Turizm Müşaviri Rusya'nın Charter Yasaklanabileceği Uyarısına Açıklık Getirdi - Son Dakika
Güncel

Turizm Müşaviri Rusya'nın Charter Yasaklanabileceği Uyarısına Açıklık Getirdi

Turizm Müşaviri Rusya'nın charter yasaklanabileceği uyarısına açıklık getirdiVIDEO YOKSiyamend Kaçmaz / Moskova, 20 Nisan (DHA) - Türkiye'nin turizmdeki en yetkili isimlerinden olan Türkiye'nin Rusya'daki Turizm Müşaviri Alper Özkan, bir uyarı yapıldığını ancak bir yasağın aç konusu...

20.04.2017 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm Müşaviri Rusya'nın charter yasaklanabileceği uyarısına açıklık getirdi

VIDEO YOK

Siyamend Kaçmaz/ Moskova, 20 Nisan (DHA) - Türkiye'nin turizmdeki en yetkili isimlerinden olan Türkiye'nin Rusya'daki Turizm Müşaviri Alper Özkan, bir uyarı yapıldığını ancak bir yasağın aç konusu olmadığını belirtti. Uyarının basına yansıması ile Türkiye'ye taleplerde bazı düşüşlerin olduğunu ancak yeniden toparlanmaya başladığını söyledi.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Turizm ve Kültür Bakanlığı Müşaviri Alper Özkan, geçtiğimiz günlerde Rusya Havacılık Kurumu'nun (Rosaviatsiya) Türkiye'ye charter seferlerinin durdurulabileceği ile ilgili uyarı notu ile ilgili şu yaptığı açıklamada, "Basına da yansımış olduğu gibi Rusya Federasyonu'nun Sivil Havacılık Kurumu charter yapan şirketlere karşı bir uyarı yapıldı, basında da yer aldı. Bizde bunun üzerine muhattaplarımızla görüşerek bilgi edindik. Tabi bu uyarı resmi nitelikte değildi ve ön uyarı şeklindeydi. Şunu söylemeliyim ki, buradaki Sivil Havacılık Kurumu charter şirketlerine yönelik elektronik posta yoluyla böyle bir yasaklama olabileceğini bildirmiştir, yasaklamanın yapıldığına dair uyarı değil, fakat bunun olası olduğunu bildirildi.

Tabi bu basında oldukça yer aldı ve rezervasyonların etkilendiği gündeme geldi. Şunu söylemeliyim, sonuç olarak böyle bir yasaklama yok, böyle bir uyarı yapıldığı doğrudur, fakat bizim üst seviyedeki görüşmelerde de edindiğimiz bilgi bir resmiyet kazanmadığı yönündedir. Rezervasyonlar anlamında da tabi ilk başta basına yansıdığı zaman insanlarda bir tedirginlik olması doğaldır, çünkü nihai tüketiciler sonuç olarak aldıkları mal ve hizmetleri almadan önce böyle bir şey gündeme geldiğinde soru işaretlerini kafasından gidermeye çalışır. Fakat şu anda bizim elimizdeki bilgilere göre, Türkiye liderlik pozisyonunu devam ettirmektedir, erken rezervasyon anlamında da bu böyle olmuştur. 2015 rakamlarına ulaşılmıştır, hatta geçilmiştir. Kısa dönemde tekrar normale dönülmüştür, şu anda pazar Türkiye'nin liderliğiyle devam etmektedir." dedi.

Charterların durdurulması için bir sebep görmüyorum

Uyarıların basına yansıma şeklinin farklı olması nedeni ile "Charterlar kapatılıyor" algısının oluştuğunu ancak bunun yanlış olduğunu da dile getiren Özkan, önümüzdeki süreçte bunun gerçekleşmesi için bir sebep görmediğini belirterek, "Açıkçası ben kapanacağını düşünmüyorum, çünkü bunun bir gerekçesi yok, böyle bir kapatma olabilmesi için bir gerekçenin olması gerekir. Fakat böyle bir gerekçe olmadan yasaklamanın olması buradaki serbest piyasa ekonomisini çok engelleyici niteliktedir. Şunu da ifade etmek isterim ki, ben bölgeleri de gördüm, oradaki gerek acentalardan ve profesyonellerden gerek tüketicilerden elde edindiğim izlenim şöyle; gerçekten Ruslar Türkiye'yi çok özlediler. Türkiye buradaki pazara uygun en iyi hizmet ve kaliteli sunan gerçekten iyi fiyatlarla sunan bir turizm destinasyonudur. Dolayısıyla bu hem Rus vatandaşları için hem de bizim turizm sektörümüz için bu pazar çok önemlidir. İki ülkede bunun farkında" dedi.

Türk havacılık şirketlerinin Rusya'ya tarifeli sefer koyması çok mantıklı bir girişim

Turizm Müşaviri Alper Özkan, geçen yıl charterların geç açılması nedeni ile tur operatörlerinin tarifeli seferlere yönelmesi ve talebin bir anda artması ile yaşanan piyasa ihtiyacının tam olarak giderilemediğini ve tur operatörlerinin yaşanabilecek benzer bir sıkıntıya karşı tarifeli uçuş gerçekleştiren firmalara bu yıl da yöneldiğini belirterek, son dönemlerde ardı ardına Rusya'ya tarifeli sefer koyan Türk havacılık sektörünün yerinde bir karar aldığını belirtti. Özkan, "Bunu olumlu görüyorum. Pazarda her zaman farklı aktörlerin olması rekabeti ve hizmet kalitesini beraberinde getiriyor, turizm pazarı için de aynı şeyi düşünüyoruz. Yani pazar, serbest ekonomi piyasası rekabete ne kadar açık olursa hizmet ve ürünlerinizi o derece yükseltirsiniz ve sonuç olarak tüketicileri de memnun ettiğiniz ölçüde de bunun kazanımını elde edersiniz. Dolayısıyla burada dediğim gibi kapasitenin altında olan özellikle uçak ayağında ulaşım ayağında bir potansiyel olduğunu ben de düşünüyorum. İnşallah bu Atlasjet, Onurair gibi Türk bayraklı havayolu şirketlerinin pazara girmesi farklı şehirlerden uçması bu tabi ki buradaki tüketicilerin lehine olacak bir durumdur" dedi.

Alanya direkt seferler

Alanyaya Rusya'dan direk uçların başlamasının önemine de değinen Turizm Müşaviri Alper Özkan, "Bence de oldukça olumlu. Çünkü burada bazı büyük tur operatörlerinin doğrudan uçuşları başlıyor biliyorsunuz sezonla birlikte. Alanya destinasyonumuz özellikli bir alternatif. Yani bizim Türkiye'deki en önemli özelliklerimizden birisi konaklama sektörü olarak çok geniş yelpazede ürünler sunabilmemiz. Alanya da buna katkı sağlayan çok güzide bir destinasyonumuz ve doğrudan uçuşların olması özellikle Rus pazarına ekonomik kriz durumunun yaşandığı Rus pazarında önemli bir ürün olabileceğini düşünüyorum ve yüksek talep alacağına inanıyorum." dedi.

Turizm Müşaviri Rusya\'nın Charter Yasaklanabileceği Uyarısına Açıklık Getirdi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizm Müşaviri Rusya'nın Charter Yasaklanabileceği Uyarısına Açıklık Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement