Türk Eximbank 200 Milyon Dolarlık Kredi Sağladı - Son Dakika
Ekonomi

Türk Eximbank 200 Milyon Dolarlık Kredi Sağladı

Türk Eximbank, China Development Bank'tan 200 milyon dolar tutarında 3 yıl vadeli kredi temin etti.

26.07.2017 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eximbank, China Development Bank'tan 200 milyon dolar tutarında 3 yıl vadeli kredi temin etti.

Türk Eximbank açıklamasına göre, banka, dünyanın "en büyük" ulusal kalkınma bankası olan China Development Bank'tan 200 milyon dolarlık kredi sağladı.

Türk Eximbank ile China Development Bank yetkilileri, söz konusu bu finansman işleminin yanı sıra dış ticaret ve proje finansmanı da dahil birçok alanda iş birliğinin artırılması konusunda mutabakata vardı.

Türk Eximbank'ın 2017 yılında bugüne kadar sağladığı yurt dışı kaynak tutarı 2,1 milyar dolara ulaştı. Söz konusu tutarın yaklaşık 869 milyon dolarlık kısmı orta ve uzun vadeli kaynaklardan oluşuyor.

Kredi için Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve China Development Bank Genel Müdür Yardımcısı Yang Peixing, Türk Eximbank Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

"Bu kredi, 3 yıl vadeli olması açısından Türk Eximbank'ın fonlama olanaklarını çeşitlendirme ve orta-uzun vadeli kredi portföyünü artırma stratejisi ile uyum göstermektedir.

Ayrıca, son aylarda Çin bankaları ile geliştirilen ilişkilerimiz kapsamında Eximbank 500 milyon dolar tutarında orta-uzun vadeli kaynak sağladı."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Eximbank 200 Milyon Dolarlık Kredi Sağladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz
    17:35 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Çerkez'iyle biriz, beraberiz

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Siirt'in Kurtalan ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez gibi farklı etnik gruplara ayrım yapmadıklarını ve birlikte olduklarını belirtti. Yılmaz, terörün sona erdiği ve huzur ortamının egemen olduğu bir ortamda özel sektör yatırımlarının da bölgeye gelmeye başladığını söyledi. Ayrıca, çocuklara iyi eğitim verdiklerini ve mezhep, etnik ve dini ayrımcılığa karşı olduklarını vurguladı.

  • Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor
    17:31 Seçimlerden Sonra Fiyat Artışları Bekleniyor

    Türkiye Terziler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanatkarları Federasyonu ve Eskişehir Tuhafiyeciler Esnaf Odası Başkanı Ali Sefa Şen, yerel seçimler sonrası kemer sıkma politikalarında artış yaşanmasını beklediklerini söyledi. Şen, enflasyonun tek haneli rakamlara düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, seçimlerden sonra fiyat artışları olacağını tahmin ettiklerini belirtti.


Advertisement