Memurlar, Türk Eğitim-Sen Anketiyle 15 Temmuz Sürecini Yorumladı - Son Dakika
Güncel

Memurlar, Türk Eğitim-Sen Anketiyle 15 Temmuz Sürecini Yorumladı

Memurlar, Türk Eğitim-Sen Anketiyle 15 Temmuz Sürecini Yorumladı

Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi tarafından gerçekleştirilen ankete 7 bin 254 kamu çalışanı katıldı. 100 binin üstündeki açığa alınma ve 60 bin ihraç değerlendirildi.

27.09.2016 15:57  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, 15 Temmuz sonrası 100 binin üzerinde kamu görevlisinin açığa alınması ve 60 binden fazla kamu çalışanının da meslekten ihraç edilmesinin memurları olumsuz etkilediğini söyledi. Bu gelişmeler ile ilgili anket yaptıklarını söyleyen Türkoğlu, ortaya çıkan gerçeklerin iç açıcı olmadığını ifade etti.

Selçuk Türkoğlu, Bursa'da sendika binalarında basın toplantısı düzenledi. Türkoğlu, 15 Temmuz başarısız darbe girişimi ardından alınan önlemlerin memurlar üzerindeki etki ve sonuçlarını araştırmak üzere, 7 bin 254 kamu görevlisi ile anket çalışması yaptıklarını söyledi.

"MEMURLARIN %89'UNUN EN AZ 1 MESAİ ARKADAŞI AÇIKTA"

Türkoğlu, Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi tarafından gerçekleştirdikleri anketin sonuçlarını, CHP İl Başkanı Şadi Özdemir'in de katıldığı toplantıda açıkladı. Yaptıkları çalışma sonunda ilginç sonuçlara ulaştıklarını belirten Türkoğlu, ankete katılan kamu çalışanlarının yüzde 89.9'unun, en az bir mesai arkadaşının ya açığa alındığını veya ihraç edildiğini söyledi.

"SÜREÇ İŞ YÜKÜNÜ ARTTIRIYOR"

Ankete katılanların yüzde 92'sinin, açığa alınan veya ihraç edilen mesai arkadaşlarının gerçekten örgüt üyesi olduğuna inanmadığını belirten Türkoğlu, bunların yüzde 70.6'sının, bu süreçte daha fazla iş yükü ile karşı karşıya kaldıklarını ve bundan rahatsızlık duyduklarını söylediğini açıkladı.

"%54'Ü İŞTEN AYRILMAYI DÜŞÜNÜYOR"

Türkoğlu, yaptıkları çalışma ile ilgili şunları söyledi: "Ankete katılanların, yüzde 92,4'ü de bu uygulamalardan olumsuz yönde etkilendiğine, yüzde 85.9'u, üzerindeki baskı nedeniyle performanslarının düştüğüne inanıyor. Bu arkadaşların yüzde 81.6'sı ise 'Böyle giderse bir gün sıra bana da gelcek' endişesi yaşıyor.İşin ilginç tarafı ise ankete katılanların yüzde 54'ü bu süreç nedeniyle ya işten ayrılmayı veya emekli olmayı düşünüyor. Yaptığımız çalışmalarda, görevden almaların adil bir şekilde gerçekleştiğine inananların oranı sadece yüzde 2.4 olarak ortaya çıktı."

Basın toplantısında bu çalışmayı 60 bin kamu çalışanı üzerinde yapmayı düşündüklerini ifade eden Türkoğlu, korktukları için ankete 7 bin 254'ünün katıldığını ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Memurlar, Türk Eğitim-Sen Anketiyle 15 Temmuz Sürecini Yorumladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement