Türk Akademisyenlerin Balkanlar Gezisi - Son Dakika
Güncel

Türk Akademisyenlerin Balkanlar Gezisi

İslam Tarihçileri Derneği ile Bursa Büyükşehir Belediyesince Balkanlar bilim ve kültür gezisi düzenlendi Akademisyenler gezi çerçevesinde Bosna Hersek'te Aliya İzzet Begoviç'in mezarını ve Türkiye'de ilahiyat fakültelerinde görev yapmış Prof. Dr. Tayyib Okiç'in mezarını ziyaret etti

03.09.2013 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam Tarihçileri Derneği ile Bursa Büyükşehir Belediyesince Balkanlar bilim ve kültür gezisi düzenlendi.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Metin Hülagü, AA muhabirine yaptığı açıklamada geziye, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 80 kişilik bir akademisyen grubunun katıldığını söyledi.

Ecdad yadigarı Balkanlarda önemli şahsiyetlerin mezarlarını da ziyaret ettiklerini belirten Hülagü, bu çerçevede Bosna Hersek'te Aliya İzzet Begoviç'in mezarını ve Türkiye'de ilahiyat fakültelerinde görev yapmış Prof. Dr. Tayyib Okiç'in mezarını ziyaret ettiklerini bildirdi.

Okiç'in, Türkiye'de birçok ilim adamı yetişmesini sağladığını ifade eden Hülagü, "Kendisinin tefsir, hadis ve İslam hukuku alanında Boşnakça, Türkçe ve Fransızca yayımlanmış pek çok eser ve makalesi bulunmaktadır" dedi.

1977'de Türkiye'de vefat eden Okiç'in mezarını ziyaret edenlerin bazılarının hocayı yakından tanıdıklarını, bazılarının ise hocalarının Okiç tarafından yetiştirildiğini kaydeden Hülagü, bu nedenle duygusal anlar yaşandığını vurguladı.

Hülagü, ziyaretlerde, Okiç'in gelecek nesiller tarafından da tanınmasını sağlamak amacıyla gerekli bilimsel faaliyetlerin düzenlenmesi temennisinde bulunulduğunu söyledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Akademisyenlerin Balkanlar Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement