Türk Erkeğinin En Büyük Cinsel Sorunu - Son Dakika
Kadın

Türk Erkeğinin En Büyük Cinsel Sorunu

Türk Erkeğinin En Büyük Cinsel Sorunu

2012'nin cinsellik trendlerini Prof Dr. Halim Hattat, cinsellik üzerine yapılan son araştırmalarla anlattı.

09.01.2012 08:03  Güncelleme: 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof Dr. Halim Hattat, araştırma sonuçlarını açıkladı: Türk erkeklerinin yüzde 72'si cinsel organlarıyla ilgili endişeli! Kendini fiziksel olarak çekici bulmayan 10 erkeğin 7'si cinsel ilişkide tatminsizlik yaşıyor. Bu 10 erkeğin 5'inde de sertleşme problemi var!

Aile Sağlığı Araştırma Derneği Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat güzellikle cinsel başarı arasındaki bağlantıyı, ülkemizde cinsellik üzerine yapılan son araştırmalarla yanıtladı. Prof. Dr. Hattat; "Mükemmel cinsel yaşam için güzellik şart mı?" sorusu üzerinden konuyla ilgili görüşlerini anlattı..

DEPRESİF OLUYORLAR

Kadının kendini beğenmesi, cinsel hayatında mutlu olması için önemli mi?

Geçtiğimiz senelerde yapılan araştırmalar, her iki kadından birinin vücut, kilo veya görünüşle ilgili tatminsizlik yaşadığını gösterdi. Bu çok ciddi bir rakam... Kadınlarda vücut imajı sorunları dendiğinde, vücudun bir kısmıyla ilgili bir tatminsizlik olabilir. Örneğin bazı kadınlar karın, kol veya bacak bölgeleriyle ilgili olumsuz hislere sahiptir. Bazı kadınlar ise vücut boyutu ve kiloyla ilgili sıkıntı yaşar. Diğerleri ise spesifik bir sorunları olmasa da partnerlerinin veya başkalarının yanında vücutlarının nasıl göründüğüyle ilgili kaygı taşır. Tabii, sağlık sıkıntıları nedeniyle vücutlarında değişim yaşayan kadınları da unutmamak gerekir.

Fiziksel değişimlerin kadın üzerinde ne tür etkileri oluyor?

Kendilerini beğenmeyen kadınların yaşadığı tatminsizlik ve görsel kaygılar; yeme problemlerine kadar uzanan bir dizi sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Cinsel anlamda ise özgüven kaybı yaşıyorlar ve depresif bir ruh hali içine giriyorlar. Böyle kadınların, ciddi duygu durum bozuklularıyla bağlantılı ilişki ve cinsel sorunları oluşabiliyor. Cinsel isteksizlik, cinselliğe konsantre olamamak, cinsel uyarılma zorluğu ve dolayısıyla da orgazm problemi gibi çeşitli cinsel sorunlarla karşı karşıya kalabiliyorlar.

ORGAZM PROBLEMİ

Kendini çekici görmeyen 10 kadından 7'si cinsel isteksizlik, orgazm problemi ve cinsel tatminsizlik yaşarken, bu 10 kadından 8'i cinsel uyarılma zorluğu yaşıyor.

Kadınlarda, kilo ile ilgili endişelerin etkisi çok büyük. Kendini şişman bulan 10 kadından 7'sinin de cinsel istek, uyarılma, orgazm ile ilgili sıkıntıları var. Yani Türk kadın ve erkeklerinde de çekicilik ve güzellik hisleri cinselliği etkiliyor.

YEME BOZUKLUĞU ÇEKENLER KISIRLIK RİSKİ YAŞAYABİLİYOR

Daha seksi ve güzel görünmek için anoreksiya gibi hastalıklara yakalananlar artıyor. Bu durum cinselliği nasıl etkiliyor?

Günümüzde, özellikle kadınlarda yeme bozuklarına oldukça sık rastlanıyor. Bunlar, hafif sorunlardan, anoreksiya veya bulumia gibi şiddetli yeme problemlerine kadar uzanıyor. ölüm tehlikesi !

Bu durum çok tehlileli değil mi?

Bu problemler; cinsel sorunların yanı sıra, uzun vadede aşırı yüksek veya düşük tansiyon, kalp problemleri, depresyon, kemik erimesi gibi birçok hastalığa yol açıyor. Bu hastalıkların ölüm riski de var. Yeme bozukluğu olan kadınlarda sıklıkla regl düzensizliği de görülüyor.

Yeme bozuklukları üremeyi etkiler mi?

Son dönemde, yaklaşık 12 bin kadın üzerinde yapılan bir çalışmaya göre; yeme bozuklukları kadınlarda kısırlığa da yol açabiliyor. Bu kadınlarda, hamilelik ve çocuk doğumu ile ilgili olumsuz düşüncelerin yoğun olduğu da tespit edildi. Yeme bozukluklarında ortak nokta, hastanın ne olursa olsun kendini daha şişman veya çirkin hissetmesi... Bu hastalığa yakalananlar, vücutlarını gerçekten çok uzakta ve abartılı algılıyor. Dolayısıyla hasta cinsellikte de kendini rahat bırakamıyor. Sürekli vücudunun nasıl gözüktüğü ile ilgili kaygı duyuyor. Kendi zevkine, partnerine ve dokunuşlara odaklanamıyor. Bu kadınlar, daha ince ve seksi görünmek isterken, aslında cinselliklerini daha kötü anlamda etkiliyor.

FİZİKSEL ÇEKİM KADAR DUYGUSALLIK DA ŞART

Cinsellikte bakımlı olmak önemli mi?

Özellikle partnerle birlikte olunan zamanlarda; kişinin kendisine, giysilerine, kişisel hijyen ve güzelliğine özen göstermesi hem özgüveni artırır, hem de partnerin hoşuna gider. Bakım ve hijyen cinsellikte tabii ki önemlidir. Ancak günümüzde, özellikle orta yaş ve sonrasında bakımın yanında görünüş kaygısının da ön plana çıktığını görüyoruz.

Yaş ilerledikçe cinsellikten uzaklaşılıyor mu?

İleri yaşla birlikte fiziksel görünümde meydana gelen değişiklikler, pek çok kadın ve erkeğin cinsellikten uzaklaşmalarına neden oluyor. Böyle bir durumda da yine kişinin kendine uygun giysiler, egzersiz ve doğru beslenme kuralları seçerek kendini yenilemesi gerekiyor. Ancak fiziksel çekim kadar ruhsal çekimin de önemli olduğu unutulmamalı. Partnerle birlikte rahat olmak, cinselliğin duygusal kısmını yaşamak pek çok kişiye mutluluk verir.

CİNSEL ORGANLARI ENDİŞE KONUSU

Türk kadın ve erkeklerinde cinsel özgüven eksikliği hangi boyutlarda?

Aile Sağlığı Araştırma Derneği olarak, Avrupa Cinsel Tıp Kongresi'nde, bu konudaki araştırmamızı sunduk. 800 kadın ve erkek üzerinde yaptığımız çalışmada, erkeklerin yüzde 61'inin ve kadınların yüzde 79'unun; cinsel çekicilik anlamında özgüven eksikliği yaşadığını tespit ettik.

SERTLEŞME PROBLEMLERİ VAR

Erkekler cephesinde durum nedir?

Araştırmamıza göre; Türk erkeklerinin yüzde 72'si, cinsel organları hakkında hafiforta ve yüksek derecede endişeli! Kendini fiziksel olarak çekici bulmayan 10 erkeğin 7'si cinsel ilişkide tatminsizlik yaşıyor. Yine bu 10 erkeğin 5'i sertleşme problemi yaşıyor.

VÜCUTLARINI KIYASLIYORLAR

Erkeklerde de güzel görünme kaygısı var mı?

Evet... Son yıllarda hem vücut imajı sorunları, hem de yeme problemleri erkeklerde de arttı. Takıntılı şekilde spor yapan, kas kitlesini artırmaya çalışan, vücudunu sürekli diğer erkeklerle kıyaslayan bir grup erkek var.

STRES CİNSELLİĞİ BOZUYOR

Yeme problemleri oluyor mu?

Amerika'da 20 bin erkek üzerinde yapılan yeni bir çalışmaya göre; yeme problemleri erkeklerde de çok sık görülüyor. Bu durum erkeklerde obezite, depresyon, aşırı stres ve konsantrasyon zorluğu gibi şikayetlere yol açıyor. Obezite ve stres ise cinsel fonksiyonları destekleyen yapıları bozuyor...

SPONTANE SEKS ERTELENMEMELİ

Kadın ya da erkek bakımsız olduğu zamanlarda cinselliği ertelemeli mi?

Cinselliği sürekli zaman, mekan ve koşulların uygun olduğu anda yaşayamazsınız. Çok yorgun olsanız da, kendinizi bakımsız hissetseniz de bazen kendiliğinden gelişen karşılıklı istekler oluştuğunda bunun keyfini çıkarmak gerekir. Mesela erkek eve yorgun gelir, banyo yapmamıştır, streslidir. Kadın da tüm gün koşuşturup bakım için vakit bulamamıştır. Bu durumda spontane gelişen cinselliği ertelemeden yaşamak gerekir.

Normal şartlarda bakım gerekir mi?

Cinsellik, her zaman doğal ve kendiliğinden gelişmez. Çeşitli uyarılarla cinselliğin teşvik edildiği durumlarda, kişisel hijyen ve bakıma dikkat etmek; hem kadın, hem de erkek için gerekli ve önemlidir.

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Kadın Türk Erkeğinin En Büyük Cinsel Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Emma Watson, 'pahalı' bir cinsel tatmin sitesine abone olduğunu açıkladı
    11:18 Emma Watson, 'pahalı' bir cinsel tatmin sitesine abone olduğunu açıkladı

    Ünlü oyuncu Emma Watson, kadın cinselliğine adanmış pahalı bir abonelik tabanlı web sitesine üye olduğunu açıkladı. Watson, bu siteyi 'değerli' olarak nitelendirdi ve daha uzun süre var olmasını dilemişti. 2014 yılında kurulan web sitesi, kadınların orgazm olmasını sağlamak için eğitici videolar sunuyor. Site, kadın cinselliği çevresindeki tabuları yıkmayı ve kadınların zevk deneyimlerini çevreleyen karmaşıklıklarla mücadele etmeyi amaçlıyor.

  • Ünlü femomen Dilan Polat'ın kurduğu vakıf faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi
    01:09 Ünlü femomen Dilan Polat'ın kurduğu vakıf faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi

    Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ve bahis kanunlarına muhalefet suçlarından cezaevinde bulunan Dilan Polat'ın kurduğu Dilan Polat Kadın ve Çocuklara Eğitim ve Destek Vakfı, 1.5 yıllık süreç içerisinde faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi. Vakıf, eğitim projeleri, seminerler, atölyeler ve rehberlik programları gibi faaliyetleri gerçekleştirmediği ortaya çıktı. Yönetiminde eşi Engin Polat da bulunan vakfa Engin Polat 1 milyon TL bağış yapmıştı.

  • Kırşehir Belediyesi Kadın Emek Pazarı'nda Ücretsiz Dükkan Tahsisi Başvuruları Başladı
    09:25 Kırşehir Belediyesi Kadın Emek Pazarı'nda Ücretsiz Dükkan Tahsisi Başvuruları Başladı

    Kırşehir Belediyesi Kadın Emek Pazarı'nda ücretsiz dükkan tahsisi için başvurular bugün başladı. Kadınlar, 19 Nisan'a kadar başvurularını yapabilecekler.

  • Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı
    13 Nis Edirne'de jandarma ekipleri aile içi şiddetle mücadele ve KADES hakkında bilgilendirme çalışması yaptı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri, KADES'in tanıtılması ve bilgilendirme faaliyetlerine devam ediyor. Enez ilçesinde kurulan halk pazarında aile içi şiddetin önlenmesi konusunda bilgi veren ekipler, KADES'in amaçları ve kullanımını anlatan broşürler de dağıttı. Bilgilendirme çalışmaları devam edecek.

  • Kadından muhtar olmaz' dediler ama o yılmadı Kura çekimi ile muhtarlığı kazanan kadın muhtar hizmet için kolları sıvadı
    13 Nis Kadından muhtar olmaz' dediler ama o yılmadı Kura çekimi ile muhtarlığı kazanan kadın muhtar hizmet için kolları sıvadı

    Malatya'nın Kale ilçesinde yaşayan Hediye Ceylan, 'Kadından muhtar olmaz' uyarılarına rağmen girdiği muhtarlık seçiminde rakibi ile aynı oyda kalınca kura çekimi ile seçimi kazanan taraf oldu. Hizmet için kolları sıvayan Hediye Ceylan, şimdi bir kadın olarak daha iyi hizmet yapmak için çalışacağını söylüyor.

  • Depremzede Kadınlar Konteyner Kentinde Organik Sabun Üretiyor
    13 Nis Depremzede Kadınlar Konteyner Kentinde Organik Sabun Üretiyor

    Hatay'ın İskenderun ilçesindeki konteyner kentte açılan kursta zeytinyağı ve çiçeklerden organik sabun yapmayı öğrenen depremzede kadınlar, üretimle olumsuz etkilerden uzaklaşıyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve IC İbrahim Çeçen Vakfı işbirliğiyle düzenlenen kursta eğitim alan kadınlar, atölyede zeytinyağı ve çiçeklerle fermente edilen sabunlar üretiyor. Ayrıca atık yağları geri dönüştürerek temizlikte kullanılan sabunlar da üreten kadınlar, meslek öğrenip sosyalleşerek afetin olumsuz etkisinden uzaklaşıyor.

  • Zeytinburnu'nda Tehdit ve Hakaret Mesajlarıyla Mücadele Eden Kadına Elektronik Kelepçe Takıldı
    13 Nis Zeytinburnu'nda Tehdit ve Hakaret Mesajlarıyla Mücadele Eden Kadına Elektronik Kelepçe Takıldı

    Zeytinburnu'nda eşini yaralayan ve tehditlerine devam eden Ragıp Canan'a elektronik kelepçe takıldı. Ancak kelepçeyi kıran Canan, tehdit mesajları atmaya devam etti. Mağdur kadın, can güvenliği olmadığını belirterek yardım talep etti.

  • Kuşadası'nda El Emeği Festivali'nde Ramazan Bayramı'nda da yoğun ilgi
    12 Nis Kuşadası'nda El Emeği Festivali'nde Ramazan Bayramı'nda da yoğun ilgi

    Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen El Emeği Festivali'nde kadınlar tarafından üretilen ürünler, Ramazan Bayramı'nda da büyük ilgi gördü. Festivalde açılan tezgahlarda takıdan ev eşyasına, tekstil ürünlerinden aksesuar ve hediyeliklere kadar birçok ürün satışa sunuldu. Festival, kente tatil için gelenlerin uğrak noktalarından biri oldu.

  • DİTİB Dortmund Kadınlar Kolu, huzurevi sakinlerini ziyaret etti
    12 Nis DİTİB Dortmund Kadınlar Kolu, huzurevi sakinlerini ziyaret etti

    Almanya'nın Dortmund kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Dortmund Kadınlar Kolu üyeleri, İşçi Refahı Derneği (AWO) Dortmund Huzurevi'ni ziyaret ederek bayramlaştı ve sohbet etti. Huzurevi sakinlerine çiçek dağıtan heyet, mutluluklarını paylaşmanın ve dayanışmanın önemini vurguladı. DİTİB, bu ziyaretleri her yıl tekrarlayacaklarını belirtti.

  • KADEM Bayram Karavanı, Hatay'daki depremzedelere ikramda bulundu
    11 Nis KADEM Bayram Karavanı, Hatay'daki depremzedelere ikramda bulundu

    Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından hayata geçirilen 'Bayram Karavanı', Hatay'daki depremzedelere çay, kahve ve çikolata ikramında bulundu. Karavan, Kahramanmaraş'ın ardından Hatay'a gelerek İskenderun ilçesindeki Üsküdar Konteyner Kenti'ne konuşlandı ve gün boyu vatandaşlara hizmet verdi. KADEM Yayın Editörü Rabia Albayrak, depremzedelerle hasbihal ederek bayramlarını kutlamak istediklerini belirtti ve KADEM'in bölgede olmaya devam edeceğini söyledi.

  • Sanayinin Nezahat Ablası: Ev Hanımı Aşçılık Merakıyla Mesleğe Dönüştü
    11 Nis Sanayinin Nezahat Ablası: Ev Hanımı Aşçılık Merakıyla Mesleğe Dönüştü

    Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Nezahat Yiğitlik, merakı sayesinde öğrendiği aşçılığı mesleği haline getirdi. 16 yıl önce aşçılık serüvenine başlayan Yiğitlik, baş aşçılığa kadar yükselerek sanayide kendi işletmesini açtı ve artık 'Sanayinin Nezahat Ablası' olarak tanınıyor. Ev hanımıyken aşçılık merakıyla yeni bir yola çıkan Yiğitlik, merakının kendisini mesleğe yönlendirdiğini ve bu sayede başarılı bir şekilde baş aşçılığa kadar yükseldiğini ifade etti. Sanayinin Nezahat ablası olarak anılmaktan mutlu olduğunu belirten Yiğitlik, kadın girişimcilere de cesaret vererek, kendilerine güvenmelerini söyledi.


Advertisement