Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin, "Adrese dayalı sistem açık bir kast sistemidir.

05.11.2017 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, liselere geçişte uygulanacak yeni sisteme ilişkin, "Adrese dayalı sistem açık bir kast sistemidir. Bu milleti sınıflara göre tanzim etmektir. Amaç bu olmasa da sonuç budur." değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, liselere geçişte uygulanacak yeni modele ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yeni sistemin tartışmalı olduğunu belirtti.

Yeni sistemde, "sınavsız geçiş sistemi ya da en iyi okul evine en yakın okuldur" anlayışının hakim olduğunu ifade eden Koncuk, her öğrenciye elektronik ortamda beş okul açılacağını, öğrencinin tercih yaparak bunlardan birisine yerleştirileceğini bildirdi.

"Açılacak bu beş okul hangi tür okullar olacak?" diye soran Koncuk, şöyle devam etti:

"Bakanın dediği gibi öğrenci istemediği okula nasıl gitmeyecek, beşten başka tercih hakkı yok ki. Anadolu liselerinin sınıf mevcudu kaç olacak? Yeni sistem kalabalık sınıflara dönüş kaygısı oluşturmuyor mu? İsteyen her öğrenci beş tercihinden birine zorunlu kayıt yaptırmayacak mı? 'Bu durumda istemediği okula yerleşmeyecek.' sözü sıkıntılı."

Yeni sistemin ilkokul ve ortaokul kayıtlarında yaşanılan sahte adres beyanı sıkıntısını lise kayıtlarına da taşıyacağını savunan Koncuk, "Nitelikli okullar olarak tanımlanan sınavlı okullar olduğu sürece sınavı kaldırmak iddiasının tam bir hayal olduğu da artık anlaşılmıştır." ifadesini kullandı.

Özel ders ve kurs gibi ihtiyaçların yeni sistemde de devam edeceğini ve nitelikli okul sayısı azalacağı için rekabetin artacağını öne süren Koncuk, şu görüşleri savundu:

"Yeni dönemde en karlı çıkacak olanlar yine özel okullar olacaktır. Çünkü Anadolu liseleri nitelikli okul kavramı dışına çıkarılmıştır. Kayıtlarda yaşayacağımız sıkıntıların boyutlarını şimdiden görmek mümkün. Allah çocuklarımızın yar ve yardımcısı olsun. Görmeyenlere feraset! Bir önemli problem de adrese dayalı sistem açık bir kast sistemidir. Bu milleti sınıflara göre tanzim etmektir. Amaç bu olmasa da sonuç budur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları Bulundu
    16:37 Afyonkarahisar Belediyesinde Gizli Dinleme ve İzleme Cihazları Bulundu

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, göreve geldikten sonra belediyede bulunan gizli dinleme ve izleme cihazlarıyla ilgili ayrıntıları anlattı. Yapılan tarama sonucunda dört adet dinleme cihazı ve iki adet kamera bulundu. Başkanlık katında yapılan aramaların ardından tadilat çalışması başlatıldı.

  • Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın Milli Takımı Şampiyon Oldu
    16:35 Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın Milli Takımı Şampiyon Oldu

    Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi Sporcusu Kenan Eren Kahraman'ın yer aldığı Türkiye Milli Takımı, 15 yaş altı Türk Devletleri Şampiyonası'nda şampiyon oldu. Müsabakalar Balıkesir'de gerçekleştirildi. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, sporcuları tebrik ederek, spor yatırımlarının başarıyla taçlandığını belirtti ve her zaman sporcuların yanında olduklarını vurguladı.

  • Acıbadem Uluslararası Diyabet Yüksek Teknoloji Merkezi hizmete açıldı
    16:35 Acıbadem Uluslararası Diyabet Yüksek Teknoloji Merkezi hizmete açıldı

    Ataşehir'de kurulan merkez, yüksek teknoloji kullanarak diyabet hastalarının yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Diyabetin ciddi organ hasarlarına yol açabileceğini belirten uzmanlar, merkezin multidisipliner yaklaşımı ve gelişmiş teknolojileriyle hastalığın takip ve tedavisinde önemli bir adım olduğunu vurguluyor.

  • Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na umutlu gidiyoruz, mutlu döneceğiz
    16:35 Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na umutlu gidiyoruz, mutlu döneceğiz

    Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na umutlu gittiklerini ve mutlu döneceklerini söyledi. Türkiye'nin Paris'te birçok branşta ilk olimpiyat ve paralimpik oyunları madalyasını almaya yakın olduğunu belirten Çakır, Paris'te en az 3 altın madalya hedeflediklerini ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin modern pentatlonda önemli bir ülke durumuna geldiğini vurgulayan Uluslararası Modern Pentatlon Birliği Başkanı Klaus Schormann, Türkiye'nin modern pentatlon camiasının güçlü ve etkin bir üssü olduğunu söyledi.

  • Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı
    16:34 Filografi Sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve Öğrencilerinin Eserlerinden Oluşan 'Mühür' Sergisi İstanbul'da Açıldı

    Filografi sanatçısı Ümmühan Gürbüz ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan 'Mühür' sergisi, İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yeni Camii Hünkar Kasrı'nda sanatseverlerle buluştu. Sergide, geleneksel ve modern eserlerin yer aldığı belirtilirken, serginin 30 Nisan'a kadar açık olacağı ifade edildi.

  • Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı
    16:34 Çankırı ve Kastamonu'da Mart ayında 483 adet konut satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Çankırı'da Mart ayında 118 adet konut satışı gerçekleşti. Bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 37,6 azaldı. Kastamonu'da ise Mart ayında 365 konut satıldı ve bu rakam bir önceki yıla göre yüzde 8,1 azaldı.

  • Sivas'ta Bulunan Tanksavar Roketi İmha Edilecek
    16:33 Sivas'ta Bulunan Tanksavar Roketi İmha Edilecek

    Sivas'ta Orman İşletme Müdürlüğünde çalışan bir kepçe operatörü, kazı yaparken bulduğu tanksavar roketini müdürlüğe getirdi. Bilgi verilmesi üzerine bomba imha ekipleri sevk edildi ve güvenlik önlemi alındı. Yapılan incelemede boş bir tanksavar eğitim roketi olduğu tespit edilen mühimmat, farklı bir yerde imha edilmek üzere bölgeden götürüldü.


Advertisement