Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: "Öğretmenin itibarı, toplumun itibarıdır" - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: "Öğretmenin itibarı, toplumun itibarıdır"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: "Öğretmenin itibarı, toplumun itibarıdır"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, son yıllarda öğretmenlerin itibarını rencide eden söylem, tutum ve davranışlar içerisinde olanları sert bir dille eleştirdi.

09.10.2020 15:15  Güncelleme: 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, son yıllarda öğretmenlerin itibarını rencide eden söylem, tutum ve davranışlar içerisinde olanları sert bir dille eleştirdi. Genel Başkan Geylan, "Öğretmenimizin itibarı hepimizin itibarıdır" dedi.

Son yıllarda öğretmenlerin itibarını rencide eden söylem, tutum ve davranışlara sıklıkla şahit olduklarını belirten Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan yaptığı yazılı açıklamada, "Bundan ötürü, 'En önemli sorununuz nedir' sorusuna öğretmenlerimizin ezici çoğunluğu 'Mesleğimizin saygınlığının rencide edilmiş olması' diye cevap verecektir. Ancak Covid-19 musibetinin bizi karşı karşıya bıraktığı bu olağanüstü dönemde, sanırım, öğretmenlerimizin toplum hayatımız için taşıdığı ehemmiyeti somut şekilde fark ettik. En kıymetli varlığımız olan çocuklarımızın sadece akademik değil, kişisel ve sosyal gelişimleri için de öğretmenlerin ve okullarımızın ne derece etkin bir unsur olduğunu tecrübe ettik. Salgın döneminde öğretmenlerimiz, gerek Kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Gruplarında ve gerekse filyasyon ve denetim ekiplerinde görev alarak sadece salgınla mücadelemizde sorumluluk yüklenmekle yetinmediler; hiçbir ekonomik ve teknolojik destek almadan, yalnızca kendi kişisel gayret ve imkanlarıyla uzaktan eğitimde olağanüstü bir gayret ortaya koydular. Çocuklarımızın kesintiye uğrayan eğitim sürecinin olabildiğince telafi edilmesi anlamında öğretmenlerimizin sergiledikleri fedakarane gayretleri her türlü övgüye layıktır" ifadelerini kullandı.

"Öğretmenimizin itibarı toplumun itibarıdır"

Öğretmenlerin toplumu şekillendirdiğini vurgulayan Geylan, öğretmenleri korumanın aslında geleceği korumak olduğunu belirterek, "Hep söylüyoruz, öğretmene verdiğimiz değer, aslında çocuklarımıza verdiğimiz kıymettir. Öğretmeni, korumak demek, çocuklarımızı ve aslında geleceğimizi korumak demektir. Gelin yeni bir sayfa açalım, her fırsatta öğretmene sahip çıktığımızı gösterelim. Öğretmenlerimize yönelik bir hakaret, saldırı ya da itibarsızlaştırma girişimi söz konusu olduğunda toplum olarak hep beraber ileri atılalım. Öğretmenimize yapılan saldırı hepimize yapılmış demektir. Öğretmenimize şiddet uygulayan, çocuklarımıza şiddet uygulamış demektir. Öğretmenimize hakaret eden, tüm topluma hakaret etmiş demektir. Öğretmenimizin itibarı toplumun itibarıdır" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: 'Öğretmenin itibarı, toplumun itibarıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu
    08:27 Erzincan Valiliği, ALES sınavı saatlerinde gürültü kirliliği yapmamaları konusunda uyarıda bulundu

    Erzincan Valiliği, bu hafta sonu yapılacak olan ALES sınavı saatlerinde vatandaşlardan gürültü kirliliği yapmamalarını istedi. Sınavın yapılacağı binaların yakınında klakson çalınmaması, sirenlerin çalışmaması ve her türlü gürültünün yapılmaması gerektiği belirtildi.

  • İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur
    08:25 İstanbul, Marmara depremine hazırlanmaya başlasa 15-20 seneye hazır olur

    Bilim Akademisi üyesi, yer bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, erken uyarı sisteminin can kurtarıcı olmadığını, asıl önemli olanın İstanbul'un depreme hazırlanması olduğunu belirtti. Ayrıca, çalışmalara bugün başlanması halinde ortalama 15-20 yıl içerisinde İstanbul'un depreme hazır olabileceğini ifade etti.

  • İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti
    08:06 İzmir'de kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada tabancayla yaralanan 35 yaşındaki adam, hastanedeki yaşam mücadelesini kaybetti. Kavganın ardından gözaltına alınan bir kişiyle diğer iki kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

  • Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi
    07:53 Tokat'ta bulunan Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, yaşanan depremlerde zarar görmedi. Antik kentin, Anadolu Ajansı tarafından dron ile yapılan görüntüleme sonucunda zarar görmediği belirlendi. Sebastapolis Antik Kenti, M.S 98-117 yıllarında Kapadokya eyaletine dahil edilmiş ve Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olarak biliniyor. Ancak zamanla önemini kaybeden ve unutulan antik kent, 1986 yılında başlayan kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılmaya başlandı.


Advertisement