Türk Eğitim-Sen'den Öğretmenlik Meslek Kanunu talebi - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim-Sen'den Öğretmenlik Meslek Kanunu talebi

Türk Eğitim-Sen\'den Öğretmenlik Meslek Kanunu talebi

Türk Eğitim-Sen Çankırı, Kastamonu ve Amasya şubelerince Öğretmenlik Meslek Kanunu talebine ilişkin açıklama yapıldı.

08.12.2021 15:13  Güncelleme: 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Çankırı, Kastamonu ve Amasya şubelerince Öğretmenlik Meslek Kanunu talebine ilişkin açıklama yapıldı.

Çankırı Karatekin Parkı'nda bir araya gelen sendika üyeleri adına açıklama yapan şube başkanı Yüksel Yandım, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından TBMM'ye getirilmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak meslek kanunu talebini yıllardır ortaya koyduklarını belirten Yandım, "Bu desteğimiz, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacaktır. Öte yandan hazırlıkları tamamlandığı söylenen meslek kanununun eğitimin paydaşlarıyla henüz paylaşılmamış olmasını da anlayabilmiş değiliz. Kapalı kapılar arkasında süreç yürütülmesini kabul etmiyoruz. Meslek kanununun bir an önce paydaşlar ve kamuoyuyla paylaşılması noktasında Bakanlıktan bir an önce adım atmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kastamonu

Türk Eğitim-Sen Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında, en az bin lira seyyanen zam talepleri olduğunu söyledi.

Yüzde 3 refah payı uygulamasının zorunlu olduğunu belirten Afacan, "Seyyanen zam ve refah payı talebimizin birlikte hayat bulması adına her türlü eylem ve etkinliği gerçekleştirmekteki kararlılığımızın bilinmesini istiyor, sonuç alıncaya kadar mücadelemizin süreceğini tüm kamuoyuna ilan ediyoruz." dedi.

Afacan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu da önemsediklerini kaydetti.

Amasya

Türk Eğitim-Sen Kastamonu Şube Başkanı Kamil Terzi ise sendika binasında düzenlenlediği basın açıklamasında, memur ve emeklilere yapılacak ek zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in ek zam talebinden vazgeçmeyeceğini dile getiren Terzi, "Ek zam verilene kadar eylemlerimize devam edeceğiz. "Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmenlik mesleğinin saygınlığını artıran ve mesleğin statüsünü sağlam bir zemine kavuşturacak meslek kanunu talebimizi yıllardır ortaya koyuyoruz. Bu doğrultuda Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu desteklediğimizi ifade etmiştik. Tabi bu desteğimiz, devlet memuru olmamız hasebiyle sahip olduğumuz mevcut hak ve kazanımlarımızın baki kalması kaydıyla olacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim-Sen'den Öğretmenlik Meslek Kanunu talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement