Turizmde Yeni Hedef; Nitelikli Turist - Son Dakika
Güncel

Turizmde Yeni Hedef; Nitelikli Turist

TÜRK Hava Yolları (THY) ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Direkt Turizm Hamlesi' kapsamında, Türkiye'nin gözde turizm merkezleri olan Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum Milas havalimanlarından yurt dışındaki 11 ülkedeki 34 noktaya 67 tarifeli sefer düzenlenerek...

10.10.2018 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TÜRK Hava Yolları (THY)  ile Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen 'Direkt Turizm Hamlesi' kapsamında, Türkiye'nin gözde turizm merkezleri olan Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum Milas havalimanlarından yurt dışındaki 11 ülkedeki 34 noktaya 67 tarifeli sefer düzenlenerek ülkeye nitelikli turistin gelmesi sağlanacak.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük Binası'nda düzenlenen 'Direkt Turizm Hamlesi' konulu iş birliği imza törenine Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve diğer ilgililer katıldı. İşbirliği kapsamında Türk Hava Yolları 2019 yılı planlaması çerçevesinde; Antalya Havalimanı'ndan 13 destinasyona 50, Milas- Bodrum Havalimanı'ndan 4 destinasyona 5, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan 5 destinasyona 9, Dalaman Havalimanı'ndan 2 destinasyona 3 frekans olmak üzere toplam 34 noktaya 67 frekans tarifeli yurt dışı seferi icra etmeyi planlıyor.  Bu ülkeler ve sefer sayıları ise İngiltere (8), Almanya (14), Rusya (14), Azerbaycan (7), Suudi Arabistan (3), Kuveyt (4), Ürdün (4), Ukrayna (1), Cezayir (3), İsrail (5), Lübnan (4) olarak açıklandı.

NİTELİKLİ TURİST TARİFELİ VE BUSİNESS CLASS İSTİYOR

Törende bir konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Turizm açısından bizde en önemli konu nitelikli turist. Maalesef bizde tatil denildiği zaman dünya genelinde charter destinasyonları geliyor. Ağırlıklı olarak charter seferlerinin yapıldığı turizm bölgeleriyle ünlenmiş durumdayız. Nitelikli turist öncelikli olarak tarifeli seferlerle ve Business Classla gitmek istiyor. Ben burada özellikle başta Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı olmak üzere bütün emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. 2019 Nisan ayı itibariyle 13 hatta 67 frekansta Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir havalimanlarına önümüzdeki sezondan itibaren Türk Hava Yolları bussines uçuşları başlıyor. 5 yıl içinde 67 olan frekans sayımız 143'e çıkacak. Bu sayıyı arttırarak devam edeceğiz. Biz de bu noktada Türk Hava Yolları'na uçtuğu frekanslarda ciddi tanıtım desteği vereceğiz. Çünkü önemli olan bu hatlar açmak değil, bu hatları dolu ve karlı bir şekilde uçmasını sağlamak. O yüzden biz de Bakanlığımız olarak bu seferlere ciddi tanıtım desteği vereceğiz. İhtiyatlı olarak belirlediğimiz 143 frekans sayısını biz misli ile arttırmak istiyoruz." dedi.

YATIRIMLARA ÜST KURUL KARAR VERECEK

Turizmin gelişmesi için yeni bir çalışma başlattıklarının da altını çizen Bakan Ersoy şunları söyledi:

"Bütün sektörün paydaşlarını içine kapsayan çalışmaları başlattığımız bir üst kurulu hayata geçireceğiz. Bu kurulla birlikte sektörün ciddi oyuncuları STK'lıların da yer alacağı bir karar mekanizması yapacağız. Bundan sonra tanıtım ve yatırım programlarının da bu üst kurul tarafından yapılmasını istiyoruz. Yeni ekonomik programla birlikte yatırımların ivme kazanması açısından gerekli alt yapıyı oluşturmaktır."

1 MİLYON YOLCU HEDİYE EDECEĞİZ

Türkiye turizminin gelişmesinde yapılan bu iş birliği hamlesinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Hem Türk Hava Yolları ailesi için hem Türkiye turizmi için burada bir kazan kazan olduğunu da yatırımcılarımıza özellikle ifade etmek isterim. Bu turizm hamlesi çok anlamlı ve yerinde. İş birliği kapsamında Milas- Bodrum Havalimanı'ndan 4 destinasyona 5, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan 5 destinasyona 9, Dalaman Havalimanı'ndan 2 destinasyona 3 frekans olmak üzere toplam 34 noktaya 67 frekans düzenleyeceğiz. Bu bağlamda 950 bin ile 1 milyon yeni yolcu senelik hediye edeceğiz" dedi.

ENFLASYON İLE MÜCADELEDE THY OLARAK BİZ DE VARIZ

THY Yönetim Kurulu Başkanı İker Aycı, bir soru üzerine yaptığı açıklamada,  Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nda THY'nin de yer aldığını, bunun ilgili bir çalışma hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bizim, ülkemizin en önemli hususlarında, ülkemizden ayrı bir konumda pozisyon almamız asla beklenemez. Milli bayrak taşıyıcının olması gereken yerde, olması gereken konumda her zaman durduğuna bugüne kadar nasıl şahit olunduysa, şimdi de öyle olacak. Detayları çalışmamız tamamlanınca kamuoyu ile paylaşırız. Şu anda detaylarını tam olarak bitirmedik ama bizim bir taslağımız var. Hazırlık taslağımızın arkadaşlarımız tarafından çalışmaları yapıldı. Son rötuşlarını yapıp, onu son haline getireceğiz. Bu anlamıyla da THY de buradaki enflasyonla mücadele kapsamında, ülkemizin duruşuna, politikalarına yine hizmet vermeye devam edecektir ama bizim aynı zamanda küresel operasyon yapan, küresel oyuncu tarafımız da var. O tarafımızla bunun çelişmeden, dengeleyerek yönetmek gibi de bir yönetimde incelik göstermemiz gerekiyor. Bunu da altını çizerek, söyleyeyim. "

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizmde Yeni Hedef; Nitelikli Turist - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamları durdurmak için daha fazla çaba harcamalıyız
    21:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamları durdurmak için daha fazla çaba harcamalıyız

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'deki vahşeti durdurmak için daha fazla çaba harcamamız gerektiğini belirtti. Aynı şekilde Batılı ülkelerin İran'a tepki gösterdiği gibi İsrail'e de 'dur' demeleri gerektiğini vurguladı.

  • Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella ile birlikte NATO üssünü ziyaret etti
    21:14 Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev, İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella ile birlikte NATO üssünü ziyaret etti

    Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile birlikte ülkenin doğusundaki NATO müttefik birliklerin konuşlandığı Novo Selo Askeri Üssü poligonunu ziyaret etti. Radev, Ukrayna'daki savaşın ardından Bulgaristan'ın savunma harcamalarını arttırdığını ancak orduda hala personel eksikliği olduğunu ve eski Sovyetler Birliği üretimi silah ve ekipmanlara güvenildiğini belirtti.

  • Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli tutuklandı
    21:13 Karabük'te düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 2 şüpheli tutuklandı

    Karabük'te gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan aramalarda uyuşturucu madde ve silah ele geçirdi. Şüpheliler, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı veya adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Muğla Heyeti İspanya'ya Erasmus+ Projesi İçin Gitti
    21:12 Muğla Heyeti İspanya'ya Erasmus+ Projesi İçin Gitti

    Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Bağımlı Geçmiş Bağımsız Gelecek' isimli Erasmus+ projesini gerçekleştirmek üzere Muğla heyeti İspanya'ya gitti. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Adalet Komisyonu Başkanı Ercan Arslan ve Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri proje kapsamında İspanya'nın Albacete Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi.

  • NVIDIA DLSS Destekleyen Yeni Oyunlar Duyuruldu
    21:10 NVIDIA DLSS Destekleyen Yeni Oyunlar Duyuruldu

    NVIDIA, yapay zeka destekli DLSS teknolojisinin üç yeni oyun tarafından benimsendiğini duyurdu. Bu güncelleme, Steam'de en çok istek alan bir oyun dahil olmak üzere sevilen yapımlara DLSS desteği sağlayacak. DLSS, GeForce RTX ekran kartlarıyla oyunların grafik performansını artırarak hem grafik kalitesinde iyileşme hem de performans artışı sağlıyor. Yeni oyunlar arasında Manor Lords, Oddsparks: An Automation Adventure ve Welcome to ParadiZe bulunuyor. NVIDIA, RTX teknolojilerini içeren 500'den fazla oyun olduğunu belirtiyor ve RTX ekran kartı sahiplerinin daha fazla oyunda performans artışı yaşayacağını vurguluyor.

  • App Store'da Yeni Nesil Nintendo Emülatörü
    21:09 App Store'da Yeni Nesil Nintendo Emülatörü

    App Store mağazasına giriş yapan yeni nesil bir Nintendo emülatörü, oyunseverlerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Delta Emulator, kullanıcılarına iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor ve önümüzdeki günlerde daha da popüler olması bekleniyor. Emülatör, NES, SNES, N64, GBC, GBA ve DS için destek sunuyor ve ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş durumda. Türkiye'deki retro oyun kültürüne de olumlu bir katkı yapması beklenen emülatör, dokunmatik hissiyat anlamında da yüksek tepki süresiyle öne çıkıyor. Apple'ın retro oyun hamlesi ile başarı yakalayabileceği düşünülüyor.

  • Razer BlackWidow V4 Mini HyperSpeed: Kablosuz ve kompakt klavye
    21:09 Razer BlackWidow V4 Mini HyperSpeed: Kablosuz ve kompakt klavye

    Razer, BlackWidow V4 Mini HyperSpeed adlı kablosuz klavyesini tanıttı. Rekabetçi oyunlarda performansı artıran klavye, kullanım ömrünü yükseltiyor ve kolay bakım imkanı sunuyor. Küçük boyutuyla taşınabilirlik sağlayan ürün, 80 milyon basma sayısına dayanıklıdır. Tuşlar arası mesafe ve tetik baskısıyla iyi bir kullanım deneyimi sunan klavye, Bluetooth 5.0 ile 200 saate kadar kullanım sağlar. Fiyatı 124 dolar olan ürünün Türkiye'deki satış tarihi henüz belirsizdir.

  • Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu
    21:09 Çinli otomobil üreticisi Dongfeng, İtalya'da üretim yapmak için pazarlık masasına oturdu

    Dongfeng, Avrupa'da üretim yapmak ve istihdam alanı oluşturmak için İtalya hükümetiyle görüşmelere başladı. Şirket, İtalya'da bir fabrika açarak üretim kapasitesini artırmayı ve Avrupa pazarına daha yakın olmayı hedefliyor. Görüşmelerin olumlu ilerlediği ve binlerce kişiye istihdam sağlayacak bir tesis kurulması planlandığı belirtiliyor.


Advertisement