ve Alipaşa Çarşısı'nda düzenlenen serginin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.


Advertisement