Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan, Çanakkale Zaferi'ni Kutladı - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan, Çanakkale Zaferi'ni Kutladı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümüne ilişkin yayımladığı mesajda, "Havada mermilerin çarpıştığı, merminin bittiği yerde süngü hücumunun yapıldığı, kanın denize aktığı Gelibolu yarımadasında zamanın en güçlü emperyalist devletleri Türk'e...

17.03.2019 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümüne ilişkin yayımladığı mesajda, "Havada mermilerin çarpıştığı, merminin bittiği yerde süngü hücumunun yapıldığı, kanın denize aktığı Gelibolu yarımadasında zamanın en güçlü emperyalist devletleri Türk'e karşı birleşmişti" dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümüne nedeniyle bir mesaj yayımladı. Geylan'ın yayımladığı mesaj şöyle:

"Çanakkale Zaferi, bağımsızlığını her şeyden üstün tutan, topraklarını işgal sultasına karşı canı pahasına koruyan, kadın, erkek, yaşlı, çocuk herkesin kahramanca çarpıştığı, umudun her daim canlı tutulduğu, cesaretin hiç yitirilmediği, mukaddes bir amaca hizmet eden, tarihin akışını değiştiren olağanüstü bir destandır. Gelibolu Yarımadasında vatanımız için toprağa düşen o canlar, 'Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir' diyen Atatürk ve Kazım Karabekir, M. Fevzi Çakmak, Hüseyin Avni, Mehmet Esat Bülkat gibi kahraman komutanların askerleriydi. Arıburnu'nda, Conkbayırı'nda, Seddülbahir'de, İntepe'de, Anafartalar'da, Kilitbahir'de alevler göğü kapladıkça, can hıraş feryatlar arşa değdikçe yüreklere kan oturuyordu. Gözünü toprak hırsı bürümüş, yüreği taşlaşmış, kandan beslenen işgal kuvvetleri saldırdıkça, askerlerimizin kundaktaki bebesi, geride bıraktığı gözü yaşlı anası, bacısı, eşi geliyordu aklına, onlar ay yıldızlı al bayrağımıza sarılıyor ve daha imanla 'Ya Allah Bismillah' nidaları ile karşılık veriyorlardı. Havada mermilerin çarpıştığı, merminin bittiği yerde süngü hücumunun yapıldığı, kanın denize aktığı Gelibolu yarımadasında zamanın en güçlü emperyalist devletleri Türk'e karşı birleşmişti. Ancak bağımsızlığı karakteri olarak benimseyen, Atatürk'ün de ifade ettiği gibi kahramanlıkta, istidat ve liyakatte tüm milletlerden üstün olan, cesur, zeki, çalışkan, yüksek maksatlar uğrunda ölmesini bilen Türk milleti; kükreyerek, enginlere sığmayıp, taşarak, bendini çiğneyip, aşarak kanının son damlasına kadar mücadele etmiştir. Çanakkale'de kazanılan utku da işte bu gözü pek, zekası kıvrak, bileği demirden ağır ruhun eseridir" ifadelerini kullandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde 215 kilogramlık mermiyi sırtlayan Seyit Onbaşı ve diğer kahramanlardan da bahseden Geylan, "Çanakkale nice kahramanlara tanıklık etti. 215 kiloluk mermiyi sırtlayan Seyit Onbaşı, hepsi şehit olan 57. alay, üniformalarını giyip savaşmaya giden, türkülere konu olan 15'lik bıyığı terlememiş delikanlılar, tüfeği tutukluk yapıca düşmana taş fırlatarak saldıran, avuçları parçalanan Bigalı Mehmet Çavuş ve onlar gibi sayısız kahramanımıza, yiğitlerimize, şehitlerimize minnettarız" açıklamasında bulundu.

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmak için düğmeye basanlar bekamızı hedef almakta"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulma aşamasından bugüne kadar saldırıların bitmediğini ifade eden Geylan, 15 Temmuz Darbe Girişimi gecesi yaşanan olaylara da dikkat çekti. Geylan, "Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümünü coşkuyla, gururla kutluyoruz. Aynı zamanda milli mücadelenin başlamasının da 100. yıldönümüdür. O dönemlerden bugüne ülkemize yönelik saldırılar sona ermemiş, şekil değiştirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletini yıkmak için düğmeye basanlar, bekamızı hedef almakta, kimi zaman PKK, kimi zaman da FETÖ ve diğer bölücü terör örgütleri kullanarak, dirliğimizin kökten bozulması için yoğun çaba harcamaktadır. Hayallerinde bölünmüş bir Türkiye, vatansız kalmış bir Türk milleti var. Hepimiz biliyoruz ki, vatan yoksa namus da olmaz, şeref de olmaz, iş de olmaz, AŞ da olmaz. Bunu en yakın Suriye'de, Irak'ta görüyoruz. Yurtlarından edilen insanların nasıl üç kuruşa muhtaç edildiğine, onurlarının nasıl ayaklar altına alındığına, ailelerinin nasıl parçalandığına üzülerek şahit oluyoruz. Türk milleti bu noktada gözü açık olmalı, milli değerlerine, inançlarına sıkı sıkıya tutunmalıdır. Bağımsızlığı için Çanakkale'de düşmana geçit vermeyen Türk milleti, bu dış destekli projelerin hayata geçmesine asla müsaade etmeyecektir. Bu noktada Türkiye Cumhuriyeti devletinin hangi koşullarda, nasıl kurulduğunu, yapılan fedakarlıkları her bir Türk evladı iyi öğrenmelidir. Zira tarihimize sahip çıkmak, geleceğimizi şekillendirmektir. Geçmişini idrak edemeyenler, mezar taşı bile olmayan ecdadımızın bıraktığı değerli mirasa sahip çıkamayanlar, milletleşme sürecinin bir parçası olamayanlar, büyük Atatürk ve kurduğu Cumhuriyetin anlamını özümseyemeyenler, şehitlerimize sahip çıkmayanlar eksiktir, Türk milletinin bir parçası değil, sadece bu aziz milletin etrafında yama olmaya mahkumdur. Bu minvalde Çanakkale Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümünü ve Şehitler Haftasını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu büyük Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anıyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan, Çanakkale Zaferi'ni Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.

  • Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi
    01:29 Hatay'da aranan şahıs yakalandı ve cezaevine gönderildi

    Hatay'ın Dörtyol ilçesinde hırsızlık suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasıyla aranan M.S., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. M.S., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı
    01:28 İskenderun'da Yağma ve Kasten Yaralama Şüphelisi Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen yağma ve kasten yaralama olayının şüphelisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan şüpheli üzerinden bir adet pasaport, müştekiye ait kimlik ve 700 TL nakit para ele geçirildi.


Advertisement