Kan Ağlayan Turizmci Gözünü Dikti: Bayram Tatili 9 Gün Olsun - Son Dakika
Ekonomi

Kan Ağlayan Turizmci Gözünü Dikti: Bayram Tatili 9 Gün Olsun

Kan Ağlayan Turizmci Gözünü Dikti: Bayram Tatili 9 Gün Olsun

En kötü yılını geçiren turizm sektörü, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını ve bunun bir an önce açıklanmasını talep etti.

01.06.2016 11:10  Güncelleme: 12:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya krizi ve Avrupa turizmindeki ciddi düşüş oranları nedeniyle en kötü yılını geçiren sektör temsilcileri, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını ve bunun bir an önce açıklanmasını talep etti.

TURİZMİN UMUDU RAMAZAN TATİLİ

Ramazan Bayramı tatili, arefe günü olan 4 Temmuz Pazartesi öğleden sonra başlayıp, 7 Temmuz Perşembe günü sona eriyor. Cuma gününün de Bakanlar Kurulu kararıyla tatil ilan edilmesi durumunda iki hafta sonu birleştirilerek tatil süresi 9 güne çıkacak. Bu yıl en kötü dönemini yaşayan turizm sektörü, 9 günlük tatilin kendileri için umut olabileceği düşüncesiyle harekete geçti.

"BİR AN ÖNCE AÇIKLANSIN"

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) gibi oda ve dernekler, konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvurdu. Bu konuda Bakanlar Kurulu'nun da kararını son günlere bırakmaması, insanların planlarını şimdiden yapabilmesi ve iç turizm hareketliliği açısından bir an önce açıklaması talebinde bulunuldu.

"İÇ PAZARI CANLANDIRIR"

Aradaki cuma gününün tatil edilmesi halinde iç turizm hareketliliğin canlanacağını belirten TÜROFED Başkanı Osman Ayık şöyle konuştu:

"Cuma tatil ilan edilirse insanlar ikili paket yapabilir. Baştan veya sonradan 3-5 gün arası programlayabilir. O günün tatil olması önemli. Bazı okullar da aradaki tatillerden dolayı geç kapanıyor. Bayramda böyle bir düzenleme yapılması çok iyi olur. Başka türlü de düzelme olmayacak. İç pazarı canlandıracak, hareket ettirecek hamleyi yapmak lazım. TÜROFED olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bu konuda başvurumuzu yaptık. Erken açıklanması lazım. Son gün, son saniye açıklanmasının hiçbir faydası yok. İnsanların plan programı için hemen açıklanması gerekiyor. Bu karar, bayrama mutlaka bir canlılık hareketlilik getirecek. Okulların kapanması da o tarihlere denk geliyor."

"ŞİMDİDEN İLAN EDİLMELİ"

Tatil sürelerinin uzatılması ve erken açıklanmasının Antalya turizmi açısından çok önemli olduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin de şunları söyledi:

"Önümüzde Ramazan ayı durgun geçebilir, ama bayramlar bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bayram günlerinde Expo programına önem verilmeli. Ramazan bayramı tatili uzatılmalı ve şimdiden ilan edilmeli. Kurban bayramı zaten hafta içi. 'Cuma günü de tatil olur' diye düşünüyorum. Özellikle bayram günlerinde Expo etkinlikleri olmalıdır. Bayramların Antalya'ya katkı sağlayacağına inanıyorum."

KONSER PROGRAMLARI

Ramazan bayramı nedeniyle 5 yıldızlı otellerde de konser programları planlandı. Antalya'da Rixos Sungate Hotel'de Bülent Ersoy, Candan Erçetin ve Gripin sahne alacak. Adam&Eve Hotel'de Ozan Çolakoğlu, Kaya Palazzo Hotel'de Aşkın Nur Yengi, Ziynet Sali ve Soner Olgun sahneye çıkacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kan Ağlayan Turizmci Gözünü Dikti: Bayram Tatili 9 Gün Olsun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bolu'da Kış Lastiği Uygulamasının Sona Ermesiyle Oto Lastikçilerde Yoğunluk Yaşanıyor
    14:59 Bolu'da Kış Lastiği Uygulamasının Sona Ermesiyle Oto Lastikçilerde Yoğunluk Yaşanıyor

    Bolu'da zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ermesi ve havaların ısınmasıyla birlikte oto lastikçilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı. Vatandaşlar yaz lastiği taktırmak için oto lastik tamircilerine akın ediyor. İşletme sahipleri yoğunluğun artmasıyla birlikte memnuniyetlerini dile getiriyor.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan ile yaşanan kriz iddialarını yalanladı
    14:57 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Erdoğan ile yaşanan kriz iddialarını yalanladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aralarında kriz yaşandığı iddialarına ilişkin açıklama yaparak, yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Şimşek, vatandaşlardan üretilen dedikodulara itibar etmemelerini ve politikaları ile ilgili duymadıkları hiçbir haber veya söylentiye inanmamalarını istedi.

  • Antalya'nın domates ihracatı Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle düştü
    14:55 Antalya'nın domates ihracatı Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle düştü

    Antalya, Türkiye'nin en önemli domates üretim merkezi olarak bilinirken, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle ihracatı düşmeye başladı. İhracatçılar, Ukrayna nüfusunun azalması ve tüketim gücünün zayıflaması nedeniyle ihracatın yüzde 70 düştüğünü belirtti. Ayrıca, üretim maliyetlerinin yüksek olması ve ulaşım sorunları da ihracatçıların karşılaştığı diğer sorunlar arasında yer alıyor.

  • Cizre'de yasa dışı avlanan üç kişiye 122 bin 630 lira ceza
    14:41 Cizre'de yasa dışı avlanan üç kişiye 122 bin 630 lira ceza

    Şırnak'ın Cizre ilçesinde yasa dışı şekilde 23 keklik avladığı tespit edilen üç kişiye 122 bin 630 lira idari para cezası verildi. İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan denetimlerde ele geçirilen keklikler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi
    14:34 Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi

    Avrupa Birliği tarafından oluşturulan Net Zero Cities Projesi kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ikiz şehir olarak eşleştiği Budapeşte'ye teknik ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette, enerji verimliliği ve finansal destekler konularında bilgi alışverişi yapıldı.

  • Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı
    14:28 Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı

    Şanlıurfa'nın hububat üretim merkezlerinden biri olan Karacadağ bölgesindeki üreticilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bölgede yapılan üretimden elde edilen 900 ton pirincin organik ve besin değeri yüksek bir ürün olduğunu belirtti. Devletin verdiği desteklerle üretimin artırılması ve sağlıklı ürünlere ulaşılması hedefleniyor.

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.


Advertisement