Turizmci bayram tatilini "salgından kurtuluş" olarak görüyor - Son Dakika
Güncel

Turizmci bayram tatilini "salgından kurtuluş" olarak görüyor

Turizmci bayram tatilini "salgından kurtuluş" olarak görüyor

Çeşme, Kuşadası, Foça, Didim gibi önemli turizm destinasyonlarına sahip Ege Bölgesi'ndeki oteller, Ramazan Bayramına hazırlanıyor.

22.04.2022 13:28  Güncelleme: 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çeşme, Kuşadası, Foça, Didim gibi önemli turizm destinasyonlarına sahip Ege Bölgesi'ndeki oteller, Ramazan Bayramına hazırlanıyor.

Bayramın ilk günü olan 2 Mayıs Pazartesi'den önce tatilcilerin 29 Nisan Cuma akşam saatlerinden itibaren otellere gelmesi öngörülüyor.

Yerli turist hareketliliğinin olacağı bayram için Ege'deki tatil beldeleri ilgi görüyor.

Çeşme'de otellerde doluluk oranının yüzde 100'e yaklaşması, bölgedeki diğer destinasyonlarda da turizmcileri memnun edecek bir tablo bekleniyor.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Yakup Demir, 2020'den bu yana dünyayı etkileyen Kovid-19 salgını nedeniyle pek çok insanın tatil dönemlerini evlerinde geçirdiğini, bu yıl ise durumun farklı olduğunu belirtti.

Salgına "bitti" diye baktıklarını ifade eden Demir, Ramazan Bayramı ile turizm sezonunun açılmasını beklediklerini kaydetti.

Herkesin tatili çok özlediğini dile getiren Demir, "Ramazan Bayramı, 'Pandemiden kurtuluş bayramımız olacak' diye bekliyoruz. Şu anda özellikle yurt içinden Çeşme'ye rezervasyonlar devam ediyor. Bu hafta biraz daha yoğunlaştı. Dolayısıyla güzel bir bayram. Meteorolojiye baktığımızda denize girilebilir bir hava durumu söz konusu. Tatile çıkanların hem Ege hem Akdeniz tüm turizm destinasyonlarını dolduracağını ümit ediyoruz." diye konuştu.

Bu yılki turizm sezonu geneline ilişkin de değerlendirmede bulunan Demir, şunları söyledi:

"Baktığımızda temmuz, ağustos, eylüle, hem yurt içi hem yurt dışından rezervasyonlar devam ediyor. Ukrayna- Rusya savaşı rezervasyonların bazılarını etkiliyor fakat şu ana kadar Rusya'dan bile bölgemize rezervasyon söz konusu. Zaten Ukrayna'dan ayrılanlar Antalya'da, Ege'de, İstanbul'da otellerimizin doluluğuna ciddi bir desteği var. Bu sezonu 2019 yılında yaşadığımız güzelliklerle ve doluluklarla geçireceğimizi ümit ediyoruz."

"Çok güzel bir sezon bizi bekliyor"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkan Yardımcısı Orhan Belge de 2020 yılında zor geçen sezondan sonra geçen yılı, turizmde çok iyi bir yıl olarak gördükleri 2019 yılına yakın kapattıklarını ifade ederek, "Çeşme'de 2022'deki erken rezervasyonlara baktığımızda, erken rezervasyonlar 31 Mart'ta sona erdi, bir önceki yılı 4'e katladığımızı gördük. Bu da bizim 2019 yılını yakalayıp geçeceğimize işaret verdi." dedi.

Sezonun bayramla beraber başlayacağına inandığını kaydeden Belge, Çeşme'deki otellerin tüm hazırlıklarını buna göre yaptığını dile getirdi.

Belge, salgından sonra çok hareketli, güzel bir sezonun kendilerini beklediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çeşme'nin konsepti iç pazar. Kuzeyden güneye kadar Ege'de turizm açısından hareketlenme söz konusu. Bu bizi heyecanlandırıyor. Butik oteleler 15 Haziran'da açıyordu sezonu ama şimdi 'Bayramda açalım' diyorlar. Ülkemiz turizm için cennet olduğuna göre sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz bu sene. Bayram tatili 9 güne çıkabilir. Çıkarılmasa da bir kısım işine dönecek ama yüzde 60'ı uzatıyor."

Salgın döneminde tatil rezervasyonlarının, "Acaba kapanır mı?" endişesiyle 2-3 gün kala yapıldığını aktaran Belge, şöyle devam etti:

"Bu yüzden 3 güne sıkışan rezervasyon, 1 hafta, 10 güne geriledi. Bu da güzel bir şey. Çeşme'de bayramın 1 ve 2. gününde yüzde 95'lerden, tatilin geneline baktığımızda yüzde 85'ten aşağıyı görmeyeceğimizi düşünüyorum. Yabancı rezervasyonlar da geliyor. Bayram dediğiniz zaman iç pazar ama yabancı rezervasyonlar da geliyor. Antalya, Çeşme, Bodrum, Kuşadası, Marmaris'te havalar bugünkü gibi giderse dolulukların toplamda yüzde 80'den aşağı düşeceğine inanmıyorum."

Belge, Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın Akdeniz'deki turizmi olumsuz etkilediğini, Ege'nin bundan çok etkilenmediğini belirterek, "Ben pandeminin tüm dünyada azalması ve bitmesiyle bu açığın hem diğer ülkelerden hem de iç pazardan kapanacağına inanıyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizmci bayram tatilini 'salgından kurtuluş' olarak görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İncesu ilçesinde Turizm Haftası kapsamında gezi düzenlendi
    16:39 İncesu ilçesinde Turizm Haftası kapsamında gezi düzenlendi

    İncesu ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında turizm sektörü temsilcileri, öğrenciler ve medya mensuplarıyla birlikte gezi düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun liderliğinde gerçekleşen gezi, İncesu ilçesinin tanıtımına katkı sağladı. İncesu Kaymakamı Mustafa Çolak ve Belediye Başkanı Mustafa İlmek tarafından Merzifonlu Karamustafapaşa Külliyesi gezdirilip, tanıtıldı. Programa katılanlar ayrıca Erdemli Vadisi'ni de gezdi.

  • Mimarsinan Ortaokulu Erkek Hentbol Takımı Başkanı Erdem Ural'ı Ziyaret Etti
    16:39 Mimarsinan Ortaokulu Erkek Hentbol Takımı Başkanı Erdem Ural'ı Ziyaret Etti

    Okullararası Küçükler Hentbol Türkiye Şampiyonasında şampiyon olan Mimarsinan Ortaokulu Erkek Hentbol Takımı, Turhal Belediye Başkanı Mehmet Erdem Ural'ı makamında ziyaret etti.

  • Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'
    16:39 Kastamonu Valisi Meftun Dallı: 'Kurumlarımızın devam edecek, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırımları mevcut'

    Kastamonu Valisi Meftun Dallı, depremden etkilenen illere yönelik çalışmalara rağmen Kastamonu'daki projelerin devam edeceğini belirtti. Vali Dallı, ilimizle ilgili bu yıl başlayacak pek çok yatırım olduğunu söyledi.

  • Çorlu Belediye Meclisi'nde Başkan Vekilleri Seçildi
    16:38 Çorlu Belediye Meclisi'nde Başkan Vekilleri Seçildi

    Çorlu Belediye Meclisi'nin nisan ayı olağan toplantısında yapılan seçimde meclis 1. başkan vekilliğine Hasan Toprak, 1. başkan vekilliğine ise Hülya Perin Meriç seçildi. Toplantıda ayrıca yol yapım çalışmalarının devam edeceği açıklandı.

  • Bolu'da Motosikletlilere Yönelik Denetim Yapıldı
    16:35 Bolu'da Motosikletlilere Yönelik Denetim Yapıldı

    Bolu'da, İzzet Baysal Caddesi'nde araç trafiğine kapalı olan caddeyi kullanan motosiklet sürücülerine yönelik denetim gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, motosikletlerin evrakları kontrol edildi ve sürücülere caddenin sadece yayalar için olduğu hatırlatıldı. Uygulama sonucunda bazı motosiklet sürücülerinin ara sokaklara kaçtığı tespit edildi.

  • Sancaktepe Belediyesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor
    16:35 Sancaktepe Belediyesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor

    AK Parti'den CHP'ye geçen ve 'lüks başkanlık katı' iddialarıyla gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Eski başkan İsmail Erdem, yapılan eserlerin halka hizmet amacıyla yapıldığını belirterek, mevcut başkan Alper Yeğin'e yükleniyor. Belediyenin borcu ise 2 milyar TL'ye dayanmış durumda.

  • İzmit'te bir iş yerinin deposunda yangın çıktı
    16:34 İzmit'te bir iş yerinin deposunda yangın çıktı

    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, bir iş yerinin deposunda çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kadıköy Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda, 8 katlı apartmanın zemin katında faaliyet gösteren bir firmanın yetkili servisine ait içerisinde elektronik malzemelerin bulunduğu depoda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın nedeniyle yoğun duman oluştu. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Apartman tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülürken, hasar gören depo kullanılamaz hale geldi.

  • KOÜ Dans Grubu Üyesi Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti
    16:34 KOÜ Dans Grubu Üyesi Trafik Kazasında Hayatını Kaybetti

    Kocaeli Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden Meryem Tuana Bozkurt, Malatya'nın Darende ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Dans grubu üyeleri, Bozkurt'un ölümüyle büyük üzüntü yaşarken, Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk de başsağlığı mesajı yayımladı.

  • Saray ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı
    16:33 Saray ilçesinde uyuşturucu operasyonu: 1 şüpheli gözaltına alındı

    Saray ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Ayaspaşa Mahallesi'nde bir evde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı bilgisine ulaştı. Şüphelinin adresinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyon kapsamında O.D. isimli şüpheli gözaltına alındı.

  • Down Sendromlu Genç Oğuzhan'ın Gasp Edilen Telefonu Polis Tarafından Teslim Edildi
    16:32 Down Sendromlu Genç Oğuzhan'ın Gasp Edilen Telefonu Polis Tarafından Teslim Edildi

    Edirne'de yaşayan Down sendromlu genç Oğuzhan Akman'ın cep telefonu ve parasını gasp eden şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı. Polis, gasp edilen telefonu bulup Oğuzhan'a teslim etti. Olayın ardından Oğuzhan'ın mutluluğu gözlerinden okundu. Şüphelinin daha önce de 3 engelli vatandaşı gasp ettiği ortaya çıktı. Şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Oğuzhan'ın babası ve çevre esnaf, polis ekiplerine teşekkür etti.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Birimleri Ziyaret Etti
    16:30 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Birimleri Ziyaret Etti

    Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, belediye birimleri ve DİSKİ Genel Müdürlüğü personeliyle bir araya geldi. Başkanlar, birimlerin işleyişleri ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Advertisement