Turizmde Üst Üste Rekor Büyüme Beklentisi - Son Dakika
Güncel

Turizmde Üst Üste Rekor Büyüme Beklentisi

Turizmde Üst Üste Rekor Büyüme Beklentisi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Güven ve huzur ortamı devam ettiği müddetçe ülkemizde turizm her geçen gün büyüyecek.

02.03.2019 20:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Güven ve huzur ortamı devam ettiği müddetçe ülkemizde turizm her geçen gün büyüyecek. Ben birkaç sene üst üste rekor yıllar yaşayarak büyüyeceğini düşünüyorum." dedi.

TÜRSAB tarafından iç turizm pazarını hareketlendirmek ve kültür turizmine katkıda bulunmak amacıyla seyahat acenteleri yetkililerine yönelik Kapadokya turu düzenlendi.

TÜRSAB Ege Bölge Temsil Kurulu'na bağlı 130 seyahat acentesinin temsilcilerinin katıldığı program kapsamında, bölgenin tarihi ve turistik merkezleri gezildi.

Grup, Göreme Açık Hava Müzesi ve Paşabağı mevkisini ziyaret etti.

Seyahat acenteleriyle toplantı da yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, gazetecilere açıklamasında, Türkiye'nin değişik bölgelerindeki acenteleri diğer bölgelerdeki acentelerle tanıştırmak ve bölgeyi tanıtmak amacıyla organizasyonun gerçekleştirildiğini söyledi.

Bağlıkaya, 2019'da 50 milyon turist, 40 milyar dolar hedeflerinin olduğunu belirterek, bunu yakalamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Hedefi tutturmak için yurt dışı fuarlarına katıldıklarını aktaran Bağlıkaya, şunları belirtti:

"Klasik Avrupa pazarlarımızdaki dönüşler hala 2015 yılının altında. Dolayısıyla 3,5-4 milyon bir turist eksiğimiz hala var. 2019 yılında bu turist eksiğinin tamamlanacağını düşünüyoruz. 2019 yılının 2015 yılının üzerinde bir performansla gideceğini düşünüyoruz. Onun dışındaki diğer alternatif pazarlarımız da yine aynı şekilde devam edecek diye düşünüyoruz ki 50 milyon rakamı telaffuz ediliyor. Aksi takdirde dünya turizminin yüzde 6 büyüdüğü bir ortamda geçen sene 3 misli bir büyüme sağlamış Türk turizminin 2019'da 3 misli büyüme hedefi çok ciddi. Neye güveniyoruz? Daha önceden Türkiye'ye gelme alışkanlığı olan turistin hala Avrupa'dan dönmemiş olmasından ve 2019'da bize geri dönüş yapacağını düşündüğümüzden böyle yüksek hedefler koyuldu."

-"Turizm rekor yıllar yaşayarak büyüyecek"

Türkiye'nin güvenilir bir ülke olduğunu vurgulayan Bağlıkaya, "Güven ve huzur ortamı devam ettiği müddetçe ülkemizde turizm her geçen gün büyüyecek. Ben birkaç sene üst üste rekor yıllar yaşayarak büyüyeceğini düşünüyorum. Cari açığa, ekonomiye, istihdama katkısı malum. 54 sektöre iş veren bir sektörden bahsediyoruz. Çok önemli bir sektör. Stratejik bir sektör. Hem sivil toplum örgütleri hem de bu mesleği yapan meslektaşlarımız gerçekten çok büyük fedakarlıklarla çalışıyorlar. İnşallah bütün hedefleri başaracağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turizmde Üst Üste Rekor Büyüme Beklentisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement