Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı" - Son Dakika
Güncel

Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı"

Türk Halkları Konseyi (THK) Genel Başkanı Mahmut Oral, "Yüce Atatürk'ün dediği gibi 'Türk milletinin karakteri yüksektir.

23.05.2017 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Halkları Konseyi (THK) Genel Başkanı Mahmut Oral, "Yüce Atatürk'ün dediği gibi 'Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti zekidir ve çalışkandır'. Türkün son başbuğu Atatürk'ün bu sözlerine mazhar olmak hepimizin ulvi görevidir." dedi.

THK ile Dünya Türk Gençleri Birliği (DTGB) tarafından bu yıl 17.'si gerçekleştirilen "Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı"nda konuşan Oral, THK ve DTGB'nin organize ettiği kurultayın tüm Türk dünyasına hayır getirmesini dileyerek, "Bu kurultayda bazı ilkleri yaşayacağız. Türk gençlerine yeni ufuklar açacak ve yeni çalışma biçimlerini hedeflerimiz olarak ortaya koyacağız." diye konuştu.

Oral, "Yüce Atatürk'ün dediği gibi 'Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti zekidir ve çalışkandır'. Türkün son başbuğu Atatürk'ün bu sözlerine mazhar olmak hepimizin ulvi görevidir. Şiarımız ise Türk düşünürü Gaspıralı'nın işaret ettiği dilde, fikirde ve işte birliktir. DTGB teşkilatı hem 17. kurultayını hem de kuruluşunun 25. yılını kutluyor. Dünyanın dört bir yanına mezun ederek gönderdiği fikir ve gönül elçileri ile büyük ve kutlu bir teşkilat olmanın gururunu yaşayarak, Türk dünyasının gönlünde taht kurdu" değerlendirmesini yaptı.

Sivil toplum kuruluşlarının öneminin giderek arttığı günümüzde ön yargı ve egolarından arındırılmış, iş yapma becerisi yüksek teşkilat ve yöneticilere ihtiyaç olduğunu dile getiren Oral, "Hamasi söylemler yerine proje odaklı, teşkilat giriş kapılarının kilitli olmadığı sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Mahmut Oral, şöyle konuştu:

"Türk dünyasında sivil bir uyanış ve farkındalık yaratarak, Türk halklarının sahip oldukları kadim Türk töresinin ve kültürünün ileri nesillere aktarılması, çağdaş dünyada Türklerin hak ettikleri en ileri çağdaş seviyeye ulaşmasını sağlamakla birlikte, yedi devlete bölünmüş olan Türklerin devletler nezdinde birlikte hareket etmelerini sağlayarak, dünya barışına katkılar sağlaması ana fikirlerimizi oluşturmaktadır."

DTGB Başkanı Ekrem Abdullayev de Rusya'da bir grup genç tarafından kurulan birliğin yayılmasının gurur verici olduğunu belirterek, şöyle devam etti.

"Biz her zaman toplantılarımızda Türk halklarının bir araya gelmesi için teşkilatların bir araya gelmesi gerektiğini söyledik. Bugün ne mutlu ki buradayız. Irak'taki Türkmenlerimiz, Kırım'daki özgürlükleri imha edilecek olan kardeşlerimizin, güney Azerbaycan'daki kardeşlerimizin sorunları için çalışmak zorundayız. Ben bu toplantılardan çok umutluyum."

Türk Keneşi Genel Sekreter Yardımcısı Ceyhun Şahverdiyev ise Türk gençlerinin daha da ileri gideceğini dile getirerek, Türk halklarının yaşadığı diğer ülkelerde gelişmesi için çalışılması gerektiğini vurguladı.

Etkinlik 25 Mayıs Perşembe günü sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Dünyası Gençlik Günleri ve Kurultayı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement