Turizmin Kınalı Kuzuları, Staj Bölgelerine Asker Gibi Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Turizmin Kınalı Kuzuları, Staj Bölgelerine Asker Gibi Uğurlandı

Turizmin Kınalı Kuzuları, Staj Bölgelerine Asker Gibi Uğurlandı

İZMİR'de turizm eğitimi gören lise öğrencileri için bir ilk gerçekleştirildi.

02.05.2017 12:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de turizm eğitimi gören lise öğrencileri için bir ilk gerçekleştirildi. 'Turizmin kınalı kuzuları' olarak tanımlanan öğrenciler, staj yapacakları turistik tesislere törenle uğurlandı. Roman orkestrasıyla eğlenen öğrenciler, valizleriyle geldikleri okuldan, aileleri ve öğretmenleri tarafından, askere gönderilir gibi uğurlanmaları dikkat çekti.

Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü 5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bir ilke imza attı. Yaz boyunca eğitim stajı yapacak öğrencilerini, geleneksel asker uğurlama törenleri gibi şenlikle görev yapacakları turizm bölgelerine gönderdi. Yiyecek içecek alanı mutfak, pasta ve servis dallarında 137, konaklama, seyahat, ön büro ve kat hizmetleri dallarında 79 öğrenci, Çeşme, Kuşadası ve Fethiye'de bulunan otellerde eğitim almayı sürdürecek. Öğrencilerin bir bölümü de, kent içindeki otellerde eğitimlerini sürdürecek. Toplam 216 öğrenci, 2 Mayıs - 26 Eylül tarihleri arasında görev yapacak.

'KINALI KUZALAR' YAZILI PASTA KESİLDİ

Okuldaki törenden habersiz olarak aileleriyle gelen öğrenciler, kendileri için hazırlanan sürprizle karşılaştı. Etkinliğe ortak olup destek veren Konak İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, öğrencilere eğitim veren öğretmenlerle üzerinde 'turizmin kınalı kuzuları' yazan pastayı birlikte kesti. Törende konuşan Okul Müdürü Celal Gülcan, "Gururlu ve mutluyuz. İlk kez böyle bir törenle gözbebeklerimizi eğitim alacakları otellere yolcu etmekten dolayı çok mutluyuz" dedi. Celal Gülcan ayrıca, işsizliğin önemli bir ekonomik sorun olduğunu söyleyip, "Turizm de istihdamı arttırıp işsizliğin önlenmesinde kurtarıcı bir rol oynamaktadır. 1961 yılında 1 okul 90 öğrenci 12 öğretmen ile başlayan süreç, bugün 130 okul, yaklaşık 35 bin öğrenci ve 3 bin öğretmenle sektöre eleman yetiştirmeye devam etmektedir. Bizim vizyonumuz da, yabancı dil bilen turizm meslek elemanı yetiştirmede Türkiye'de tercih edilen bir okul olmaktır. Çünkü misyonumuz mesleki yeterliliğe sahip çalışkan, başarılı, araştıran, sorgulayan iletişim becerisi gelişmiş geniş ufuklu bireyler yetiştirmek yanında, çalışanlarını da mutlu olduğu bir okul olmaktır. Öğrencilerime öğrenmekten vazgeçmeyin diyorum" dedi.

AİLELERİYLE HÜZÜNLÜ VEDA

Törenden habersiz olarak valizleriyle gelen öğrenci ve velileri de, karşılaştıkları sürpriz karşısında hem şaşkınlık yaşadı hem de mutlu oldu. Aileler, çocuklarının valizleri başında hüzünlü bir şekilde onların törenini izledi. Törenden sonra roman orkestrasının parçalarıyla eğlenen öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle vedalaştı. Askerde olduğu gibi vatan hizmeti yapacakmışcasına uğurlandı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Turizmin Kınalı Kuzuları, Staj Bölgelerine Asker Gibi Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement