Türk-Amerikan Toplumunun Ödül Gecesi - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk-Amerikan Toplumunun Ödül Gecesi

NEW Amerikan Türk Cemiyetinin (American Turkish Society-ATS) her yıl Türk-Amerikan dostluğu adına düzenlediği ödül gecesinde, ABD'deki tanınmış Türklere ödüller verildi.

01.06.2017 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW Amerikan Türk Cemiyetinin (American Turkish Society-ATS) her yıl Türk-Amerikan dostluğu adına düzenlediği ödül gecesinde, ABD'deki tanınmış Türklere ödüller verildi.

Dünyaca ünlü merhum müzik adamı Ahmet Ertegün'ün uzun dönem başkanlığını yaptığı ATS'nin yıllık galası ve ödül gecesinde, ABD'deki ünlü Türk kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, onur konuğu olarak seçilen Yemek Sepeti'nin kurucu ortağı ve CEO'su Nevzat Aydın'a ve "Endometriosis Foundation of America"nın (Amerika Endometriozis Vakfı) kurucusu Dr. Tamer Seçkin'e ödül verdi.

Şehitler nedeniyle törene katılamayan BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu ve New York Başkonsolosu Ertan Yalçın da gecede ödül alanları ayrıca tebrik etti.

ABD'nin eski Ankara ve Bağdat Büyükelçisi James Jeffrey'in de katılımcılar arasında olduğu geceye, ABD Başkanı Donald Trump'ın eski eşi Marla Maples da katıldı.

Birinci Genç Toplum Liderleri Ödülleri

ATS'nin galasında bu yıl ilk defa Genç Toplum Liderleri (YSL) Grubu onur ödülleri de takdim edildi.

Genç Toplum Liderlerinin Küresel Onur Ödülü, Metropolitan Sanat Müzesi'ndeki (Met) Selçuklu sergisinin küratörlüğünü yapan müzenin İslam Sanatı küratörlerinden Dr. Deniz Beyazıt'a verildi.

YSL Grubuna 2012'de seçilen Dr. Beyazıt, 4 yıl boyunca yoğun bir çalışma ile 2016'da Met'te açılan ve dünyadaki ilk ve en kapsamlı Selçuklu eserleri sergisi için yaptığı çalışmalar nedeniyle ödüle layık görüldü.

Genç Toplum Liderleri Başkanı Serkan Elden AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Deniz Beyazıt'ın küresel anlamda Türk tarihi için çok önemli bir dönemi yansıtan Selçuklular'ın eserlerini Metropolitan Müzesi çatısı altında sergiletme başarısı, Türk-Amerikan ilişkilerinin geliştirilmesine yapılmış mükemmel bir katkıdır. Dr. Beyazıt'ın çalışması bizim gibi Genç Toplum Liderlerinin çoğaltması gereken bir projedir."

Platformun ilk kurucularından iş kadını Aslı Ay'a da platforma yaptığı liderlik ve katkılardan dolayı Genç Toplum Liderleri yıllık onur ödülü verildi.

Şırnak'taki şehitler için saygı duruşu -

ATS Başkanı Murat Köprülü, Şırnak'ta 13 askerin helikopter kazası sonucu şehit düşmesi nedeniyle salonda bulunanları 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Uluslararası başarılara imza atan merhum müzik adamı Ahmet Ertegün'ün de uzun süre başkanlığını yaptığı ATS, Türkiye ile ABD arasında iş, ekonomi ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi misyonuyla 1949 yılından bu yana düzenlediği etkinliklerle Türkiye'den ve ABD'den alanında başarılı ve ünlü isimleri bir araya getiriyor.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement