Türk firmalar, İngiltere'de düzenlenen medikal turizm fuarı ve konferansına katıldı - Son Dakika
Güncel

Türk firmalar, İngiltere'de düzenlenen medikal turizm fuarı ve konferansına katıldı

İngiltere'de düzenlenen "Trust London Birleşik Krallık ve Türkiye Medikal Turizm Fuarı ve Konferansı"na Türkiye'den 15'e yakın hastane ve sağlık kuruluşu katıldı.

21.06.2022 16:01  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de düzenlenen "Trust London Birleşik Krallık ve Türkiye Medikal Turizm Fuarı ve Konferansı"na Türkiye'den 15'e yakın hastane ve sağlık kuruluşu katıldı.

Başkent Londra'da yapılan etkinlikte, hastaneler, diş klinikleri, tüp bebek klinikleri, saç ekim merkezleri, estetik klinikleri ve termal turizm merkezleri gibi medikal turizm alanında faaliyet gösteren çok sayıda Türk firma yer aldı.

Fuar kapsamında, sağlık turizminde bilişim ve iletişim teknolojilerinin kullanımı konulu etkinliklere yer verildi ve gelecekte "metaverse"nin sağlık alanındaki rolü ele alındı.

İngiltere ile Türkiye arasında tıbbi iş birliklerinin nasıl geliştirilebileceğine ilişkin toplantıların da yapıldığı fuarda, sağlık profesyonelleri, bağlantılarını genişletme ve yeni iş birlikleri fırsatı yakaladı.

Davetliler, firmaların fuar kapsamında kurduğu stantlarda sağlık uzmanlarından bilgi alma fırsatına sahip oldu.

"Türkiye, sağlık alanında güçlü altyapıya sahip"

Fuar kapsamında düzenlenen konferansta konuşan The Health Store Turkey kurucusu Nihal Terzi ve TETFİT Kurucusu Doç. Dr. Leyla Türker Şener, sağlık ve "metaverse" konusunu ele aldı.

Terzi, Türkiye'nin sağlık alanında güçlü bir altyapıya ve deneyimli sağlık çalışanlarına sahip olduğunu belirterek, bunun Türkiye'nin turizm potansiyeliyle birleşmesiyle sağlık turizmi için büyük avantaja dönüşebileceğini ifade etti.

Nihal Terzi, Türkiye'nin 4 saat gibi kısa bir sürede İngiltere ve Avrupa ülkelerinin çoğuna ulaşılabilir mesafede bulunması nedeniyle gelecek yıllarda sağlık turizmi alanında hak ettiği potansiyeli yakalayabileceğini söyledi.

TETFİT'in kurucusu Doç. Dr. Şener de "metaverse" ile sürdürülebilir gelecek konusunda sunum yaptı.

Şener, konuşmasında, araba ve bisiklet kullanırken koşu, yürüyüş ve antrenman yaparken çevredeki sesleri de duyabilmeyi sağlamak amacıyla kulak zarı yolunu kullanmadan elmacık kemikleri üzerinden orta kulağa sesi ileten ve telefona Bluetooth'la bağlanan, kendisinin tasarladığı "TETFİT" adı verilen kulaklığı da anlattı.

Türk firmalar, İngiltere\'de düzenlenen medikal turizm fuarı ve konferansına katıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk firmalar, İngiltere'de düzenlenen medikal turizm fuarı ve konferansına katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement