Eskrim Sporcusu Deniz Selin Ünlüdağ, Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika
Spor

Eskrim Sporcusu Deniz Selin Ünlüdağ, Avrupa Şampiyonu Oldu

Rusya'da düzenlenen Eskrim Şampiyonasında Deniz Selin Ünlüdağ, altın madalya kazandı. Ünlüdağ, 95 yıllık eskrim tarihimizde şampiyon olan 2. isim oldu.

05.03.2018 08:16  Güncelleme: 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın Sochi kentinde düzenlenen Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda yıldız kadınlar kılıç kategorisinde Deniz Selin Ünlüdağ, Avrupa Şampiyonu oldu. Deniz Selin Ünlüdağ, 95 yıllık eskrim tarihinde İbrahim Ahmed Acar'dan sonra bireysel kategoride Avrupa Şampiyonluğu kazanan ikinci isim olarak tarihe geçti

KADINLAR KATEGORİSİNDEKİ İLK AVRUPA ŞAMPİYONLUK

Avrupa'nın üst düzey 56 yıldız kadın kılıç sporcusunun katıldığı Sochi'deki Avrupa Şampiyonası müsabakalarında pul maçlarından 9'uncu sırada çıkmayı başaran Deniz Selin Ünlüdağ, 64'lük tabloyu maç yapmadan geçti. Deniz Selin, tablo 32'de İtalyan Gaia Pia Carella'yı 15-7 yenerek tablo 16'ya kaldı. Bu turda Rumen Felicia Jakob'u 15-12 yenen Deniz Selin Ünlüdağ, çeyrek finalde de Macar Valentina Nagy'yi 15-9 yendi ve yarı finalde Rus Darya Drozd'nin rakibi oldu. Rus rakibini de 15-9 yenerek final yükselen Deniz Selin Ünlüdağ, finalde Bulgar Yoana İlieva'yı 15-11 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu ve altın madalyayı Türkiye'ye getirdi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye tarihinini ilk 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonluğunu elde eden kadın kılıç Milli Takımı'nın sporcularından biri olan Deniz Selin Ünlüdağ'ın kazandığı bu madalya, bireyselde 95 yıllık eskrim tarihnin ikinci, kadınlar kategorisindeki ilk Avrupa Şampiyonluğu oldu.

BAŞKAN ATALI: AFRİN KAHRAMANLARINA ARMAĞAN OLSUN

Bu şampiyonluğunu Afrin'deki kahraman Mehmetçiklere armağan ettiklerini ifade eden Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, "Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Sabırla ve azimle ortaya çıkardığımız altın nesil, Türk eskriminde tarih yazmaya devam ediyor. Deniz Selin Ünlüdağ da, değerli antrenörlerimizle birlikte Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde yapmış olduğu çalışmalarının karşılığını aldı ve ülkemize ikinci kez Avrupa Şampiyonluğu yaşattı. Emeği geçen herkesi tebrik ederim" ifadelerini kullandı.

DİĞER SPORCULAR DA DERECE YAPTI

Yıldız kadın kılıç kategorisinde Deniz Selin Ünlüdağ dışındaki diğer sporcular da önemli dereceler elde etti. Şampiyonaya ilk kez katılan Nisanur Erbil, çeyrek finale kadar yükselme başarısını göstermesine rağmen, Rus Darya Drozd'ye 15-10 yenildi ve şampiyonayı ilk 5 arasında tamamladı. Aylin Çakır ise en iyi 16 arasına kalmayı başarmasına karşın, bu turda Macar Valentina Nagy'ye 15-5 yenildi ve şampiyonayı 16'ncı sırada tamamladı.

Günün diğer kategorisi olan yıldız erkekler flörede mücadele eden sporcularımızdan Poyraz Tuncer 25'inci, Alp Eyüpoğlu 32'nci, Tuna Akyol 59'uncu, Utku Özyalçın 60'ıncı oldu.

Eskrim Sporcusu Deniz Selin Ünlüdağ, Avrupa Şampiyonu Oldu
Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Eskrim Sporcusu Deniz Selin Ünlüdağ, Avrupa Şampiyonu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • serkan akgül: tebrikler Allah yolunu açık etsin kardeşim 9 0 Yanıtla
  • iso: Gurur ötesi 8 0 Yanıtla
  • bunee: naısl sporla buu 1 4 Yanıtla Doğruyu göze sokan adam: boks gibi, bişi işte yalandan kılıçlı şiddet içermeyen cinsten 0 1
  • Emre: Dünyada ne yazık ki futbol konuşuluyor , oysa ki nice sporlar var , böyle bir haberi ülkemiz adına duymak güzel. Tebrikler 4 0 Yanıtla
  • Emre: Dünyada ne yazık ki futbol konuşuluyor , oysa ki nice sporlar var , böyle bir haberi ülkemiz adına duymak güzel. Tebrikler 3 0 Yanıtla
  • EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı
    16:34 EBYÜ Öğrencileri Almanya'da Tarihi Bir Başarıya İmza Attı

    Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Eğitim Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olan Bengisu Erçetin ve lisansüstü öğrencisi Nazlıcan İnci, Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Badminton Şampiyonası'nda çift kadınlarda bronz madalya kazanarak ilgili branşta tarihteki ilk madalyayı elde ettiler. Rektör Levent, öğrencilerin bu büyük başarısını kutlayarak, ülkemiz ve EBYÜ adına gurur verici bir başarı olduğunu belirtti ve başarıların devamını diledi.

  • Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor
    16:28 Mersin'de düzenlenecek Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Gençler Triatlon Kupası'nın ilk yarışları yarın yapılacak. Yenişehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu iş birliğiyle organize edilen bu önemli etkinlikler, kentin renkli bir atmosfer kazanmasını sağlayacak. Organizasyona 29 ülkeden 140'ı yabancı olmak üzere toplam 380 sporcu katılacak.

  • Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı
    16:20 Türkiye Kano Federasyonu'nun Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları Samsun'da Başladı

    Türkiye Kano Federasyonu tarafından düzenlenen 'Rafting Bölgesel Eğitim ve Gelişim Kampları' Samsun'da başladı. 9 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kamplarda 70 sporcuya eğitim veriliyor.

  • Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    16:19 Trabzonspor, Kayserispor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında yarın deplasmanda Mondihome Kayserispor ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'ndeki antrenmanın ilk bölümünde dinamik ısınma gerçekleştirildi. Bordo-mavili futbolcular, antrenmanın son bölümünde taktiksel ağırlıklı çalıştı. Takım, akşam saatlerinde özel uçakla Kayseri'ye hareket edecek.

  • 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak
    16:15 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası Samsun'dan Start Alacak

    Vezirköprü ilçesinde düzenlenecek olan 2024 Türkiye Offroad Şampiyonası için hazırlık toplantısı Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Şampiyona, 7 yarıştan oluşacak ve ilk ayağı Vezirköprü'de düzenlenecek. Şampiyonaya 38 farklı ilden 2 bin kişilik bir grup katılacak. Şampiyona, 14'üncü kez Vezirköprü'de düzenlenerek binlerce sporseveri bir araya getirecek.

  • Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak
    16:04 Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenecek Sky To Sea Enduro Dağ Bisikleti Yarışı'na 5 ülkeden 85 sporcu katılacak

    Tahtalı Dağı'nın karlı zirvesinde düzenlenecek yarışta sporcular, 34 kilometrelik parkuru plaja kurulacak rampadan denize atlayışla tamamlayacak. Türkiye, Rusya, Norveç, Romanya ve Gürcistan'dan sporcuların mücadele edeceği yarış, Kemer bölgesinin bisiklet turizmi altyapısını ve coğrafyasını ön plana çıkarmak amacıyla düzenleniyor.


Advertisement