Türk Askerinin Kore Zaferi Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Türk Askerinin Kore Zaferi Kutlandı

Türk Askerinin Kore Zaferi Kutlandı

Türk askerinin Kore Savaşı'na katılarak Kumyangjang-Ni Muharebesi'nde kazandığı zaferin 66'ncı yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

25.01.2017 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk askerinin Kore Savaşı'na katılarak Kumyangjang-Ni Muharebesi'nde kazandığı zaferin 66'ncı yıl dönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından Kore'de Savaşan Türkler Anıtı'nda gerçekleştirilen törene, Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Faruk Şengün, Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Genel Başkanı emekli Albay Şükrü Tandoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, askeri ataşeler, Kore gazileri ve Kore'den gelen konuklar katıldı.

Kore Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan tören, saygı duruşu, Kore Milli Marşı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Büyükelçi Cho, Türk askerinin 1950'li yıllarda, soğuk hava koşulları ve tüm zorluklara rağmen bilmedikleri bir ülkenin barış ve demokrasiye kavuşması için hayatlarını ortaya koyduklarını söyledi.

Yaptıkları bu fedakarlık dolayısıyla Türk askerine minnet duyduğunu ifade eden Cho, "Bu fedakarlığınız olmasaydı, Kore şu anda çoğu vatandaşı Suriyeli mülteciler gibi ülkelerinden kaçmak zorunda kalan ve dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Kuzey Kore'nin bir bölümü olabilirdi. Özellikle Kumyangjang-Ni Muharebesi, komünist işgale karşı yapılan savunmanın dönüm noktası olmuştur." diye konuştu.

"Türkiye'nin bizi komünist işgale karşı savunduğunu asla unutmayacağız"

Tüm bunlar göz önüne alındığında Kore gazilerini unutmanın asla mümkün olmayacağını belirten Yunsoo Cho, "Kore halkı Türkiye'nin kendilerini komünist işgale karşı savunduğunu asla unutmayacaktır. Sizlere olan minnettarlığımızı göstermek adına Türkiye'nin dört bir yanında etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Cho, konuşmasında Kuzey Kore ile ilişkilerinden de söz ederek, şunları kaydetti:

"Kuzey Kore, hala tehlikeli bir kumar oynamaktadır. Geçen yıl komşu ülkeleri ve uluslararası toplumu tehdit eden 2 nükleer başlıklı füze denemesi gerçekleştirmiş ve 20'den fazla füze atmıştır. Bu sene uluslararası balistik füze denemesi yapacağını duyurmuştur. Bundan yıllar önce Kore Savaşı gazilerinin hayatlarını ortaya koyarak savundukları gibi, Kore halkı anavatanını şüphesiz ki koruyacaktır. Bu konuda bize olan desteğinizi devam ettirmenizi ve bizim yanımızda durmanızı rica ediyoruz."

TÜMGAZİDER Genel Başkanı Tandoğan da Kore Savaşı sırasında Türk ordusunun gerçekleştirdiği taarruzla düşmanın büyük bir kısmını imha ettiğini, Çin ordusunun yenilmezliğine son verdiğini anımsattı.

Türk askerinin Kore Savaşı'nın sona ermesinde büyük katkısı olduğunu dile getiren Şükrü Tandoğan, bu savaşta 892 Türk askerinin şehit olduğunu hatırlattı.

Şehitleri rahmetle andığını ifade eden Tandoğan, Büyükelçi Cho'ya hitaben, "Kore Savaşı'nda ülkeniz çok acı ve ızdırap çekti. Yüz binlerce Koreli hayatını kaybetti. Bu acı geçmişe rağmen asil ve vefakar Kore halkı, savaşın olumsuzluklarını kısa sürede gidererek, ekonomik yönden dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasına girmeyi başarmıştır." dedi.

İki ülke temsilcilerinin konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile Kore gazileri, davetlilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Askerinin Kore Zaferi Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement