Turizm Haftası - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası

Yalova Valililiği, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, "Kaplıca Turizmi Konferansı" düzenledi.

17.04.2013 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Valililiği, Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, "Kaplıca Turizmi Konferansı" düzenledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, Termal ilçesinde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin en eski termal turizm merkezlerinden birisinde toplantıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye'de, iç turizmin ve sağlık turizminin uygulanmaya başladığı bir bölgede olduklarını ifade eden Ulusoy, "Atatürk'ün hastalığına teşhis konan bir bölge burası. Aynı zamanda Kurtuluş Savaşı döneminin önemli kararlarının alındığı bir mekandayız. Ancak hala istenilen seviyeye geldik mi- Buna hep beraber 'Hayır' diyoruz. Onun için çaba gösteriyoruz" dedi.

Bölgenin arkeolojik, doğal ve karma sit alanı olduğunu, bundan dolayı mimari anlamda yeni bir proje, yeni bir yatırım ya da ilave kapasite arttıracak bir tesis kurma şanslarının bulunmadığını belirten Ulusoy, 2006 yılında Bakanlığın Termal ilçesindeki turizm alanını 10 katı genişlettiğini kaydetti.

Ulusoy, "İlimizde kaplıca turizmiyle ilgili ciddi 2 tane büyük yatırım alanı var. Bunun biri Termal'de, diğeri ise Armutlu ilçesinde. Termal'de, şu anda planlama çalışmalarında binlikler ve 5 binliklerde son aşamaya gelindi. Bölgenin yeni yatırımcılara kapılarını açabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Daha sonra, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Karagülle, Yalova Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Senay Yürür ve Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim görevlisi Tümay Mercan, sunum gerçekleştirdi.

Konferansa, Yalova Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Termal Kaymakamı Selami Işık, Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ali Gencer, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Alkış ve AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan katıldı. - YALOVA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement