Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'nde Bursa'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'nde Bursa'da Buluşuyor

Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği\'nde Bursa\'da Buluşuyor

Bursa, 22-23 Temmuz tarihlerinde Kocayayla’da 2.Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği’ne ev sahipliği yapacak.

19.07.2017 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa, 22-23 Temmuz tarihlerinde Kocayayla'da 2.Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'ne ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 23 ülkedeki Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları'ndan 215'i sporcu 500 katılımcının Bursa'ya geleceğini belirterek, "Dağ yöresini sadece kırsal kalkınma ile değil turizmle de canlandıracağız. Yatırımlarımıza hızla başladık. Kocayayla'nın çehresi değişecek" dedi. Şenliklerde ünlü sanatçı Sultanbek

Başkan Altepe, Sultan Orhan'ın düğününün yapıldığı Kocayayla'da ecdada vefa adına kültürel bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını belirterek, "Somut olmayan mirasla ilgili yapılan çalışmalarla Bursa dünyada en öne çıkan şehir oldu. Unesco'nun gündeminde olmayan bizim için önemli olan kırsal kültür Unesco'nun gündemine alındı. Bursa örnek teşkil ediyor. Layıkıyla organizasyonlar yapılıyor. Bu yıl 2.cisi gerçekleşiyor. Bu işin önderliğini yapan Bursa da en güzel şekilde yerine getirmeli.Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz şenlik, bu yıl Kazakistan, Kırgızistan ve Türkistan coğrafyasında 23 ülkeden 500 katılımcı ile yapılacak. Kocayayla'da 22-23 Temmuz'da gerçekleşecek. Türk Devletleri ve akraba topluluklarını temsilen 215 sporcu, 50 kültür temsilcisi, 236 soydaş ve sivil toplum temsilcisi katılacak. Ata sporları yanında o dönemin yaşantısı, dans, müzik ve oyunlar da tanıtılacak. Orta Asya Türk Devletleri ve Akraba Toplulukları ile yeniden güncelleşen ata sporlarımızın toplumun tüm kesimlerinde ilgi uyandıracağına inanıyoruz. Yörük Türkmen Dernek ve Temsilcilerinin katılımıyla farklı bir etkinlik olacak. Pars, kuşak güreşleri, at yarışları, mangala, at üzerinde ok atma, atlı güreş, yaya okçuluğu, aşık atma, matrak, cenk sporu ve savaş oyunları yapılacak. Arslanbek Sultanbek ve Kerküklü sanatçılar da konser verecek. Şenlik süresince Kırgız, Kazak, Kafkas Halk Dansları ve atışmalardan örnekler sunulacak. Kazak, Kırgız, Uygur, Özbek, Tatar ve Nogay gibi akraba topluluklarınının kültürel obje ve giysileri sergilenecek. 32 çadır önünde kımız yapımı, süzme yoğurt, çiğbörek gibi; hamur, yün eğirme, gelin alma. aşık atması. beşik toyu, börk yapımı, kılıç ve bıçak yapımı, Türk Dünyası sohbetleri ve aksakallılar toyu gibi geleneksel törenler uygulamalı gösterilecek. Arasta çarşısında ise geleneksel el sanat ürünleri satılacak. Göktürk alfabesi dersleri verilecek" dedi.

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz sonrası sıkıntılı günlerde ilk kez düzenlenen şenliğin bu yıl daha güzel olacağını ifade eden Başkan Altepe, "Bursa bu işin merkezi olacak. Burası Osmangazi, Orhangazi'nin şehri. Orhangazi'nin düğünün gerçekleştiği Kocayayla'da bu organizasyon gerçekleşecek. Dağ yöresine yatırımlar sürüyor. Yapılan çadırlar, diğer tesislerlerle önemli bir merkez olacak. Sadece kırsal kalkınma değil, turizmle de kalkınmanın daha gerçekci olduğunu bizler de gördük, hissettik. Yatırımlarımıza hızla başladık. Kocayayla'nın çehresi değişiyor. Gököz yaylası ve diğer bölgelerde yatırımlar gerçekleşecek. Bundan sonra güzel etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Keles Belediye'mizle bütün organizasyonları birlikte yapıyoruz. İstanbul Bursa bir saat, Bursa'dan dağa gitmek 45 dakika. 15 milyon İstanbul başta olmak üzere en güzel tatil yeri, yayla turizmi dağ yöresi olacak. Buralara kurduğumuz bu tesislerle dağ yöresine tersine göçün başlayacağını umuyoruz. Bunun da turizmden geçeceğini biliyoruz. Kurulacak tesislerle hep birlikte yaşayacağız. Bundan istifade edecek çevremizde 30 milyon nüfus var. Körfez ülkelerinden misafirler de buraya geldiklerinde "cennete geldik" diyorlar. Bölgenin hızlı şekilde canlanmasına katkı sağlayacağız. Kocayayla'da kalıcı çadırlar ve sistem kuruluyor. Kocayayla bir nevi merkez olacak. Gelen ailelere kalma imkanı sağlanacak. Sabah kahvaltısı akşam yemekleri verilecek" diye konuştu.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de, Keles'te büyükşehirin desteğini hissettiklerini, bugün 16-17 noktada yatırım olduğunu, tarihinde görülmemiş yatırımları Büyükşehirle aldıklarını söyledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği'nde Bursa'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement