Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı'nın Babası Ömer Kabaklı Vefat Etti - Son Dakika
Güncel

Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı'nın Babası Ömer Kabaklı Vefat Etti

Türk Edebiyatı'nın önde gelen isimlerinden Yazar Ahmet Kabaklı'nın kardeşi ve Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı'nın babası Ömer Kabaklı (85) Elazığ'da vefat etti.

08.05.2012 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Edebiyatı'nın önde gelen isimlerinden Yazar Ahmet Kabaklı'nın kardeşi ve Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı'nın babası Ömer Kabaklı (85) Elazığ'da vefat etti.

Uzun süreden beri Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde kalp ve böbrek yetmezliğinden dolayı tedavi gören Ömer Kabaklı dün hayatını kaybetti. Merhum Ömer Kabaklı için bugün Elazığ İzzetpaşa Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Emniyet Müdürü Ayhar Buran, Sanatçı Esat Kabaklı ile çok sayıda Elazığlı katıldı. Kılınan ikindi namazına müteakip merhum Ömer Kabaklı Harput'daki aile mezarlığına defnedildi. Babasını kaybeden Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet

Kabaklı, "O Ömer oğlu Ömer'di. Çünkü babasının hakka yürüyüşünden sonra dünyaya gelmiş, 5 yaşında çalışıp ailesini geçindiren biriydi. Ahmet Kabaklı her zaman, 'Ömer oğlu Ömer demirci çırağı olarak her gün eve bir ekmek getirmeseydi, ben okuyamazdım' derdi. O bir işçi maaşı ile dört evladına yüksek tahsil yaptırdı. O büyük bir dava adamıydı. Elazığ'da Türk milliyetçiliği adına bir dava adamıydı. Bütün Elazığlılardan eğer hakkı olan varsa helal etmelerini istirham ediyoruz" dedi.

Sanatçı Esat Kabaklı ise, "Ne mutlu ona memlekete tahsilli evlatlar yetiştirdi. Elazığ'ın Elazığ olmasında önemli görevler aldı" diye konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı'nın Babası Ömer Kabaklı Vefat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement