Türk Eğitim-Sen'den Öğretmen Saldırılarına Kınama - Son Dakika
Yerel

Türk Eğitim-Sen'den Öğretmen Saldırılarına Kınama

Türk Eğitim-Sen\'den Öğretmen Saldırılarına Kınama

Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli yaptığı basın açıklaması ile öğretmenlere karşı uygulanan şiddet ve saldırıları kınadı.

14.11.2012 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Rıdvan Naci Devli yaptığı basın açıklaması ile öğretmenlere karşı uygulanan şiddet ve saldırıları kınadı. Ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen saldırıların bir bezerinin Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi öğretmenlerinden Bahri Demir'in başına da geldiğini kaydeden Devli, Milli Eğitim bakanlığı yetkililerine de duyarsızlıkla suçladı.

Öğretmenlere yönelik saldırıların son günlerde hız kazandığını belirten Türk Eğitim-Sen Aydın Şube Başkanı Devli, yaptığı açıklamada "Hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddet ile ilgili haberler basına yansımaktadır. Öğrencilerin, velilerin fiziki ve sözlü saldırılarına uğrayan öğretmenlerimiz can güvenliğinden yoksun olarak görevlerini yapmaktadır. Eli bıçaklı öğrenciler, eli sopalı veliler okullarda terör estirmekte, öğretmenlerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir. Kütahya'da, İstanbul Esenyurt' ta, Sakarya'da veli ve öğrencilerin öğretmenlere bıçaklı sopalı saldırısı, geçtiğimiz ay İzmir'de sınıfta öğrencisi tarafından öldürülen Sevilay Öğretmenin toprağa verilme hadiselerine, yine geçen ay Nazilli'de saldırıya uğrayan öğretmenimiz de eklenmiştir. Şimdi ise Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrencisinin saldırısı ile öğretmenimiz Bahri Demir yaralanmıştır. Bunlara karşı Milli Eğitim Bakanlığı'nın üç maymunu oynaması biz eğitimcilerde büyük hayal kırıklığı oluşturmuştur. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmenlere yönelik şiddete karşı ne zaman harekete geçecek merak ediyoruz. Öğretmenlerin öğrenci üzerindeki etkisi çok azaltılmıştır. Öğretmenler okulda neredeyse etkisiz ve yetkisiz hale getirilmiştir. Disiplin yönetmelikleri çok yetersizdir. Ödeneksizlikten okullarımızın büyük bölümünde hiçbir güvenlik önlemi yoktur" dedi.

"DİZİ KARAKTERLERİNE ÖZENEN ÖĞRENCİLER ÖĞRETMEN DÖVÜYOR"

Çeşitli sıkıntılardan dolayı okulların eğitim yapılamaz hale geldiğini belirten Rıdvan Naci Devli, dizi karakterlerine özenen öğrencilerin, onlar gibi davranmaları sonucu okullarda çeteleşmelerin meydana geldiğini iddia ederek "Bu sebepten bazı öğrenciler arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okul idarecilerine şiddet uygulamaktadır. Tüm bu hususlar ciddi bir şekilde ele alınmalıdır.Okullar güvenli alanlar olmalı, öğretmenlerimizin can güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. Öğretmenlere, okul idarecilerine, eğitim çalışanlarına uygulanan şiddetin bir an önce durdurulması için gerekli tüm tedbirler alınmalıdır. Öğretmenlere kaybettiği itibarı yeniden kazandırılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenleri ve eğitim çalışanlarını sahiplenen, onları koruyup, kollayan bir bakanlık haline gelmelidir" ifadelerine yer verdi.

(İK)

14.11.2012 14: 25: 31

TSI

NNNN - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Eğitim-Sen'den Öğretmen Saldırılarına Kınama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement