Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: "Ayasofya zemininde egemenlik restleşmesinin zamanı gelmiştir" - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: "Ayasofya zemininde egemenlik restleşmesinin zamanı gelmiştir"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: "Ayasofya zemininde egemenlik restleşmesinin zamanı gelmiştir"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Tarih, yeniden Türk'e yüzünü dönüyor.

13.06.2020 23:18  Güncelleme: 09:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Tarih, yeniden Türk'e yüzünü dönüyor. ve belki de artık; Ayasofya zemininde egemenlik restleşmesinin zamanı gelmiştir" dedi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Ayasofya'nın ibadete açılması hakkındaki tartışmaları değerlendirdi. Geylan, Ayasofya'nın bir inanç tartışması değil, bir egemenlik meselesi olduğunu vurgulayarak, "İnanıyor ve ümit ediyorum ki, 1923'te piste giren cumhuriyet, her geçen zaman irtifa kazanarak yükselişine devam etmektedir. ve belki de artık; Ayasofya zemininde egemenlik restleşmesinin zamanı gelmiştir" açıklamasında bulundu.

Genel Başkan Geylan, Ayasofya tartışmalarının, dini ya da aktüel siyasi polemiklerin dışında ve üstünde bir zeminde değerlendirmek gerektiğine vurgu yaparak, "Biliyoruz ki, İstanbul'un fethiyle birlikte Ayasofya'nın cami yapılması Türk egemenliğinin sembolik göstergesi olmuştur. Bir önceki devletimizin güç kaybetmeye başlamasıyla birlikte küresel egemen güçlerin ülkemizin egemenliğine tasallutları değişik usul ve araçlarla kesintisiz süregelmiştir. Ayasofya tartışmalarının her zaman uluslararası zemine taşınması da bu hevesin bir yansımasıdır. Ülkemizin işgalden kurtarılması akabinde kurulan ve henüz yaralarını saramamış genç cumhuriyetimizin Ayasofya'yı müze olarak ilan etmesi, bir ara formül olarak egemenlik restleşmesini soğutmaya alması olarak değerlendirilebilir" ifadelerini kullandı.

Geylan, 1923 yılında kurulan Cumhuriyetin irtifa kazanarak yükselişine devam edeceğini söyleyerek, "Tarih, yeniden Türk'e yüzünü dönüyor. ve belki de artık; Ayasofya zemininde egemenlik restleşmesinin zamanı gelmiştir. Sanırım, Ayasofya söz konusu olduğunda, Batı'nın şımarık çocuğu komşumuz Yunanistan'dan okyanus ötesinde konuşlanmış olan ABD'ye varıncaya dek küresel ittifak hareketleniyorsa, Ayasofya meselesini bir inanç tartışması olarak değil, bir egemenlik eşiği olarak görmek doğrusu olacaktır. Şüphe duymamalıyız ki, devlet aklı Ayasofya konusunu doğrudan bir milli egemenlik unsuru olarak ortaya koymakta ve küresel emperyalizme 'artık dur' deme vaktinin geldiğine inanmaktadır. Türk'ün bu topraklardaki egemenliğini asla hazmedememiş olan ve bu hazımsızlığını her fırsatta Ayasofya üzerinden kusan Batı'nın reflekslerini bu zaviyeden okumak sağlıklı olacaktır. İşte Ayasofya tartışmalarını bu gözle değerlendirdiğimizde, hepimizin siyasi, politik ya da dini tartışmaları bir yana bırakıp küresel emperyalizme 'Hadi oradan' diyebilmemiz milli bir sorumluluk olacaktır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: 'Ayasofya zemininde egemenlik restleşmesinin zamanı gelmiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement