Turizm sektörü yeni sezonda da Kovid-19 tedbirleriyle misafirlerine "güven" verecek - Son Dakika
Güncel

Turizm sektörü yeni sezonda da Kovid-19 tedbirleriyle misafirlerine "güven" verecek

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde alınan önlemlerle geçen yıl "güvenli tatilin" adresi olan Türkiye'de, sektör temsilcileri bu yıl daha fazla turistin ağırlanacağına inanıyor.

02.03.2021 11:21  Güncelleme: 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde alınan önlemlerle geçen yıl "güvenli tatilin" adresi olan Türkiye'de, sektör temsilcileri bu yıl daha fazla turistin ağırlanacağına inanıyor.

Deniz, kum ve güneş destinasyonun yanı sıra tarihi, kültürü, doğal güzellikleri ile dünyanın dört bir köşesinden turist çeken Türkiye, Kovid-19 sürecinde de tatil için tercih edilen ülkeler arasında yer aldı.

Bu yıl da zorunlu olan Güvenli Turizm Sertifika Programı ile yeni sezon hazırlıklarını tamamlayan sektör temsilcileri, geçen yıla göre daha fazla turistin konuk edileceğini düşünüyor.

Ağırladığı turist sayısı bakımından "turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya ve turistik ilçeleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Muğla'da, yine "güvenli ve sağlıklı" tatil hizmeti sunulacak.

"Sezon için umutluyuz"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektörü olarak geçen yıl önemli bir sınav verildiğini söyledi.

Misafirlerin sorunsuz şekilde tatillerini yaptıklarını, memnun olarak ülkelerine döndüklerini aktaran Yağcı, bu kazanımların bu sezona pozitif yönde yansıyacağını bildirdi.

Turizm hareketinin bu yıl da Güvenli Turizm Sertifika Programı çerçevesinde devam edeceğini anlatan Yağcı, "Sezona hazırız. Misafirlerimizi aldığımız tedbirler çerçevesinde ağırlayacağız. Beklentimiz geçen yıl elde ettiğimiz rakamların üzerine çıkmak. Sezon için umutluyuz." dedi.

Alınan önlemlerin yanı sıra aşılama çalışmalarının da son derece önemli olduğuna dikkati çeken Yağcı, turizm hareketlerinin başlamasında da aşılamanın önemli rol üstleneceğini bildirdi.

Antalya'nın önemli bir turizm destinasyonu olduğunu vurgulayan Yağcı, "Dünyada tanınan marka bir kent. Dünyanın her yerinden turist çekiyoruz. Bu yıl da Rusya yine önemli pazarımız olacak. Bunun dışında Almanya ve Ukrayna da önemli pazarlarımız. Sektör olarak her pazarı önemsiyoruz. İç pazar da olmazsa olmazımız." diye konuştu.

Geçen yıl duyulan güven, bu yıl turist sayısına yansıyacak

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da geçen yılın salgına rağmen hızlı alınan önlemler ve kamu özel sektör iş birliğiyle başarılı geçtiğini ifade etti.

Turist sayısından çok turizm yapabilmeyi önemsediklerini belirten Atmaca, "Dünyada turizmin durma noktasına geldiği bir dönemde biz tesislerimizi açtık, emekçilerimizi çalıştırdık. Bu süreçte otelleri açabilmek bile büyük bir başarıdır. Bu yıl bunun meyvelerini yiyeceğimizi düşünüyoruz. Daha iyi bir sezon bizi bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Antalya'da yıl başından itibaren otellerin Güvenli Turizm Sertifikasını alabilmek için kriterlerini yerine getirip başvuruda bulunduğuna değinen Atmaca, büyük bir bölümünün de sertifikalarını aldığını kaydetti.

Atmaca, geçen sezonda olduğu gibi bu sezonda da güvenli, sağlıklı ve keyifli tatil hizmeti sunmak için tüm hazırlıkları yaptıklarını bildirdi.

Rezervasyonlar başlıyor

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu da Muğla'nın en büyük pazarının İngiltere olduğunu söyledi.

İngiltere'de turizm sektörü temsilcileri ve tur operatörleriyle görüşme yaptıklarını aktaran Bülbüloğlu, "Hazirandan itibaren İngiliz misafirlerimizi kentimizde ağırlamaya başlayacağımızı düşünüyoruz. Rusya ve Ukrayna'dan da mayıs itibarıyla turist bekliyoruz. Ülkeler arası aşılama sürecinde iyi bir yol alır, her şey planlandığı gibi iyi giderse geçen senenin üstünde çok daha iyi bir sezon bekliyoruz." diye konuştu.

Geçen yıl salgın nedeniyle bazı konaklama tesislerinin açılmadığına değinen Bülbüloğlu, bu yıl ise hemen hemen tüm otellerde sezona yönelik güvenli hizmet vermek için hazırlıkların yapıldığını ifade etti.

Heyecanla yeni sezon bekleniyor

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Yüksel Aslan da sezonun mayıs gibi hareketlenmesini beklediklerini dile getirdi.

Aşılama çalışmalarının da sezona pozitif yansımaları olacağını aktaran Aslan, sektör çalışanlarının daha kısa süre içinde aşılanmasını talep ettiklerini bildirdi.

Bir otelin yönetim kurulu başkanı Recai Çakır ise geçen yıla göre turist sayısında iki kat artış beklediklerini belirterek, "Geçen yıl açılmayan birçok otel, bu yıl hazırlık yaptı. Herkes heyecanla sezonu bekliyor." diye konuştu.

Turizm sektörü yeni sezonda da Kovid-19 tedbirleriyle misafirlerine "güven" verecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizm sektörü yeni sezonda da Kovid-19 tedbirleriyle misafirlerine 'güven' verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi
    21:00 Fransa Başbakanı, başörtüsü darp iddiasıyla istifa eden okul müdürüne iftira davası açılacağını söyledi

    Fransa Başbakanı Gabriel Attal, başörtüsünü çıkarmadığı için okul müdürü tarafından darp edildiğini öne süren öğrenciye iftira davası açılacağını söyledi. Öğrenciden başörtüsünü çıkarmasını istediğini fakat darp etmediğini savunan müdür ise sosyal medyadaki ölüm tehditlerinin ardından istifa etti. Fransa’da İslamcıların okullara yönelik tehditleri, iki öğretmenin öldürülmesinin ardından ciddiye alınıyor.

  • Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı
    20:59 Rize'de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı

    Rize'nin Derepazarı ilçesinde, cenazeden dönenleri taşıyan bir otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Başkentte yanan aracı söndürmek için seferber oldular
    20:59 Başkentte yanan aracı söndürmek için seferber oldular

    Ankara'nın Sincan ilçesinde seyir halindeki bir otomobil aniden alev aldı. Çevredeki vatandaşlar yangın söndürme tüpleri ile müdahale ederek aracı söndürdü. Olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın sonucu araç kullanılamaz hale geldi.

  • Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi
    20:58 Şanlıurfa'da Büyük Filistin Yürüyüşü düzenlendi

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Gazze Dayanışma Platformu tarafından organize edilen Büyük Filistin Yürüyüşü'ne sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Yürüyüşte İsrail'e karşı sloganlar atıldı ve Filistin'in savunulmaya devam edileceği vurgulandı.

  • İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı
    20:57 İBB Arnavutköy'de Kent Lokantası açtı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Arnavutköy'de Kent Lokantası'nın açılışını gerçekleştirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada lokantanın önemini vurgulayarak, İstanbul'un bütün ilçelerinde Kent Lokantası açacaklarını belirtti. İmamoğlu ayrıca Çatalca'da düzenlenen halk buluşmasında çiftçilere destek sözü verdi ve seçimlerde destek istedi.

  • İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'
    20:57 İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Buğra Kavuncu: 'Yaptığımız ittifakı olanca açıklığıyla, dürüstçe yaşadık'

    İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, partisinin düzenlediği sokak iftarında yaptığı konuşmada, ittifak sürecini ve diğer partilerin listelerine müsaade etmediklerini belirtti. Kavuncu, ayrıca kentsel dönüşüm, ulaşım sorunları ve düzensiz göç konularına da değindi.

  • Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi
    20:56 Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilere iftar programı düzenledi

    Düzce Üniversitesi Rektörlüğü, Ramazan ayı münasebetiyle öğrencilerine yönelik iftar programı düzenledi. Programa Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, öğretim üyeleri, daire başkanları ve öğrenciler katıldı. Rektör Sözbir, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasını temenni etti. İftar programı, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi
    20:56 Antalya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar programında şehit ve gazi aileleri bir araya geldi

    Antalya İl Müftülüğü tarafından Muratpaşa ilçesinde düzenlenen iftar programına Muratpaşa Kaymakamı Orhan Burhan, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve şehit ve gazi aileleri katıldı. Yapılan konuşmalarda, ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışmanın önemi vurgulandı ve şehit ve gazi ailelerine minnet duyguları ifade edildi.

  • TİKA, Bakü'de iftar programı düzenledi
    20:54 TİKA, Bakü'de iftar programı düzenledi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bakü Program Koordinatörlüğü, Azerbaycan'ın başkentinde iftar programı düzenledi.

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.


Advertisement